• pankreas kanseri yuzunden maalesef birkac aylik omru kalmis olan carnegie mellon profesoru. inanilmaz bir insandir, yakinlarda verdigi "son ders"ini izleyince anlasilacagi gibi.

    disneyde calismis ve carnegie mellon'da "entertainment technology center"i kurmustur. bir senedir suren kanserle mucadelesi su sayfada bulunabilir: http://www.cs.cmu.edu/~pausch/news/index.html

    simdi bilimum amerikan televizyonu haberlerinde hikayesine rastlanabilir.
  • genclere programlama ogreten bilgisayar programi olan alice [ http://www.alice.org/ ] 'in key adamlarindan birisidir/birisiydi kendisi.
  • bugün, yani 25 temmuz 2008'de hayatını kaybetmiştir. pankreas kanserinin vücudunun büyük bir kısmına yayılmasına karşı koyamamıştır ne yazık ki.

    http://en.wikipedia.org/wiki/randy_pausch
  • "the last lecture" veya "son konuşma" adlı kitabını daha dün bitirip; bugün vefat haberini duymak beni gerçekten ağlattı. bu kitabı herkese tavsiye ederim. çok ama çok değerli bir birey olduğu yazdıklarından ve internetten de izlenebilecek konuşmanın orijinal kaydından anlaşılabilir.

    hayata bakınca, bu kişinin böyle genç yaşta 3 tane bebe ve birçok eksik kalmış hayalle (ki dünyaya ve insanlığa katkısı olacaktı kuşkusuz) yitip gitmesi bu hayattaki dengesizlikleri, haksızlıkları ve materyalizmi insanın gözünün içine sokuyor. tam inançlı bir profesör olması da cabası...
  • oldugu gun the last lecture videosuna google anasayfasında link verilmis..

    http://farm4.static.flickr.com/…2315_ccd99dc1e6.jpg
  • "plural of anecdote is not data." (hastalığının tedavisinde alternatif tıbbı kullanmayı göz önüne alıp almadığını yanıtlarken)
  • really achieving your childhood dreams başlıklı the last lecture'ı kendi çocukları için yaptığını söyleyerek bitirmiştir.
  • 2008 yılında vefat etmiş,son videosunu 3 güzel çocuğuna miras bıraktığını söylemiştir.
    ayrıca disneyland için aladdin (bkz: aladdin) çizgisini yaratan grubun içindedir.
  • gecen sene bugun kaybettigimiz profesor. daha dogrusu kaybetmisiz demeliyim. ben kendisinden bugune dek haberdar degildim..bugun de sacma sapan bir sitede normalde izlemeyecegim birtakim videolarin icinde gezinirken the last lecturein 10 dakikalik bir versiyonunu izledim. tabi ki o 10 dakikayla gecistiremedim konuyu..konusmanin orijinali ve daha pek cok video ve roportaji izledim saatlerce. hikayesinin trajikligi ve bu trajediye karsi aldigi tavirdan tabi ki herkes gibi ben de etkilendim..fakat bir yandan da -alanima giridigi icin belki de yaptigi isler- verdigi dersi alan ogrencilerden birisi olmayi istedim. o konusmayi yaparken orada olmak istedim. carnegie melon'in 2008 mezunlarindan olmak istedim, mezuniyet torenimde randy pausch'u dinlemis olmak istedim. bugun 25 temmuz 2009, hayatimda ilk defa randy pausch ismine rastladim. bugun, hayatimda ilk defa, hic tanimadigim birisinin suan yasamiyor olmasina bu kadar icten ve bu kadar cok uzuldum.
  • son ders videosunu ilk izlediğimde ki o zamanlar hala hayattaydı, acaba bir mucize olur da bir gün bu muhteşem insanla tanışıp üç beş kelime de olsa sohbet edebilir miyim diye düşündüğüm prof..bugün tam bir yıl olmuş hayata gözlerini kapayalı ama hala tüm dünyada milyonlarca insan için ilham kaynağı olarak ders vermeye devam ediyor..
hesabın var mı? giriş yap