• remmal adı verilen falcıların baktığı kum falı ,islamiyetin gelişiyle yasaklanmış ama osmanlıda da devam etmiştir.
  • insanoğluna danyal peygamber tarafından öğretildiği iddia edilen kumda birtakım nokta ve çizgilerle gelecek üzerine yapılan tahmine deniyor.
    remil'de 16 değişik şekil var. bu şekiller 32 çizgi ve 32 noktadan meydana gelmiş olup her çizgi iki noktaya denktir ki 32 çizgiden 6 nokta çıkar.
    remilin 32 noktasını da buna ilave edince toplam 96 olur ki ebced ile hesaplanmış olan danyal ismine denk gelir.
  • yakinda bir turk tarafindan internet ortamina aktarilacak ve herkesin bakabilecegi bir hal alicak olan matematiksel fal.
  • remil arapça kum anlamına gelmektedir ve israiloğullarından hz. daniyal tarafından halka öğretilmiştir. remilin ilk bakıldığı zamanlar insanlar kağıt yerine kum kullandıkları için bu fal bakma işlemine remil döktürmek adı verilmiştir. kısaca tarif etmek gerekirse:

    remil atmanın çeşitli yöntemleri vardır. en çok kullanılanı zar atılarak bakılan şeklidir. remil attırmak isten kişiye 16 defa zar attırılır. zarda gelen sayı tek ise nokta, çift ise çizgi olarak işaretlenir ve ana şekil ortaya çıkar.. bu ortaya çıkan şekile "ümmehat" denir. daha sonra falı bakan kişi bu ümmehatı değişik şekillerde sayarak yeni satırlar meydana getirir ve ortaya çıkan şekli yorumlar.
  • (bkz: geomancy)
  • nokta ve çizgilerle gelecekten haber verme işidir. bu açıdan kısmen i-ching'e benzer. ancak gelişigüzel hükümlere ve tesadüflere dayanıyor gibi göründüğünden doğru olduğunu gösteren bir kanıt bulunmamaktadır.

    remil arapçada kum demektir. ancak islamiyet öncesi remil ile uğraşanlar şekilleri değnek, kemik veya parmaklarıyla kum üzerine çizdikleri için bu adı alır. esası "nokta"dır. 2 nokta bir hatt (çizgi) sayılır. remil ile uğraşanlara remmal denir. remil'in mucidinin danyal peygamber veya hz. idris olduğu sanılmaktadır.

    remil atmak veya remil dökmek de denen bu fal çeşidi kumdan sonra kağıt üzerinde bakılmaya başlandı. kolaylık olsun diye zar atılarak nokta, çizgi ve şekillerin oluşturulmasından başka, toplam 16 remil şeklinin kağıda çizilip bir torbadan çektirilmesi suretiyle de bakılmıştır.

    her türlü gaipten haber verme (bkz: divination) işlemi için olduğu gibi remil için de bazı kurallar vardır. örneğin rüzgarlı, karlı, yağmurlu, bulutlu ve kasvetli havalarda remil dökülmez. mümkünse kuşluk vaktinde dökülür. remil döken ve döktürten kişi temiz, yüzleri kıbleye dönük olmalıdır. remilden önce edilmesi gereken dualar edilmeden dökme işlemine başlanmaz. ayrıca remil sağ elle ve sağdan sola doğru dökülerek yapılır.

    nokta, hatt ve bunların oluşturduğu hanelerin isimleri şunlardır:

    1. hane: ictima
    2. hane: nusrat-ı dahile
    3. hane: utebe-i dahile (kaime)
    4. hane: kabz-ı dahil
    5. hane: cemaat
    6. hane: cudele (ferah)
    7. hane: utebe-i harice
    8. hane: utebe-i dahile
    9. hane: kabz-ı dahil
    10. hane: beyaz
    11. hane: cudele
    12. hane: akle
    13. hane: utebe-i dahile
    14. hane: beyaz
    15. hane: kabz-ı dahil
    16. hane: nusrat-ı dahile

    1,4,7 ve 10. haneler en kuvvetli hanelerdir. bunlar içinde bulunulan durumu gösterir.

    3,6,9 ve 12. haneler en zayıf hanelerdir. bunlar geçmişi gösterir.

    13,14,15 ve 16. hanelere zevaid (fazlalıklar) denir. gelecekle ilgili hüküm vermeye, sonuç çıkarmaya yarar.
  • şizofreniyle yarattığım biricik arkadaşım, canım, setarem.

    çaylakların en überi.
  • bir tanecik oda arkadaşım. saçımı süpürge ettiğim, ömrümü verdiğim çaylakımsı. en yakın zamanda sözlük semalarında yerini almasını ümit ettiğim insan.*
  • eski oda arkadaşım, ömrümün bir kısmını verdiğim, şimdiyse benden çok uzaklarda olan çaylakımsı. yakın zamanda sözlüğü şenlendirmesini umuyorum. hadi be sözlük.
hesabın var mı? giriş yap