• resident evil serisinin şimdilik sonuncusu..

    (bkz: claire redfield)
    (bkz: chris redfield)
  • resident evil 4 ile kıyaslandığında son derece başarılı olan oyundur. 4. oyunda hiç zombi yokken bu oyunda hem 2 hem de 3. oyundaki tat yakalanmıştır tarafımca. ayrıca oyunun epeyce uzun olması da cabasıdır.
  • resident evil 1, resident evil 2 ve resident evil 3 tadındaki son oyundur. ayrıca bazı sahnelerde yer alan yeraltı canavarı, tremors adlı filmden çalıntıdır.
  • değerini bilene candır, claire canandır.
  • resident evil 1-2 ve 3'ten sonra, bahsi geçen 3 oyunun atmosferine,kalitesine sahip oyun...

    resident evil 4 ile oyun ve "zombi" muhabbeti tamamen farklı bir yön alıyor,daha sonraki serilerde zaten bu şekil devam ediyor...

    eski usul zombi muhabbeti tadında uzun bir resident evil oyunu...
  • atmosferi, müzikleri, ara sahneleri ve mekanlarıyla resident evil serisinin orjinaline sadık kalmış son yapımı. claire redfield'ı çoğunlukla yönettiğimiz oyunda sürekli psikopat iki kardeşin yaptığı manyaklıları çözmek için uğraşırdık. bir de steve isimli yan karaktere sahiptir ki onun da oyunun ilerleyen bölümlerinde ekrana kitleyen bir sahnesi vardı. hey gidi hey nerede o eski oyunlar. bir de bu oyunda inventory'de çantayı çevirip açmanız gerekiyordu oyunun başında saatlerce uğraşmışlığım vardır o çantayı açabilmek için :)
  • resident evil serisinin en güzel oyunlarından biri olmakla birlikte, en güzel, en eğlenceli çocukluk yaz hatıralarımı, hafızamda temsil eden bir kaç bariz öğeden biri olarak, nickimin de orijinal esin kaynağıdır.
  • tüm resident evil serisi gibi bu oyunda da sakıncalı fakat bir o kadar da gülünç bir diyalog bulunmakta. steve ve claire'in zombilerle dolu adadan uçakla kaçmaya çalıştıkları sırada alfred, görüntülü arama yaparak uçağın kontrolünü ele geçirdiğini haber verir. oldukça sinirlenen claire hanımefendiliğini bozarak, monitörden kahkahalar atan alfred'e " alfred, you crossdressing freak!" diye transfobik bir hakarette bulunur. esasında karşı cinsin kıyafetlerini giyen birey anlamına gelen crossdresser deyimi, yaygın olarak kadın kılığına giren erkekler için kullanılmaktadır. claire'in bu ifadeyi kullanmasının sebebiyse alfred'in ikili persona sürdürmesi ve zaman zaman ikiz kız kardeşinin kılığında ortalarda gezerek terör estirmesidir. nitekim günümüzde olsa rahatlıkla ortalığı karıştırabilecek bu sansasyonel replik, vakti zamanında bir şekilde denetimden sıyrılmayı başarmış ve jill sandwich gibi şöhretli resident evil diyalogları arasındaki yerini almıştır. o sahne
  • aslında kendisi hakiki resident evil 3'tür. en başta capcom tarafından öyle planlanmış ama sonra nedendir bilinmez code veronica olmuştur.

    hikayesine bakarsanız da 2'in devamı olarak daha mantıklı durur. re3 buna kıyasla yan oyun gibi kalıyor. re3'ün oynanış süresi de bildiğiniz gibi çok kısa. timeline olarak da yarısı re2'den önce, yarısı re2'den sonra geçer.

    bu oyun ise re2'den 3 ay sonrasında geçiyor ve oyunda claire, re2'de kaldığı yerden abisi chris'i aramaya devam ediyor.

    ayrıca speedrun bitirilmesi en uzun resident evil oyunudur.
hesabın var mı? giriş yap