• peh!
    ne eğlencelik ne komedi...
    imdb an itibariyle 7.1 vermiş, neyine vermiş anlamak mümkün değil... 45 bin kişi de oy kullanmış...
    demekki biz türklere göre değil...
    24 dakika tahammül edebildim...
  • çok sıkıcı bir film. kiss, frp falan seven biriyseniz kiss, frp muhabbetleri belki hoşunuza gidebilir. gerisi sıkıcı. gidin tekrar american pie, road trip falan izleyin daha iyi olur.
  • sweeny (bkz: jane lynch): do you know what i used to eat for breakfast?.. cocaine. do you know what i used to eat for lunch?.. cocaine
    wheeler (bkz: seann william scott): what did you have for dinner?
    danny (bkz: paul rudd): was it cocaine?
  • 2008 yapimi, american pie filmlerindeki stiffler karakterinin sahsiyeti seann william scott'in filmi.
    herzamanki gibi uc kriterime gore yorumlayacagim filmi.
    yetiskin iki adam ve iki tane sorunlu cocugun iletisimi, ve bomba olaylar diye ozetleyeyeim fazla da bir sey soylememek lazim.

    1. kriter: karakter sempatikligi; bu konuda tam anlamiyla budur diyecegim karakterler var bu filmde. ozellikle de cocuk oyuncular, bayilacaksiniz karakterlerin detayini vermek istemiyorum izleyipte kendiniz gorursunuz. ozellikle de benim favori adamim christopher mintz-plasse, kisacasi bu kriterimden tam not aldi film.

    2.kriter:surukleyicilik. hicbir sekilde sikici bir film degil, gayet surukleyici, yani karakterleri severseniz, oyle tipik sivrilmeye calisan kompleksli eksi sozluk yazarlarindan degilseniz, bu filmden sikilmazsiniz.

    3.kriter: sasirtmaca: bu kriter aslinda fight club tarzi filmler icin onemli bir kriter, bu filmin boyle bir amaci yada iddiasi yok, cok guzel eglendiriyor, costuruyor, guzel vakit geciriyor.

    imdbdeki puanini da sonuna kadar hakediyor acikcasi, izleyin derim, beyenmezseniz basarsiniz burdan çok kötü yu.
  • filme başlamadan önce öyle çok büyük beklentiye girmedim, deli gibi eğlenmeyi beklemiyordum ama eğlendim. zenci ufaklık efsane olmuş. yine hangover'da da oynayan ken jeong'un oynadıgı karakteri çok beğendim. diğer çocuk augie de fena değil, karakterin hakkını vermiş. ama diğer yan karakterler pek olmamış; kurumu kuran kadın, sarışın eleman, augie'nin ailesi vs olmamış. onların oldugu sahneler hemen geçsin istedim. özetle; her türlü izlenir, iyi film gülünür.
  • netflix'te denk geldiğim, sözlükteki yorumlara aldanıp izlediğim film. belki çekildiği dönem için güldürü dozu yüksek bir film olarak beğeni toplamıştır ancak 2020 senesinde komediden ziyade dram filmi olarak algıladığım, en fazla tebessüm edebildiğim çerezlik bir amerikan komedisidir. belalı minik siyahi ronnie karakterinin sahneleri için yine de şans tanınabilir.
  • saçma sapan çocukça bir film. 4/10
  • --- spoiler ---

    2008 yapımı amerikan komedi filmi. (bkz: paul rudd) sevdiğim için onun içinde olduğu ucuz komedileri her türlü izleyebiliyorum. bunların dışında birkaç meme gördük. bir de çok kısa da olsa (bkz: louis c.k.) reyizi polis rolünde görüyoruz. ucuz amerikan komedisi seven kaçırmasın. finalde herkes öpüşür barışır.

    --- spoiler ---
  • ortalama ve çerezlik olmasına rağmen film başlarında kahvecide geçen aşağıdaki diyalog ile şahsımı epey güldürmüş filmdir.

    --- spoiler ---
    barista : günaydın! siparişiniz?
    beth : bir tall chai alabilir miyim?
    danny : bir büyük sade kahve.
    barista : bir ne?
    danny : büyük sade kahve.
    barista : “venti” mi demek istediniz?
    danny : hayır, büyük dedim.
    beth : ventiyi kastediyor, elinizdeki en büyük olanı.
    barista : venti büyük demek zaten.
    danny : hayır. venti "yirmi" demek.
    beth : danny...
    danny : evet. "büyük" büyüktür. aslında "tall" da büyüktür, ve "grande" ispanyolca “büyük”tür. "venti" burada büyük anlamına gelmeyen tek kelimedir, aynı zamanda tek italyanca olandır. tebrikler! üç dilde birden aptalsınız.
    barista : bak ukala… venti büyük boy olan.
    danny : gerçekten mi? kim demiş, fellini mi?
    beth : ne kadar?
    danny : lira ile mi ödeyelim, yoksa hepsi euro mu şimdi? *
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap