• saate telefondan bakmak varken gereksiz olan eylem.
  • ust edit : rolex sahibi olanlara bir lafim yok, zevk meselesidir ve cok da guzel saatlerdir, benim elestirim saat meraki olmayip da eline biraz para gecen sonradan gormelere, hepsinin agzindan yatirim icin aldim lafini duyarsiniz.

    bir de rolex'i "yatirim icin aldim" diyen mallar var. rolex'in her modelinin deger kazandigini, istedigi zaman aldigindan daha yuksek fiyata satabilecegini dusunuyor garibim.

    edit: rolex almak zordur, satmak daha da zordur. saati hic kullanmadiysan belki kucuk bir ihtimal aldigin fiyata satma ihtimali uzerine konusulabilir. ancak kimse senin cami ve metal aksami cizik icinde olan saatine para vermez. her yil 1 milyon adet uretilen ve satilan saatin deger kazanacagini zannetmek malliktir arkadasim. seni de bir sekilde kandirmislar iste deger kazanir diye.
  • çok param var ve bütün kadınlar benim olmalı kafasındaki insanların yaptığı eylem.
  • bu konuda güzel bir atasözümüz var. buradaki arkadaşlar için: “eşek hoşaftan ne anlar.”
  • üst edit: rhodıum zorlu center rolex mağazasını da aradım. tek bir tane bile stok yok! ayrıca bu mesele rolex meselesi değil. bugün konu bu olur, yarin dom perignon sampanya veya cartier ürünleri. bana gore piyasasi olan her sey yatirim aracıdır...

    üst edit2 ; geçtiğimiz günlerde eksi itirafta debeye giren entrym de alex abimden bahsedecegimi yazmıştım. demekki günü gelmiş. alex'in saat/taki konusunda bana katkisi büyüktür. yetistirebilirsem hikayeyi bu gece yazacağım.

    **********

    rolex bir yatırım aracıdır. ve bunu yapana " mal" diyorsanız. o mallardan biri de benim. bir konuda bilgi sahibi olmadan konuşmak mallıktır.

    avmlerde sıkça rolex mağazası görürsünüz . ancak saat almanız çok mümkün değildir. ortalama 8bin euro olan saati, liste fiyatı üzerinden satın almanız için çok iyi bağlantılara sahip olmalısınız.

    orijinal bir rolex ürünü, sertifikasiyla birlikte dünyanın her yerinde paraya dönüştürülebilir taki/ aksesuar, zati eşya gibi değerlendirildiği için kolunuzdaki saat gümrük gibi engellere takılmaz. çünkü yurt dışına çıkarken ülkeden çıkartabileceginiz para miktarı bellidir. ve rolex gibi saatlerle bu yasağı delebilirsiniz.

    ayrıca rolex bu kategorideki orta sınıf bir saattir. rolexden çok daha pahalı saatler vardır.

    bir rolex mağazasını arayın, ellerinde hangi model saatler olduğunu sorun, bakalım nasıl bir cevap alacaksınız (?)

    birgun 1kg külçe altın ve rolex almak arasında kalsam, rolex alırım.

    edit: bu sözlük gerçekten enteresan bir yer. 500 den fazla ekonomi yazısı girmişim, hayatım boyunca finans alanında üst düzey işler yapmışım, ihtisasim iktisad; akıl verenler mi dersin, mal demek de israrci olanlar mı dersin, parayı kripto olarak yurt dışına çıkart diyenler mi dersin ne ararsan var.

    biraz önce kanyon avm rolex mağazasını aradım. "elinizde hangi modeller var " dedım.
    "birçok model var ama hepsi ikici el "cevabını aldim . birisi size bir şey anlatıyorsa önce bir dinleyin. bundan ne öğrenebilirim diye düşünün. aksi halde üzerine bastiginiz çimenden bir farkınız kalmaz.

    bakın arkadaşlar siz daha sütten kesilmemisken, ben rodyum alip/satiyordum.
    (bkz: #112634914)
  • rolexi sevmem ama patek guzeldir.
  • che guevara'nın iki ayrı saati vardı, ikisi de rolex idi,

    şimdi modellerini hatırlayamadım gerçi

    o dönemde sadece saatin doğru zaman tutabilmesi ve sağlam-hor kullanmaya dayanıklı olması yönüyle tercih edildiği belli.

    bugün bir statü belirteci olabilir, ancak saatte durum az biraz farklı

    gerçek bir oroloj(ben terimi fransızca okuyorum) merakı sahibi olan insan, rolex veya başka bir değerli saat alırken veya bunu kullanırken, rafine zevkini ve seçme-beğenme birikimini ortaya koyar. mutlaka sanat, bediiyyat(estetik), dizayn, ve teknoloji alanında belli bir birikim sahibi olduğunu ifade eder.

    mesele sadece zaman tutmak değil.

    zamanı rolex'ten çok daha hassas olarak, herhangi bir cep telefonu ekranından da öğrenebilirsiniz, onu elinde kölelik belirteci olan pislik ve mikrop yuvası "smart phone" ile gezenler de yapabilir.

    --

    edit 1:

    fransızca oroloji (saat ölçme bilimi) değil, orlojeri (saatçilik) terimi kullanılıyor.
  • yatırım yapmaktır. altı üstü saat olarak gören insanlar genelde maddi durumu asla iyi olmaz yani zengin olamazlar. zihniyet meselesi çünkü.
  • 1 senelik kazançlara bakıldığında rolex marka saatin herhangi bir modeli kendini ikiye katlamışken külçe altın yerinde saymıştır.

    rolex bir sanat eseri, bir yatırım aracıdır. kolunuza takmyacaksanız bile size dolar bazında ciddi kazançlar sağlar.
  • mekanik saatler, özellikle akıllı saatler çıktıktan sonra popülerliğini eskiye oranla ciddi şekilde yitirmiştir. yeni nesil için de bu tarz saatlerin pek birşey ifade etmediği görülüyor. işin aslı artık kimse saate bakmak için saat takmıyor. yeniliğe ayak uyduramadım, manevi değeri var, alıp ölene kadar kullanayım demiyorsanız ve sırf hava atmak için gidip bir rolex saat aldıysanız tebrikler güzelce dolandırıldınız.
hesabın var mı? giriş yap