• tartışmaya açık olmayacak şekilde gelmiş geçmiş gelecek en iyi futbolcudur.. messi ve cristiano gibi hakemlerin yıldızları koruduğu bir dönemde oynamadı. her maç kendisini hastanelik edecek, en az 5 maçtan başlayacak kırmızı kartlık tekmelerden kaçarak oynadı.

    ronaldo nazario’nun sakatlık öncesi halini prime real madrid ya da prime barcelona’ya koyarsanız, ortada tartışma falan kalmaz.. messi’nin tekniğine, cristiano’nun fiziksel özelliklerine sahipti.

    romantiklik adı altında geçmişe büyük haksızlık ediliyor. hayır kardeşim hakikat bu..

    şu kısacık videoda yaptıklarını sadece maradona ve messi yapabiliyordu. ama bir farkla. onlar gibi tek tip çalıma sahip değildi, her hareketi ayrı bir sanat. hepsi birbirinden farklı..

    objektif olarak izleyiniz; https://youtu.be/291v2kt63gq
  • o çok başkaydı. kesinlikle gelmiş, geçmiş ve gelecek en iyi futbolcudur.
  • messi ve cristiano ronaldo gibi, futbolcularının hakemler tarafından kollanmadığı zamanlarda oynamış olduğu iddia edilen bir futbolcunun abartılan performansıdır. ronaldo'nun sakatlığından kastınız inter'deki sakatlık ise bu sakatlık kasım 1999da olmuş. yani 2000 yılına 2 ay kala. cristiano ronaldo'nun manchester ile sahneye çıkışı 2003-2004, messi'nin ise 2004-2005 sezonu. çok övdüğünüz brezilyalı ronaldo ile aralarında 5 sene var en fazla. gören duyan da brezilyalı olan 1960larda futbol oynadı sanacak. hayır bi de video ile bu adamın messi'den daha iyi çalım atabildiğini iddia etmişsiniz ki gülünç. ronaldo'nun 1-2 kişiyi geçmek için götünü yırttığı pozisyonlarda messi 5-6 kişiyi ağzında sigara elinde çay bardağıyla geçiyordu. yahu 33 yaşında birisi olarak brezilyalı ronaldo'yu, zidane'ı, ronaldinho'yu, henry'yi bayıla bayıla izledim, eyvallah. dünyanın en elit futbolcularıdır bunlar ama nostalji sevdanızı abartmayın. değil brezilyalı ronaldo dünyanın bütün gelmiş geçmiş yıldızlarını toplayıp diğer 2 manyağın prime dönemlerinin karşısına koysanız kimse sizin o yıldızları siklemez beyler. senede 50şer gol atıyordu bu adamlar.
  • çöptü
  • 2010-2011 sezonunun lionel messi’sinden iyi olmayan futbolculuk.
  • prime dönemini asla yaşayamamış bir oyuncudur ronaldo. istatistik manyağı messici ve c.ronaldocular için buraya bir kaç istatistik bırakalım.

    16 yaşında cruzerio'da 21 maçta 20 gol
    17 yaşında cruzerio'da 26 maçta 24 gol
    18 yaşında psv'de 35 maçta 36 gol
    19 yaşında psv'de 21 maçta 19 gol (ballon d'or'u 1 oyla kaybetti)
    20 yaşında barcelona'da 49 maçta 47 gol - ballon d'or ve fifa en iyi oyuncu ödülleri
    21 yaşında inter'de 47 maçta 34 gol - fifa en iyi oyuncu ödülü

    milli takımda 44 maçta 30 gol (5 tanesi dünya kupası golü)

    bunlar sakatlanmadan önceki istatistikleri. 21 yaşında 244 maçta 208 gol atmış, 2 tane fifa en iyi oyuncu bir tane ballon d'or kazanmış. 3 şampiyonluk, 1 dünya kupası, 2 copa america kupası var.

    22 yaşında tendonu yırtıldı ve 140 gün topa ayağını sürmedi. 10 nisan 2000'de iyileştiği ve bir sonraki maçta oynayacağı söylendi. 12 nisan 2000'de maça çıktı ve tendonu tekrar koptu. bu sefer 523 gün top oynamadı. bu sürede 94 maç kaçırdı. neredeyse 1 yıl koltuk değnekleri ile yürüdü.

    fakat geri geldi 2002 dünya kupasını kazandı ve gol kralı oldu. real madrid'e gitti. 176 maçta 103 gol 34 asist yaptı. yine fifa en iyi futbolcu ödülünü ve ballon d'or'u kazandı.

    dediğim gibi, ronaldo asla prime zamanını göremedi sakatlıklarından dolayı.
  • gelmiş geçmiş en iyi oyuncuydu.

    sakatlık sonrası da gelmiş geçmiş en iyi on oyuncudan biridir.

    ayrıca sadece sakatlık değil bir de üstüne hormonlarıyla ilgili hastalığı vardı (hala var). bu yüzden kilolarından bir türlü kurtulamadı.

    hoş o şişman haliyle bile tüm defansı götüne takıp kalenin içine giriyordu. nasıl bir atletizm, nasıl bir teknik siz düşünün.

    tüm hücum özellikleri 99 yapılmış hileli bir futbolcuydu.

    soktuğumun kasap italya ligine gitti, üç ayda ağzına sıçtılar adamın çift dala dala. o yüzden italya liginden komple nefret ederim ben. hatta italyan bir takımın maçını bile izlemem aklıma ronaldo gelir.

    defansın gerçek anlamda içinden geçen adam
    golün tekrarlarını özellikle izleyin, öyle defans mal olduğu için içlerinden geçmiyor, defans çaresiz kalıyor, resmen yarıp geçiyor.
  • bu adam tek başına türkiye'nin bir dünya kupası sahibi olmasını engelledi.

    tüm brezilya'yı durdurduk, ama bunu durdurmak imkansızdı. evet özellikle yarı final maçında sahada olmasaydı, 2002 dünya kupası büyük ihtimalle bizim olurdu.

    harika bir takımdık, (uefa gs kadrosu) ama ronaldo onlardaydı.
  • ben psv'deki ve barcelona'daki ronaldo gibi (94-97) oyuncu izlemedim. bir de prime maradona vardı aynı seviyede. kurallar bugünkü gibi yıldız futbolcuyu korumaya yönelik olsa, o günün bacak kırmak için dalan kasap defansları bugünkü gibi ehlileştirilmiş olsa, tekmeler bugünkü gibi kartla cezalandırılsa ve oyuncular messi, ronaldo gibi profesyonelce yaşayıp kendilerine baksalar kırılmadık rekor bırakmazdı bu oyuncular. sigara içen, zevk için antrenman yapmayan, uyuşturucu kullanan oyuncular bile vardı o dönem, siz düşünün.
  • yaklaşık 1.5 yıl süren sakatlıktan sonra inter'den real madrid'e transfer olmuştu, öyle bir topçuydu.
    kesinlikle tarihin en efektif futbolcusu. döneminin dünyada rakip defans oyuncuları: maldini, nesta, cafu, zanetti, stam, ferdinand, vidic gibi adam yiyen defanslardı.
hesabın var mı? giriş yap