• türk olup da oscar hadisesine adı karışmış şahsiyet, asyalı sinema insanı. azeridir. senarist, yönetmen ve dahi görüntü yönetmeni. tolomuş okayev'in muhtemel arkadaşı. 1995 yılında oscar almış göz nuru utomlyonnye solntsem'in senaryosunu yazmıştır.
  • nomad adlı pek hoş kazak filminin senaristi. ortak yönetmen de sergei bodrov. izleyesi.
  • kendisine 48. uluslararası antalya altın portakal film festivali'nde 'yaşam boyu onur ödülü' verilmiştir.
  • fransa'da ermeni iddialarını kabul etmeyenlere ceza verilmesini öngören yasa dolayısı ile fransa'dan aldığı sanat madalyasını iade ettiğini açıklayan yönetmen.
  • türkiye acayip bi memleket hacım. iranlıların isimlerini ingilizlerden öğreniriz, daha da beteri aynı isim türkçede de vardır, türkçe telaffuzları ile farsça telaffuzları hemen hemen aynı olmasına rağmen ingilizce yazıldığı gibi okuruz ve ortaya trajikomik bi durum çıkar. oysa ingilizler yazdıkları gibi okumadıkları için bizden daha düzgün telaffuz ederler aynısından bizde de olan bu isimleri.
    şimdi, rustem ibrahimbekov olarak bilinen mevzubahis rüstem amcanın da azerbaycan’daki ismi rüstem ibrahimbeyov’dur. ruslar rustam ibragimbekov derler, ingilizler de ruslardan öğrendikleri için bu ismi aynı şekilde yazarlar. peki türklerin bu ismi ingilizlerden öğrenmeleri çok mu doğal?! türkçede rüstem ve ibrahim isimleri ve “bey” kelimesi yok mu?! azerbaycan çin'le mi komşu? azerbaycanlılar kenyalılarla mı aynı dilin farklı lehçelerini konuşuyorlar? hey allahım ya! acayip bi bölgesel güç oluyoruz ey ahali, aman tutmayın bizi.
  • kendisi hakkında böyle bir haber var;
    "oscar ödüllü azeri yönetmen rüstem ibrahimbeyov, fransız madalyasını iade etti."
    http://www.sondakika.com/…yasini-iade-etti-3309517/
  • fransa'nın ermeni soykırımını inkar yasası'nı sadece türkiye'ye değil tüm türkler'e yapılmış bir hareket olarak gördüğünü belirten, kişinin özgür düşüncesini yasalarla engellemeye çalışan fransa'nın yaptığının oy kaygısından ileri geldiğini söylemiş azer türk'ü. fransızlar'ın verdiği ödülü iade etmesinin yanı sıra azerbaycan-fransa kültürel ilişkiler derneği başkanlığı'ndan da istifa etmiştir.
  • 16 ekim 2013'te azerbaycan'da gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinde ilham aliyev'in karşısına başkan adayı olarak çıkacaktır.
hesabın var mı? giriş yap