• point & click tarzı (bkz: cube escape) oyunları ile tanınan oyun sitesi. gayet flash oyun olmasına rağmen oldukça sürükleriyici ve oynarken biraz gerilebiliyorsunuz. bulmacaları çok güzel gerçekten kafa istiyo yani. en son cube escape ile bağlantılı olan (bkz: rusty lake: roots) oyunu steam ve mobil platformlarda satışa sunuldu. flash oyun olarak tuttuysa demekki satmaya karar verdiler. aşağı yukarı 1 saatlik oynayış süresi var ama gayet sağlam oynayın. an itibari ile steamda 6tl olmalı.
  • muhteşem escape oyunları olan site. dünyada kaliteli escape oyunu bulmak zümrüdü anka kuşu yumurtası bulmak gibi bir şey. o yüzden yaptıkları oyunlar paha biçilemez nitelikte. üstelik kendilerine has bir tarzları var ki, müdavimleri çok iyi bilir. özellikle o karakter seslendirmeleri insanı ürpertiyor.
  • gece gece yapıcak birşey bulamadığımdan dolayı çerez niyetine oyun araştırayım dedim. steamde rusty lake: roots oyununu buldum. iyi birşey çıkarsa entrye eklerim.
  • bir point & click adventure game bağımlısı olarak taptığım oyun şirketi/evreni. yani hem şirketin adı hem de oyunların geçtiği yerin adı. aslında tam yer de değil değişik özellikleri olan bir göl bu rusty lake ama spoiler vermeyeyim.

    en azından bir cube escape oyunlarını deneyin zaten browserdan ücretsiz oynanıyor sararsa steam’den üç tane ücretli oyunları var onları da alırsınız ki ben üçünü 15 liraya almıştım. tabii ki browser oyunlarından daha kapsamlı ve büyük oyunlar ama browser oyunları da güzel onları da yabana atmayın.

    tüm oyunlar evrenin veya hikayenin başka bir parçasına dair fikir veriyor. oyunlardaki hiçbir karakter/imge/replik rastgele değil. zamanla bir şeyler açıklığa kavuştukça çok heyecanlanıyor insan. bilhassa rusty lake:roots’ta çok şey anlaşılıyor.
    neyse yani bence biraz bile ilginiz varsa böyle oyunlara, deneyin. sırf oyunların o kendine has hafif ürkütücü hafif masalsı havası bile yeter.
  • oynanması tavsiye edilen sıra

    1) cube escape: seasons
    2) cube escape: the lake (bu oyunun iki sonu var, bu yüzden seasons'ı daha önce oynamış olmanız önemli!)
    3) cube escape: arles
    4) cube escape: harvey's box
    5) rusty lake hotel
    6) cube escape: case 23
    7) cube escape: the mill
    8) cube escape: birthday (eğer hotel'de bütün yemekleri 3 yıldızla tamamlarsanız alacağınız gizli kodu bu oyunda kullanabiliyorsunuz.)
    9) cube escape: theatre
    10) rusty lake: roots
    11) cube escape: the cave
    12) rusty lake paradise
    13) cube escape: paradox (kısa filmi de mevcut, iki kısımdan oluşuyor ve iki kısımda da iki farklı son bulunuyor. ve tahmin edebileceğiniz üzere bu farklı 'ending'lere ulaşmanın anahtarı filmde gizlenmiş şifreler. oyun içinde başarımlar/achievements kısmına göz attığınızda sizi yönlendirecek zaten.)

    cube escape oyunları ücretsiz (paradox'un 2. kısmı hariç) , ilk 4 oyunu hatta case 23'yi de oynayın ve eğer oyunları sevdiyseniz rusty lake oyunlarını satın alın ve bu sıraya göre oynayın, çok güzeller. bonus oyun (prequel sayabilirsiniz aslında ama genel anlamda bir bağlantı yok.)
  • bazı bazı saykodelik ve bazen de kafayı yedirttiren bulmacalarla dolu oyunları yapan firma.
    çıkardığı tüm oyunları oynamaya gayret gösteririm. son çıkardığı paradox oyununu da az önce bitirdim. bu oyunla birlikte sanırım ilk defa bir kısa film de çekmişler. oyun içerisinden bu filme ulaşabiliyorsunuz, youtube üzerinde de var. oyunu ve kısa filmi başarılı buldum,seviyorum yaptıkları işleri.
    roots ve hotel tabii ki favorilerim.
  • sembolizm ve müzikler açısından twin peaks'e çok benziyor.

    edit: bazı oyunlarında twin peaks'le ilgili doğrudan benzerlikler ve göndermeler var. yeterli bilgisi olanlar yeşillendirsin..
  • rusty lake: roots bölümünü oynadığım oyundur. steam'de indirimde olan oyunlara bakarken oyunun çizimleri ve gotik havası hoşuma gitti, bulmacaların da olduğunu görünce 5 tlye indirmeye karar verdim. oyunda ailenin hikayesini adım adım keşfediyorsunuz. başlardaki bulmacalar oldukça kolay, sonlara doğru bazı bulmacalar kafa karıştırıyor yalnız. sadece mousela tıklayarak oynanabilecek bi oyun, yani touch padle de oynanabilir. totalde 4-5 saat sürdü, çerez gibi attım gitti. benim hoşuma gitti, diğer serilerini de denemek istiyorum. tavsiye edilir.
  • özellikle rusty lake: roots oyununda finali youtube'dan bakıp yapmayan kesin büyücüdür. bunun dışında güzel oyun. bazı bulmacalarda mantık kurmak gerçekten zor.
  • oynarken duygulandırır, hislendirir, tırsıtır. samsara room adında, 5. yıllarına özel yeni oyunu çıkmıştır efendim. bütün oyunlarını takip edip oynadığımdan ötürü tüylerim tiken tiken.
hesabın var mı? giriş yap