• yasanabilecek en kotu kabuslardan biridir. hele bir de askerligin her anini azapla gecirip, "ne isim var lan benim burda?" sorusunu yuzlerce kez kendi kendine soran, terhis olmus, er kisi icin. ruya aninda "laa laa... bi durun bi laaaa... daha yeni terhis olmadim mi ben hocam" seklinde eylemsizlikle ite/kalkila, caresiz son sozlerin tinlanmamasina istinaden, yesilleri giydirilip, kogus ortamina atilma ile baslayan bi kabustur ki yeniden "kooguuus kaaaaalk!" cigirtkanligini kulaklarda duymak, yaprak, cer/cop toplamak, ictimada hazir bulunmak gibi turlu eylemlerin yeniden, zoraki mudavimi olmak, endirekt, bunyenin ve benligin ebesi dahil tekrar sikilmesine zemindir, bu aslin sureti zemin.
    apar topar uyanildiginda, acaba gercekten boyle bi olaya maruz mu kaldik dusunceleri ile ortamda ranza olup olmadigina bakilir, botlara zeval gelmis mi diye akildan sorular gecer, sonra bunye yavas yavas kendine gelir, tekrar sivil olduguna sukredip, bi bardak su ile sigara yakilir. uyunabilirse tekrar dalinir, olmazsa ozgurlugun tadi, gece dahi olsa, pencere kenarinda cikartilmaya, calisilir.
  • kabus da denir diğer adına..
  • vietnam sendromu gibi birşeydir bu... gariptir, gerçek hayatta tekrar askere çağrılsanız belki bu kadar endişe duymazsınız... “neden, niçin, nasıl,” soruları kafanızda uçuşur bir cevap bulamazsınız, bir kaygı kurdu zihninizi yer tüketir... ama bu kâbustan kurtulmak bir o kadar hârikadır... gözlerinizi açtığınızda uyanmak hiç bu kadar güzel olmamıştır...
  • askerde sürekli şafak saymayla, bitsin artık derken tehris olduğunda bile buna inanamama. sivil hayatta ilerleyen günlerde bilinçaltındaki bu korkunun rüyada hayat bulmasıdır.
  • uyanmak için çırpınılan, çırpınırken de "inşallah rüyadır, ya gerçekse, yok yok rüyadır" gibi iç ses ile muhabbetlere sebep olan feci bir durumdur. genellikle kan ter içinde bırakır adamı.

    bir de bunun üniversiteden mezun olamamışlık hali vardır ki askerliği aratmaz. "lan dicto senin tek dersin kalmış, mezun olamamışsın" gibi bir cümleyle başlar her şey ve olaylar yukarıdakine benzer olarak gelişir.

    bu rüyaların en güzel yanıysa uyanıldığında çekilen derin "oohhhh!!" tur. yaşadığını hisseder insan, özgürlüğün değerini anlar.
  • 5 senedir sik araliklarla ve farkli versiyonlariyla tekrar tekrar maruz kaldigim durum. gayet de rahat askerlik yapmistim oysa. (bkz: kutahya hava er egitim tugay komutanligi) (bkz: oran sitesi)
  • askerliğini rahat yapmış , oldukça eğlenceli geçirmiş biri görüyorsa bu rüyaları , askerliğini özlediği içindir.misal ben.
  • (bkz: olur öyle)
  • 28 gunluk bedelli icin 15.000 mark(zamaninda iyi para yani) verilmistir. aradan gecen sekiz yilda gorulen 15 gunluk ek askerlik ruyalari ile birlikte yapilan askerlik alti aya cikmistir. e o halde parami geri verin!!
hesabın var mı? giriş yap