• yerli araba açmazının çözümünde ilginç yöntem.

    bakan fikri ışık açıkladı;

    --- spoiler ---

    saab 9-3'ün tüm fikri mülkiyet haklarını satın aldık

    --- spoiler ---

    link

    kaynak: milliyet
  • vurmayin hemen adama yahu. oradaki fikri mulkiyet dedigi kendi adindaki fikri'dir belki. bakan saab 9-3 almis anlasilan... *
  • işim gereği sık sık rastladığım durumdur.insanlar yarattığı markayı,tasarımları,patentleri satması,devir etmesi olağan bir şeydir ama ürünün özgünlüğünden ödün vermektir bu.satan için kârlıdır alan için ise piyasada ürününü tutunduramazsa külliyen zarardır.

    direkt olarak böyle mi davrınılmalıydı yoksa daha özgün bir araç mı yapılmalıydı ön göremiyorum.yapılan icraatların bir çoğu kopya olduğu için hatta seçim sloganı bile beşiktaşımızın efsane taraftarı,darbeyle suçladıkları çarşı'dan çalıntı olduğu için (bkz: sen ben yok beşiktaş var.) çokta şaşırmadığım projedir.
  • batmış ve üretimini durdurmuş bir otomobil firmasını almanın yarardan çok zarar sağlayacağını düşünemeyenlerin yapacağı bir satın alım.
  • hani yerliydi? diye bir soru sormuyorum. olabilir, burada önemli olan bir marka yaratabilmektir. gidersin bir firmayı satın alabilirsin, fikri mülkiyetini alabilirsin, ülkenin markasını çıkarırsın ve yerli olur. hangi araba markası yüzde yüz ülkesinin mallarını tasarımını kullanıyor? fransız arabasının motoru alman tasarımı italyan. ama sonuçta fransız.

    ama benim anlamadığım 2006 yılında piyasaya sürülen arabayı aynen alıp kopyalayıp prototip diye çıkarmak nedir aga? hedef niye 2020? ulan madem bu marka ve modelde karar kıldın, bunlar çıkarmışlar bu arabayı zaten 2006'da biz niye 2006 model arabayı 2020 yılında üretiyoruz?

    araba aynı lan, hiç bir farkı yok saab ve cadillactan, o zaman biz niye bekliyoruz amk? ufak rütuşlar yap, biraz iyileştirme yap, gerekli izinleri al çıkar amk niye biz 2020 yılında 2006 model araba üreteceğiz madem bu yolu seçtiysek?

    ha ikinci ihtimalde şu, bu araba aslında yok, sadece fikir olarak ortada var fakat hiç bir çalışma yapılmamış, 7 haziran seçimlerinden önce milleti gazlamak için ortaya atıldı, şimdi yeni seçimden önce insanlar nerde lan bu araba diye sorunca, bu arabaları prototip diye koydular önümüze.

    keşke ülkece dürüst olabilsek
  • bir nevi mehmet aurelio, elvan abeylegesse vakası.
  • demezler mi ki mal saab'ı mülk saab'ı, hani bunun ilk saab'ı. ohh. rahatladım.
  • daha dun kopya iddialarını kesinlikle reddediyoruz denmeden adam gibi açiklama yapmadiniz. neden baska bir arabanin iskeletini kullandiginizi açiklamadiniz. turkiye'de az bulunan asina olunmayan modeli yutturmaya çalistiniz. simdi mi akliniz basiniza geldi adam gibi açiklama yapiyorsunuz?
  • (bkz: devşirme oto)
hesabın var mı? giriş yap