• ted ankara kolejinde uzun yillar emek vermis, tum zamanlarin en basarili tarih ogretmeni.
  • öğrencilerce tiye alınma hikayeleri efsane olarak dilden dile anlatılagelmiş çok bi meşhur hoca.
  • sınıf pencereleri yenilenmeden, çift cam oldugu zamanlarda bir sınıfın iki pencere kanadı arasını suyla doldurup içine süs balıkları attıgı, sonra da bu hocaya "okulumuz her sınıfa bir akvaryum kampanyası baslattı" seklinde bilgi verildiği anlatılırdı. rivayete göre şahin bey de kat muavinine gidip bu güzel girişimden dolayı tebriklerini iletmiş.
  • sınav sırasında birilerinin walky talkyle kopya çektiği yahut iki sınıf arasındaki duvarda oluşan delikle ilgili bi takım hikayeler de ona atfedilerek anlatılırdı. (bkz: yok artık) (bkz: oha)
  • sözlüye kaldirdiği bir öğrenciye sıfır verir,ögrenci bu durum karsısında sızlanır.bunun üzerine "üürencim üretmeninin notuna karismaz "demesiyle cocuk pencereden atlar.bu sirada sok gecirmesi dogaldır tabii...ancak ögrenci lise kismindaki kantinin üzerindeki sınıflardan birinde oldugundan ilk önce bu sınıfların bulundugu yerdeki cıkıntıya atlar ve sonra da yere ulasması oldukca kolaydır...ancak bu olayın unutulması bu kadar kolay olmayacak dilden dile dolaşacaktır....
  • bir ogrencinin, "hocam cok midem bulaniyor" deyip siraya kusma efekti yaptiktan sonra caktirmadan siraya dokulen menemene diger ogrencilerin sirayla gidip ekmek banmasi uzerine tuvalete depar atan ted ankara koleji tarih hocasi.
  • ted'de bazi yuksek katlarin altinda tam balkon olmasa da beton platformlar vardi, tabi bu cok az oldugu icin pencerenin altinda birsey olmadigi dusunulurdu. bir tarih dersinde bizim arkadaslardan birisi hocadan kendisine daha yuksek not vermesi icin yalvarir, vermeyince hocam valla kendimi asagiya atacagim der, hoca da hadi ordan gibi birsey der. bizim arkadas pencereyi acip asagi atlayiverir.
    sahin hoca panik halinde" gitti, gencecik ogrencim gitti seklinde agitlar yakarken, bizim pic arkadas asagidaki platformdan elini sallayinca haliyle sok oluverir. kolejin gelmis gecmis en sazan hocasi oldugunu dusunuyorum, tam reality filmi yapilacak adamdi:-))
  • ted ankara koleji'nin efsanevi matrak tarih hocası.
    iki öğrenci ders esnasında, oturdukları yerde bozuk para ile para maçı yapmaktadır. şahin hoca durumu fark edip sinirlenir. gelip öğrencilerin yanında dikilir. şahin hocayı kaçırmak için ön sırada, gaz çıkarmaktan imtina etmeyen bir başka öğrenciden yardım istenir. ön sıradaki çocuk bir iki dakika içinde kendisinden beklenileni son derece başarı ile gerçekleştirir. şahin hoca kokudan rahatsız olup, o bölgeden uzaklaşır. ancak 5-10 dakika sonra şahin hoca yine döner. ön sıradaki öğrenci yine kendisinden talep edileni gerçekleştirmek için uğraşmaktayken tüm sınıfı etkisi altına alan korkunç bir koku ortaya çıkar... öyle ki arka sıradaki öğrenciler bile kendi siparişleri olmasına rağmen, arkadaşlarına sitem etmektedirler... işin enteresan yanı, öndeki kompetan öğrenci de eliyle ağzını burnunu kapatmış, baygınlık geçirmektedir. fısıldar gibi konuşur: "abi valla billa ben yapmadım, ben değilim bu..." artık acı gerçekle yüzleşme zamanı gelmiştir. nitekim şahin hoca, pencere kenarında oturan öğrencilerin camı açmalarına izin vermediği gibi, kendisi de o bölgeden ayrılmaz.. yüzündeki belli belirsiz tebessüm de cabası... bu hadise, ted ankara koleji tarihine "şahin hoca'nın misillemesi" olarak geçecektir...

    yaktın bizi, duman ettin bizi şahin hocam.. nur içinde yat...
  • bütün notları sıfır olan bir öğrenciyi sırf bütünlemeye kalmasın diye sözlüye kaldırıp "1. dünya savaşı ne zaman başlamış ne zaman bitmiştir?" diye soran, öğrenci "1914-1918" deyip on aldıktan sonra sırasına dönerken "siktir lan, böyle soru mu olur!" dediğini duyup çok kızan, kendince epey ağır şeyler söyleyip konuşmasını, "çocuğum çok ayıp ettin ama yine de geçtin. ben sizlere kıyamam." diyerek bitiren; "tarih ne idim, ne oldum, ne olacağım sorularına cevap veren bir bilim dalıdır." sözleriyle ünlü; iyi niyetini "sazan"lık olarak gören zavallı kişilerce sürekli dalga geçilen, yanılmıyorsam köy enstitülü eşsiz tarih öğretmeni, değerli insan...
hesabın var mı? giriş yap