• samsung'un yeni bir bluetooth'lu kulaklık modeli. kendisinin pili 10 saate kadar dayanıyor ama telefonun da şarjını aktif kullanım ile 3'te birine düşürüyor. ses kalitesi kablosuz kulaklıklara oranla iyi sayılır. dışarı ses vermesi dezavantaj. konuşmayı karşı tarafa vermiyor ara ara ağza yakın tutmak gerekiyor.
    bu kulaklığı alalı daha 3 gün olmamışken başımdan çok ilginç bir şey geçti. dolmuşta stephen hawking duruşu uyku halinde ve kulağımda bu kulaklık takılı eve giderken birden bluetooth bağlantısı kesildi sesli uyarısı geldi. sonra telefonu aradım ama üzerimde yok... poşetlere baktım, ceplerime tekrar baktım ama telefon yok..!

    resmen telefon gitti. her şeyim içindeydi.
    sonra anladım ki bluetooth'un kesilmesi telefonun benden uzaklaşmasıyla ya da bluetooth'un kapatılmasıyla olmuştu. inmeme 1 dakika kala biraz da risk alarak, yanımdan az önce kalkan 25 yaşlarındaki gencin yanına gittim ve gizlice benim telefonun mobil verisini kapatmaya çalışıyorken (öncesinde bluetooth'u kapatmış) yakaladım. sonra ağlamalar felan işte, bildiğiniz gibi.

    işte bu olayda samsung level u bana eğer ''bağlantı kesildi'' uyarısını vermeseydi, telefon 1 saat sonra ikinci el pazarına düşmüş olurdu.

    1,5. yıl editi: ses kalitesi 6. aydan sonra ciddi bir şekilde kötüleşmeye başladı. şarjı 2-3 saate düştü. şimdi ise hiç müzik dinlenmiyor, baş ağrısı bile yaptığını düşünüyorum.

    2. yıl editi: kalitesini de, defter değerini de yitirdiği için, malzemesi aşırı deforme olduğu için artık bir çöp.

    2,5. yıl editi: öyle eski entryleri karıştırırken denk geldim bu entry'ye. kulağımda level u var. kardeşim çöpten çıkartıp sarmış bantlarla kullanmaya devam etmiş ve ben de ondan geri aldım bir süre sonra.. halen kullanıyorum iyi gidiyor.

    4. yıl editi: hali resimdeki gibi kullanılabilir. ancak düşük performansından dolayı apple airpods 2'ye geçiş yaptım.

    son edit: 13/12/2019 tarihi itibariyle @potansiyelsafa yazarımıza gönderdim cihazı.
  • ses kalitesi olarak kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bluetooth kulaklık. bende ayrıca klasik kablolu samsung kulaklık var. ve ikisi arasındaki ses kalitesi farkı inanılmaz. kablolu olan mükemmel olmasına rağmen kablosu nedeniyle hareket serbestisini kısıtlıyor. bluetootth samsung level u ise hareket serbestisi var, fakat ses kalitesi inanılmaz kötü, arkada fonda belli belirsiz bir uğultu ( kablosuz radyo frekans kaynaklı olabilir) ve oldukça düşük bir ses kalitesi. tek artısı rahat hareket edebilme imkanı tanıması.

    tavsiye etmiyorum.
  • samsung level u
    samsung'un kulak içi kulaklığı

    bundan sonra samsung level u pro çıktı, farkı uhq ses kalitesi dediler (ben bundan aldım: (bkz: samsung level u pro)

    daha sonra da level u anc çıktı, bunun da farkı uhq'ya ek olarak aktif gürültü önleme dediler (bence buna pek gerek yok)

    samsung level over almıştım zamanında bir de 800tl verip, onu da çıktıktan 3 ay sonra piyasadan çektiler, almak isteyen olursa satıyorum bu arada, 300e satarım, kulaküstü bir model, internetten bakabilirsiniz

    samsung'un zaten problemi donanım yada bu donanıma bağlı fiyat performansta değil, samsung'un problemi vaad ettiği şeyi tam yapamaması, yani herşeyi yapıyor ama hiç bir şeyi tam anlamıyla doğru yapamıyor, oraya mikrofon koyunca ben telefonla konuşabiliyor olmuyorum, o mikrofon benim sesimi karşıya adam gibi duyurabilirse ben telefon konuşması yapabilmiş oluyorum, maalesef bunla o yapılmıyor

    müzik dinlemeye gelince bence tatmin edici, elbette hiç bir bluetooth kulaklıktan kablolu performansı beklememeniz gerekiyor, ama bence gayet tatmin edici yine de müzik açısından
  • ses kalitesi kötü, deneme şansım olsa almazdım. telefonu pantolon cebine koyduğumda takılma da oluyor arada sırada, ses gidip geliyor ve bu da rahatsız edici.

    telefon şarjdayken rahatça konuşmayı mümkün kılıyor, metrobüs kalabalığında kablonun sürtünmesi ve kulaklığın kulaktan düşmesi gibi dertler olmuyor.
    şekli iyi ama yazın boynu terletir diye tahmin ediyorum. titreşim var, arayanın adını söylüyor sanırım, hangi uygulamadan bildirim geldiğini söylüyor, sesli komut falan da var ama denemedim henüz.

    kulaklığın spor için düşünüldüğünü tahmin ettiğim silikon başlıkları iyi, standart olanın ergonomisi bana uymadı pek.

    çok da pişman değilim aslında, iş görüyor. tekrar söyleyeyim: ses kalitesi beklemeyin.
  • dün akşamdan beri yaklaşık 4 5 saatlik kullanım sonucunda gerçekten başarılı bulduğum bir kulaklık. diğer yazarların aksine ses kalitesinin kablolu kulaklıktan çok da farklı olduğunu veya çok fazla şarj yediğini düşünmüyorum. telefon diğer odadayken bazı kopmalar yaşıyorum ancak telefon cebimdeyken gayet rahat bir şekilde kullanıyorum.

    şarj konusunda ise 2 saattir hem telefonu aktif bir şekilde kullanmama hem de müzik dinlememe rağmen ancak %83'e düştü ki normal kullanımda da %85 falan olurdu tahminen.

    bu konularda sıkıntı yaşayan kişilerin telefonlarından kaynaklı olabilir bunlar ancak şu an için fazlasıyla memnunum.
  • hepsiburada.com'da 139,90 iken mediamarkt'ta 169 tl'ye satılan bluetooth kulaklık. bugün neredeyse mediadan alıyordum. o esnada aynı ürünü inceleyen bir alıcı "bunun fiyatı bu değil, daha düşük" dedi ve kıllandırdı beni. heneb bakarız dedim ve internetten baktım ve yukarıdaki fiyatı gördüm.

    kablolu kulaklığa devam.
  • 129 liraya hepsiburada dan aldım, deneyimlerimi yazacağım; bir gelsin de.
  • hepsiburada dan 123 tl karşılığı aldım, izlenimlerimi yazacaktım; bir gün onaylanırsak okursunuz :d

    1 - şarj süresi yeterli, tek şarjla 3 gün kullanıyorum, arada müzik dinliyorum , arada konuşuyorum, yani standart kullanım.
    2- gerçekten çok uzaklaşmadıkça bağlantı kopması yaşanmıyor, yani telefon cepte olup rahat rahat dinlersiniz...
    3- ben kulaklığı kulağıma tam oturtamadım, evrimin ara formu kulaklarım olduğu için olabilir, o yüzden bu kişisel bişey.
    4- ben mavi olanı aldım, ve boynumda şık duruyor, rahatsız etmiyor, hafif, tek kulakta duran kulaklıklar gibi komik görüntü yok.
    5- android storedan uygulamayı indirin, ayarları yapın; tabi öncesinde telefonunuza dil desteğinide indirmeniz lazım; çoğunlukla türkçe konuşma şeysi yüklü olmuyor, ilerde özel mesaj açılırsa çaylaklara nasıl yaptığımı sorun anlatayım. uygulamayı kurduktan sonra; telefon cepte mesela; kulaklık titriyor, bildirim nerden geldiyse ayrıca söylüyor; mesela whatsupp diyor, mesj diyor, facebook diyor gibi. uygulamaları söylüyor; ama note3 kullanıyorum ben; normalde üst modellerde; arama geldiğinde kimin aradığınıda söylüyormuş; bende söylemiyor .
    6- ses kalitesi; standart ; yüksek beklentiye girmeyin. sonuçta 123 liralık malzeme, hatuna 500 liralık jbl aldım hediye; bir kere karşılaştırdım; artık hiçbir ses güzel gelmiyor asdfas ... alıştığınız ucuz kulaklıklar varsa; bu onlardan iyi tabiki ama sağlam kulaklıklar kullanıyorsanız; kötü gelecektir.
    7- sonuç; 10 üzerinden 7puan verebilirim, beklentilerimi karşıladı.. f/p olarak memnunum..
  • kim ne derse desin hayli hayli başarılı olan ve giyilebilir teknolojide çığır açan bir ürün. bisiklet, motor, araç kullanırken, kayak yaparken, ofiste çalışırken rahatlıkla kullanlılabilir ve emin olun hayat kalitenizi artırır. bu arada kulak içi kulaklık kullanamayanlar için alternatif tipte kulaklık pabucu mevcut ve hayli iş görüyor, tereddüte mahal yok.
  • kullanılan telefonu belirtmeden gelip burda yorum yapmak cahil işi... ben samsung a5 2016 telefonla kullanıyorum:

    -telefon konuşmasında hem benim için, hem karşı taraf için hiçbir sorun yok. özellikle mikrofonu muhtemelen konumu dolayısıyla normal bt kulaklıklara göre çok daha net şekilde ses iletiyor.

    -müzik dinlerken ses kalitesi bakımından tatminkar buldum. ancak kablolu kulaklığın ses yüksekliğine ulaşamıyor gibi... yine de hep kullandığım sennheiser mx 3xx-4xx serisi kulaklıklarımla yarışabilir. (akg kulaklığı bile beğenmeyen adamımdır.)

    -gayet rahat ve pratik bir cihaz, boyunda unutmak mümkün.

    -titreşim özelliğinin en ufak bildirimde bile kullanılması bence biraz komik olmuş. hayır bip desen anlayacağız zaten ne diye hayvanmışız gibi ota-boka ensemizi titretiyorsun? gelen aramalarda işe yarar ama...

    -pc'de de denedim, bluetooth 4.0 adaptörüyle sorunsuz çalışıyor, discord falan kullanabildim. bazen telefon cebimdeyken ve yolda yürürken müzikte saniyelik/saliselik atlama yapıyor ama rahatsız edici değil, fark etmeyen bile olabilir. belki benim telefonun boktanlığından da olabilir, bilemiyorum.

    -2-3 gün açık unuttum, pili falan bitmedi ama zaten 500 saat bekleme süresi (21 gün) deniyor ki, efsane bir süre bence... 10-11 saat konuşma ve müzik dinleme süresi de gayet yeterli.

    özetle, memnunum.

    edit: 9 aydır kullanıyorum; lastik kısımları kopuyor, plastik kısmı ise kırılıyor. asla dayanıklı bir ürün değil... çok özenerek kullanacaksanız/takıp-çıkaracaksanız alın, yoksa hiç bulaşmayın, yarı yolda bırakabilir. ben kırıp ve kopan yeri bantlayarak kullanıyorum, gittiği yere kadar gider...
hesabın var mı? giriş yap