• bir akp'li (bkz: mehmet özhaseki) beyanı.

    suriye ve afgan göçmenlere ilişkin açıklamalarda bulunan (bkz: akp genel başkan yardımcısı) mehmet özhaseki, mültecilerin kimse gönderemeyeceğini söyledi.

    özhaseki, “şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar" dedi.

    bu zat daha önce de (bkz: mansur yavaş kazanırsa faturanızı pkk getirecek) diyordu.
    (bkz: akp yalanları)
  • mansur yavaş'ın seçimi kazanması halinde faturalarımızı pkk'nın getireceğini söyleyen bir tipin sözüdür.
  • açık açık diyor ki "türkler işsiz kalıyorsa sebebi bu mülteciler, sanayide onlar çalışıyor benim vatandaşım aç kalsa da olur".

    adamlarda artık hiç sıkılma, ben ne diyorum acaba falan telaşı yok.
  • hem avrupa'ya insanlık dersi veriyoruz de hemde gel bu insanların mecburiyetlerinden ötürü emeğini sömür, patronlara peşkeş çek. kendi insanını yok say sefalete mahkum et sonrada bakın en ahlaklı en insancıl biziz diye caka sat.

    tipik bir akp'li açıklaması.
  • gaziantep bu suriler gelmeden önce de sanayi şehriydi. hala öyle.

    maksat; sigorta yapmadan, asgari ücretin bile altında, günde 12 saat köle düzeni bozulmasın. yoksa işçinin surisi, ingilizi, türkü mu olur ulan?
  • çok doğru bir açıklamadır. sanayici 1 türk işçi çalıştırmak yerine 2 mülteci çalıştırabilir ve hemen hemen aynı maliyete katlanır. hal böyle olunca mülteci çalıştırmak daha avantajlı oluyor.

    üstelik tazminat sgk vergi vb işverene külfet (!) ve gereksiz kalemler de olmuyor isin icinde. hem türkler gibi zirlamiyor hiç biri ev diye doldur 10 tanesini bi konteynıra yaşıyorlar.

    e bu yüksek (!) mali kalemlerden kurtulunca işveren arabasını yenileyecek ev alıp emlak sektörü çarkını döndürecek ve arada 3 5 milyon tl parasını çeşitli saadet zincirlerine aktarabilecek kaynağı bulmuş oluyor.

    yazıktır gunahtir işverene neden zulüm yapıyorsunuz ki?
  • almanların kıskandığı ülkemizin sanayisini mi ayakta tutuyorlarmış?
  • bu insanlar sigortasız, kaçak çalışıyorlar. primler ödenmezse sgk ne olacak? emekli maaşları nasıl ödenecek?
hesabın var mı? giriş yap