• ing. katip, daha doğrusu arzuhalci.
    ayrıca insanı kendinden geçirecek kadar güzel bir word processor**. uğruna mac alınası yazı aracı. şu güzelliğe bakın..
    http://www.literatureandlatte.com/scrivener.html
    hastasıyım.
  • windows için üretilmemiş olması insanı hasetten çatlatan program.
  • kitap, tez, vb. uzun yazı projelerine ilaç gibi gelen program... yanına referansların takibi için sente tarzı bir program daha konursa tadından yenmez...
  • 25 ekim 2010 tarihi itibariyle windows sürümünün public betası tatınlanacak olan şükela yazı aracı. ocak civarında da betadan çıkması bekleniyor. denemesi bedava (özellikle nanowrimo'culara duyurulur, kasım ayı geldi bile):
    http://www.literatureandlatte.com/…venerforwindows/

    ayrıca nanowrimo'ya katılıp 1 ayda 50,000 kelime maratonunu bitirenlere scrivener %50 indirimli ey yurdumun yazarları.
  • nihayet nurtopu gibi bir windows sürümü gelmiştir, deneyelim bakalım.
  • insanda çalışma, yazı yazma isteği uyandırıyor bu meret.
  • başlığında bu kadar az entry olmasının tek sebebi kullanıcılarının bu ayrıcalığı kendilerine saklamak istemesidir sanırım.

    hem bence de hiç artısı olmayan bir program, microsoft word varken ne gerek var şimdi masrafa falan.*
  • işi yazı çizi olan her insan evladının kullanması elzem olan program. son versiyonundaki yenilikler sadece yazıya odaklanmanızı sağlıyor. yıllardır office word kullanmış olsanız da bu programa alışmanız fazla zaman almayacaktır. roman, senaryo, tez gibi uzun metinler ile uğraşıyorsanız scrivener, sizin için biçilmiş bir kaftan.
  • word'den nesinin üstün olduğunu sanırım bir tek benim anlayamadığım kelime işlemci. aldım kurdum güzel güzel, tamam elbette şık da ama word'de yapamadığınız neyi yapabiliyorsunuz anlayamıyorum bir türlü.
  • işlevsel olarak wordden farklı olmasa da kullanım açısından farklıdır. şöyle ki, word ve diğer metin işleyiciler bir metni baştan sona blok halde düşünürler. ancak yazı yazarken, ciddi yazı yazarken yani tez, roman vs gibi, çoğu zaman yazımız blok blok öğelere bölünür. işte giriş vardır, girişin içinde hipotez, örneklem vs gibi alt başlıklar bulunur şu bu. scrivener'in yaptığı en önemli şey bu bölümleri ufak dökümancıklara bölmenizi sağlamaktır. bu sayede sadece giriş kısmında değişiklik yapmak istediğinizde diğer kısımlara bulaşmadan bunu değiştirebilmenizi sağlar.

    tek faydası bu mudur, hayır. mesela 5 parçadan oluşan bir bloğa sahip olduğunuzu varsayalım. ctrl ile 1,3,5'i seçip bunları scrivlets modunda gösterdiğinizde alt alta tüm bu blokları görebilir ve editleyebilir hale gelirsiniz (2 ve 4 diyelim ki blok alıntı mesela, onları değiştirmeye gerek yok ama 1,3,5 birbirine bağlı gibi bir durum olduğunu varsaydım).

    bunun haricinde çok alt özelliği bulunur ama şunu unutmamak gerekir, kendilerinin de söylediği üzere scrivener bir word replacement değildir. size metin yazmak konusunda uygun araçları sunan ve daha rahat editleyerek yazı yazmanızı sağlamaya çalışan bir araç kitidir. gün sonunda ürettiği word veya pdf oldukça iyi olsa da kendiniz bunu tekrardan formatlayabilirsiniz. açıkçası 40 dolarlık fiyat etiketini sonuna kadar hakeden nadir programlardandır.

    edit:
    ha, yazmayı unutmuşum. o dökümancıkların hepsini tek bir makro döküman halinde compile eder scrivener kardeş. bu sayede son ürün gayet tek döküman gibi durur.
hesabın var mı? giriş yap