• hakkinda internette cok veri ve paylasim olmayan,merak edilen bir leon motor secenegi.

    ilerleyen zamanlarda baslik guncellenecek gerekli tecrube ve yorumlar paylasilacaktir.
  • c segment hatchback otomobiller arasında f/p oranının en iyi olduğunu düşündüğüm yakışıklı otomobil. neden mi?
    1- 20.000 km karma ortalama 5.6/100km
    2- cc, far, yağmur sensoru, s&s, yokuş kalkış desteği gibi son derece dolu.
    3- konfor kuzeni golfu aratmayacak kadar iyi
    4- ses yalıtımı son derece tatminkar
    5. 105 hp 175 nm tork aracı çok iyi ivmelendiriyor
    6. vergi avantajı cabasi.
    renault çalıo(clio) 1.2 joy un 52.000 tl oldugu yerde leon 1.2 tsi 58.700 se bedavadır.
  • bende, 2012 model 1.4 tsi 125 hp manuel modelini kullanmıştım bir sene ve gayet memnundum aracımdan. yakıt, hız, konfor vs gayet tatmin ediciydi.
  • ben aldığım zaman fiyat/performans yönünden güzel arabaydı. piyasayı yakından takip etmediğim için şu anki durumunu hakkında bir fikrim yok. soranlara bütçe ve beklentileri çerçevesinde fikirlerini aldıktan sonra genellikle tavsiye ediyorum.
  • tanım: artık gelmeyen, yerini 1.0 tsi motora bırakan araç
    '16 dsg'lisi mevcut; f/p araba; benim yakıt tüketimi yüksek şehiriçi kullanımından ötürü; şehirdışı tüketim çok iyi (5.2-6.2 lt/100 km bandı-yüklü araç yanlış olmasın)
    style advance paket donanım ile doyurur; midline plus golf 1.2 tsi dsg ile aynı fiyat idi ben aldığımda lakin donanımı karşılaştırmaya bile gerek yok. style üstü advance içinde alcantara spor koltuklar, full led farlar, 6.5" ekran, 17" jant, park sensörleri+ops geliyor; aynını golfe koyunca highline oluyor arada 15-18 bin tl fark oluyor...
  • 5 aydır kullandığım ve oldukça memnun olduğum araçtır. yakıt tüketimim bu süre zarfında (genelde ankara içinde kullandım) 100 kilometrede ortalama 5.8 litre. ama 4 aydır kış lastikleri takılıydı bunu da söyleyeyim. fiyatına göre gerçekten harika bir araç. harika ivmelenmesi var. bayılma, çekmeme gibi tripleri yok keçi gibi. dsg de sorun çıkarmazsa en az 5-6 yıl beraber olacağım kendisiyle.

    edit: 3 yıl sonunda birbirimizi üzmeden ayrıldık. yeni oyuncağım için (bkz: bmw 320i efficientdynamics)
  • dsg olarak sahibi olduğum araç.

    36 bin klometrede bugünün şartları ile km'de 35 kuruş yakıyor.
  • 14 aylık bir sürede aşağı yukarı 20.000 tl zamlanmış otomobil. anasını sikeyim adam bir sene daha çalışıp para biriktirip alayım dese aradaki fark kadar biriktirememiş olacak.
  • 2018, sunroof lu, 8" geniş ekran multimedya ve metalik kırmızı* eklentileyle birlikte anlaştığım marka-model
  • 2013 1.2 tsi dsg style led paket sahibiyim. yaklaşık 3 sene önce 32 bin km'de aldım şu an 75 bin km'de.
    istanbul'da hergün köprü geçiyor, yoğun trafikte kalıyorum, uzun yol da yaptım.

    uzun dönem ortalaması 6.3lt/100 km. çevreyollarını kullanma şansınız varsa yolu uzatsa da kullanın. şehir içi ve yokuşlu ortamlarda çok dolaşıldığında 7-8 litreleri görmemek mümkün değil.

    uzun yolda ise ideal hızı 100-110 arası. ivmelenmenizi ayarlarsanız 2.5-4 litreler arası anlık tüketim görülüyor ve çok eğimli yollardan gitmiyorsanız 5lt/100 km ortalamasının üstüne çıkmayacaktır. ankara dönüşü bir ara yol bilgisayarında başlangıçtan beri kullanım olarak 3.9'u görünce şaşırtmadı değil.

    önceki aracım 2001 honda accord 2.0 olduğu için, atmosferik araçla arasında dağlar kadar fark var kesinlikle. ondan belki beygir olarak düşük olabilir ama benim için leon'un yeri ayrıdır. turbo lag'a alışılınca arabanın sınırlarını kestirebiliyorsunuz.
hesabın var mı? giriş yap