7 entry daha
  • bugün gittim filmi izledim. izleyin görün, görün de burun kıvırdığınız, ıyy pis hintliler dediğiniz insanlar ile ne kadar benzediğimizi. ilginç bir çıkış oldu sözlük ben de şaşkınım. filmden yeni çıkınca böyle duygu patlamaları oluyor demek ki.

    neyse konumuza gelelim. tabii ki aamir khan'dan beklenildiği gibi sosyal meseleler işlenmiş. kendisi filmde rolüyle değil de filmin prodüktörü olarak ön planda.

    klasik muhabbettir "abiğğğğ 3 saat ya bi taraflarım ağrıdı. dans ediyorlar salak salak ehuheh" gibi. evet şarkı var zaten konu şarkı söylemek isteyen bir kız üstüne kurulu. bak dans yok he bu sefer oradan vuramazsınız. doğru, yalan değil hint filmleri uzun olur bu film de 2.30 saat civarı ama film iyi olunca, o akışa kapılınca bana sadece 1 saat gibi geldi.

    ne diyelim hayallerin peşinden koşmak yaşama tutunmak için sebep. ilham vericiydi. izleyin, pişman olmayacaksınız.

    not : yanınızda selpak, peçete bulundurunuz. gözyaşları şelale.
  • salondan bildiriyorum. birazdan eyyorlayacağım.

    edit: bence motivasyon yönü güçlü bir film ve bana dangal'ı hatırlattı. kesinlikle kaçırılmaması keyfine varılarak izlenmesi gereken bir film. ben beğenmedim diyecek kimsenin çıkacağını sanmıyorum kesinlikle yüksek puanı hak ediyor ama ben bir kaç eleştiri yapacağım. (spooiler ile birlikte yazının sonunda)

    hint filmlerine ve müziklerine müthiş bir ön yargı geliştirmiş biriydim. bu filmde toplu halde edilen danslar falan yok ki ben de bundan pek haz etmiyorum. çok müzik var ve müzikler gerçekten çok hoş. ben müzikleri beğenmedim ve bu müzikler kulağımı tırmalıyor, filmi de o yüzden beğenmedim diyebilecek biri olamaz.

    bu senaryo, birkaç küçük rötuş ve karakterlerin isimlerini değiştirerek olduğu gibi türk sinemasına uyarlanabilir. kültür bizdekiyle inanılmaz benzerlik gösteriyor. hal böyleyken bizde niçin böyle filmler yapılamıyor? müzik sevgisinden yola çıkarak bu muazzam film ortaya çıkmış, keza dangal da da ata sporumuz güreş üzerinden efsane bir film yapıldı. bizde bu tarz filmler birkaç defa yapılmaya çalışıldı. şimdi örnek vermiyorum onlar ne biliyorsunuz. hepsinin konusu aynı, devlet bizi sevmiyir, devlet bize bahmiyir, bize darbe yaptılar bilmem ne. çocukluğum ve gençliğim bunlarla geçti. inşallah benim çocuğum da 15 temmuz filmleri ile büyümez.

    **spoiler**

    shakti nin kıza kayıtta söyletmeye çalıştığı şarkı abartılıydı. o kızın, o şarkıyı, o şekilde söyleyebileceğini düşünmek aptallıktı ama shakti bundan ısrar etti. burası pek gerçekçi değildi.
    şarkının slow versiyonunu 2 dakika önce dinlemiş bir kızın gözleri kapalı bir şekilde kusursuz söylemesi de inandırıcı değildi.
    shakti kıza benim geçmişim sana benziyor dedi ama burası es geçildi. açıkçası ben finalde buraya değinileceğini düşünmüştüm.

    ve son olarak kızın burkayı çıkarıp attığı sahnede bütün salonun ayakta alkışlamasını açıkçası biraz garipsedim ve hoş karşılamadım. oysa ki burka giymiş bir kızı oranın kültürüne göre normal karşılayıp saygı duyarak izledik. üstelik videolar youtube a yüklendiğinde herkes onun sadece sesi ile ilgilendi kimse kıyafetiyle ilgilenmemişti. burkayı eninde sonunda çıkaracaktı bunu biliyorduk, ama çıkarırken bütün salonun ayakta alkışlaması ve efsane bir hava oluşması, işte bee! sonunda zincirlerinden kurtuldu gibi bir mesaj gönderilmesi gerçekten hoş değildi.

    **spoiler**
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap