• sabancı üniversitesi biyoloji bilimleri ve biyomühendislik fakültesinde hocadır. arada bir televizyonda tartışma programlarına çıkıp genetiği değiştirmiş ürünlerin, türkiyede yetişmediğinden, o kadar da zararlı olmadıklarından bahseder.öğrencilerine gelip hepiniz işsiz kalıcaksınız dese de, bu proje yürümüyor, bitiremiceksiniz okulu gibi yorumlarda bulunup, öğrencileri karamsarlığa sürüklese de, süper bir hocadır. *
  • konuşmasını dinleyince, kendisini monsanto'nun pazarlama müdürü sandım. yanılmışım. aslında bilim adamıymış.
  • türk şeker çiftçisi üzerine oynanan mısır oyununu yok sayıp görmezden gelebilecek kadar "tarafsız(!)" bir bilim adamı.
  • süper demogoji yapıyor. insanların hastalanmalarının nedeni gdo'lu ürünler ve nişasta bazlı şeker değil, yeterince spor yapmamalarıymış.
  • gdo'yu canla başla savunan bilim insanı. kendisini şimdiye kadar tanımaz etmezdim ama şu videonun beş dakikasını seyretmek bile bilimsel açıdan tarafsız olmadığı şüphesini bende oluşturmaya yetti. deney ve kontrol grubu olarak iki grup fare arasındaki kanser oluşum oranı farkının beş kat oluşuna bile tek söylebildiği kullanılan farelerin zaten kansere yatkın oluşu. başka lafı yok. aynı yumurtanın yarısını gdo içeren(misal), diğer yarısını normal diş macunuyla fırçalasalar "ama efendim, o yumurtayı yumurtlayan tavuğun sahibinin dişleri hep tartarmış zaten" diyebilir. ben beklerim şahsen.
  • sermayenin kölesi kapitalizim şovmeni bu başlığı okuduktan sonra insanlarımızın bu sahtekara inanmadığını anlayınca gurur duydum
  • hiçbir biyomühendislik altyapısı olmamakla birlikte; gdo'yu medyadan, facebook post'larından, greenpeace'cilerden falan duymaktan ileri bir birikimi olmayanlar tarafından, bilim adamlığı sorgulanan; başarılı bilim adamı, ilgili ve babacan hoca.

    türkiye'de herhangi bir şekilde üretimi ve tüketimi yasak olsa da; amerika'daki meyve-sebzenin %70'ini oluşturan, 19 yıldır piyasada olduğu halde tek bir alerji, zehirlenme, kanser, mutasyon vs. vakasına neden olmamış, bugüne kadar hiçbir vakaya rastlanmamış bir ürün hakkında atıp tutanların aksine, yıllarını bu konuya adamış bir bilim adamıdır kendisi. gdo'lu ürün kullanmanın; bitkinin yabani ot temizleyicilerine, böceklere, kuraklığa karşı direnç kazandırdığı için insana, hayvana doğaya asıl zararı veren kimyasallardan kurtulmamızı; popülasyon artışını karşılayamayan tarımsal faaliyetin verimini arttıracağını, ayrıca gıda maddelerin besleyiciliğini arttıracağını bilmeyenler tarafından hem kendisi hem savunduğu gdo mevzusu sürekli karalama kampanyasına maruz kalan, çok değerli bir profesör.

    her ne kadar türkiye'deki bilinçsizlik yüzünden artık üniversite laboratuarlarında çalışmak dahi yasak olduğu için; bitki biyoteknolojisi çalışılan sabancı üniversitesi bünyesinde yer alan çetiner lab'da gdo çalışılamasa da; eminim yıllarını gdo konusunda bilinçlendirme yapmaya adamaktan vazgeçmeyecektir.
  • teketek programında monsantonun raundup ürününün reklamını sağlam bir şekilde yapmış, hatta tartışmayı biraz daha ileri götürüp glifosat zararsıza getirmiş, durukan dudunun tepkisi sonrası en az zararlıya dönmüş profesördür.
  • madalyonun hep bi ikinci yüzü var.

    akademisyenlerin hayatı boyunca edindikleri tecrübelerin yanlış yöne kullanılmayacağı ve hata yapmayacağına inanılan, bu ünvanları heryerde sarsılmaz bir bilgi/otorite kaynağı olma zorunluluğu varmış gibi kullanan/kullandırtanlara örnektir.

    güvenliğinden bahsetmeden evvel bütün protein ve metabolit detaylarının araştırılmasına dahi izni olmayanların her detayına sahipmişcesine çıkarımda bulunmasına da örnektir. nda ile biz inceleyebildik,her tür detayını çözdük diyebiliyorsa eyvalla, onları da söylesin. yoksa hibrit canlıların bütün detaylarıyla bile ilgilenen akademiklerin sayısı çok çok çok az.geçenlerde lab için hibrit somonların detayı çıkartıldı ki insanların yediği hibrit bitkilerdeki metabolit değişimlerinin orta vadede insan üstüne etkilerini inceleyenleri zar zor bulursunuz.

    bunun makro detayından proteom işleyiş detaylarına kadar herşeyini biliyoruz diyemediğiniz sürece bişeylerin arkasına saklanıp yenilikden kaçan zavallılar muamelesi yapmaması gerekenlerdendir.
hesabın var mı? giriş yap