• az önce habertürk tv'de
    ''halkın devlete yük olmaması gerekiyor'',
    ''afetzede de olsa başının çaresine bakmayı bilmeli''

    dedi

    edit : https://twitter.com/…?s=20&t=d8jbyxyfdeqerkw3ogfg-g

    edit2 : twitter'dan bir açıklama yapmış. samimi değilsin serpil hoca

    serpil gerdan
    @gerdanserpil

    1- 99 depreminde hasarlı bir evden çıkmış biri olarak, ideal afet yönetim sistemi içerisinde afetlere dirençli toplum olmanın yolunun toplum dirençliliğinden geçtiğini, kriz anında sağ salim olanların katkı sağlaması gerektiğini kastetmek istemiştim.

    2- canlı yayına alışkın olmayan biri olarak yanlış anlaşıldıysam herkesten özür dilerim.
  • halk öfke patlaması yaşarken gayet cesurca bir açıklama yapmış ama fikir çöp!
  • resmen insanlarla dalga geçiyorlar ama bu günler elbet bitecek, hesap vereceğiniz günler gelecektir.
  • cok haklisiniz diyerek bir enkazin altina ittirilmelidir kendisi. bir de pratikte gorelim hanimefendinin soylediklerini, uygulamali olarak.

    edit 1: twitter'da entry'i birebir yazanlardan hicbiri ben degilim, twitter hesabim yok, instagram ve facebook hesabim da yok. birileri kopyala yapistir yapiyorlar sagda solda videonun altina, cok da sorun degil.

    edit 2: populer olayim aman favlanayim diye yazmadim, sinirlendim ve icimden geleni yazdim. hanimefendinin yorumunun anlamı birebir olmasa da seçtiği sözler dolayısı ile ahmakca bir yorum oldugunu dusunuyorum ve ayni ahmaklikta kasitli olarak cevap verdim. benim icin bir sikinti yok hala yani... ulusal tv'ye çıkıp ahkam kesecekseniz sözlerinizi dikkatli seçeceksiniz, şu an bir bölümü zorda olan ve diğerlerinin de içinin kan ağladığı koca bir ulusa gidiyor bu sözler.
  • allah belanı verdiğinde su verenin olmasın sen de başının çaresine bak emi.
  • ''halkın devlete yük olmaması gerekiyor.'' demiş.
    devlet bize neden yük oluyor peki? vergiler altında eziliyoruz. araba alırken 2 tane de devlete alıyoruz. nefes almak için para veriyoruz. işimiz ve gelirimiz yok diye zorunlu sağlık sigortasına para veriyoruz. devlet halkına gereken hizmeti sunmakla yükümlü.

    devlet bize yük olmaktan çıksa zaten kimse kendi ağırlığı altında ezilmez.
  • sokun yerin dibine böylelerini ve kendi başlarına çıksınlar. oğuzhan uğur'un dediği gibi fiziksel çöküntülerin yaralarını sarmayla uğraşıyorken ahlaksal çöküntülerle de sınanıyoruz yeminle.
    hala ve hala yardıma gidilmemiş yerler varken uğraştığımız şeylere bak. yaşamak için denk geldiğim dönemi...
  • ben depremin altında kalmış ölüyor olabilirim ama kimseye yük olmamalıyım.
    hiperinflasyon, açlık sefalet ve yıkım altındayken arama kurtarmami kendim yapmalı ve kendi üstümdeki molozlari atabilmeliyim. o da yetmez dümdüz edilmiş bir şehirde kendi başıma yemek dağıtabilmeliyim. tabi yiyecek bulabilirsem.
    buradaki imkansızlığı geçtim. bu grubun en sevdiği şey duygusal istismar.
    gelip ne kadar beceriksiz, yetersiz ve suçlu olduğunu enkaz altındaki insanlara söylemeleri.
    bu deprem gelip geçmeyecek.
    bu ülke 20 yil geriye gidecekti istanbul depremi gelince ama gerek kalmadı o depreme bunun için.
    çoktan 20 yıl geriye gittik insanlar deprem ve ekonomik krizle uğraşıyorlar.
    ama az kaldı.
  • birilerine nasıl yaranacağını şaşırmış ve yanlışlarla dolu bir konuşma yapmış kişi. bu kadar haberden videodan sonra, insanların deprem bölgelerindeki yardım çağrılarından sonra tüm bunlar en fazla ne kadar görmezden gelinebilir bunu göstermiş kendisi. afetzede kendi başının çaresine bakacaksa, yardım beklemeyecekse, saniye başı ödedikleri vergileri nereye gitti bu insanların? kötü günlerinde devleti ona sırt çevirsin diye mi ödedi? kendi devletinden beklemeyecekse komşusundan mahallelisinden bekleyecekse bu yardımı devlet başımızda niye var? insanların devletine olan güvenini bizzat sizin gibiler zedeliyor işte yaranabilme niyetiyle. çok talihsiz şu açıklama maalesef
hesabın var mı? giriş yap