• ilginç bir durum. keşke paris'te doğsaydım, keşke asil bir romalı olsaydım arzusunda ama gerçekler malesef öyle işte: türkiye'de doğdun. senin de çilen bu utançla yaşamak. her yatağa girip kendinle başbaşa kaldığında lanet edersin neden türk doğduğuna artık..
  • program linkini aradim bulamadim, o yuzden sadece bir screenshot uzerinden degerlendirme yapmayi dogru bulmuyorum. gercekten soyledi mi veya soylediyse de nasil soyledi bunu bilmeden yorum yapmak (hatta hakaret etmek) abesle istigaldir.

    bu arada serra yilmaz kimdi ya diyenler icin hatirlatmadir :) *

    edit: videosu gelmiş. şaka yollu söylenmiş, iğneleyici bir laf. twitter'da birkaç kişiye cevap vermiş, diyor ki "ırkçı olmayın, kimse doğduğu yeri seçmez. bu yüzden de yerilemez anlamında bir espri". o halde amacını aşan, ya da amacına ulaşamayan bir espri yapmış diyebiliriz. yalnız, "türk olmak nasıl bir duygu" ne geri zekalı bir sorudur ya. sorunun gelişinden, hassas bi yerlere dokundurulacağı belliymiş zaten. serra da yersiz bi espri yaparak kendisini hedef haline getirmiş yine.

    ama şöyle de bi durum var, şurada yazılanlara bir bakın. başlık açılır açılmaz anında hakaretler, küfürler başlamış. hakaretlerin çoğu da dış görünüşüyle alakalı. biz hep böyleyiz ya, tartışmayı da, eleştirmeyi de beceremiyoruz. dışardan bakınca, insan bazen hakkaten şu toplumun bir parçası olmaktan utanıyor. yapmayın hacı, kendi fikridir deyin, eleştirin ama küfür, hakaret, hiç gerek yok.
  • serra yılmaz kim bilmiyorum da arkadaşım size ne yahu.

    ister utanır ister gurur duyar hani tamam ya sev ya terk et diyemediğiniz için sinirlisiniz de terk etmiş hatta sevmiyorum terk ediyorum demiş hâlâ laf mı söyleyeceksiniz.

    sanki her şeyiyle dört dörtlük bir ülkeyiz bir milletiz de sanki dünyaya tanıttığımız türk imajı çok müthiş de bir serra'nın sevmesi kaldı.

    he türklerin buna karşı gösterecekleri en büyük tepki de bu kadının fotoğrafını facebook'da paylaşıp arkadaşlar en az 100 kişi lanetleyebilir mi bu kadını demek olur. o kadar yani.

    bak bunun farklı bir versiyonu:
    https://www.facebook.com/…3716138610&type=3&theater
  • ayni halkin anadolu comarlari diye tabir edilen kesimi ile ayni hissiyatta oldugunu ama yine ayni kesim tarafindan linc edilecegini gosterir.

    burada comar partisine oy veren ve "ulkemden utaniyorum" diyen kisileri linc eden kesime ab ulkelerinden birinin vatandasligini verseniz bir dakika burada durmaz. gecmise donup kendisine avrupali olarak dogmus olma sansi verilse kesinlikle turk degil avrupali olur, bir saniye dusunmez. ustune ustelik orada, burada mutemadiyen oy verdigi sag degil sol yani sosyal demokrat partilere oy verecektir. bu kadar da karaktersiz bir kitledir. sonra onlarin istedigini acikca dile getiren bu kadincagiz gibi insanlari bir dakika beklemeden gomerler.

    turk halki asagilik komplekslidir; turk halki omru boyunca avrupaliya ozenir, burada milliyetcilik kasar, elde tespih, ecdadimiz der, ama bariz turk olmayan avrupaliya benzeyen sapsari ve renkli gozlu cocuklari veya torunlari, akrabalari olunca ove ove bitiremez; ne o oyle kapkara cocuklar, sari olsun der. aslinda bu gibi olaylarda kendinden igrendigi ama kendini yuceltmekten de geri kalmadigi gercegini onumuze sunarak kendini ele verir.

    anadolu comarlari ulkesini o kadar sever ki avrupa birligi ulkelerinde yasar, asla donmeyi dusunmez, orada sosyal demokrat partilere oy verir; burada ise comar partisine oy verir. ecdad, turkluk, ummet muhabbeti yapar ama asla turkiye'ye donmeyi aklindan gecirmez. gavur diyarinin keyfini cikarip orayi methetmekten de geri kalmaz.

    burada yenilen bu gibi haltlardan, sovenist hareketlerden tiksinen kesimi (konu basliginda gecen kisi gibi) ise vatan haini ilan eder, dislamaya calisir. halbuki ikisi de ayni seyi istiyor, biri sadece durustce dile getiriyor, oburunun gotu basi oynuyor.

    tek kelimeyle igrenc bir milletiz, eskiden boyle miydik bilmiyorum da 10 yili askin suredir bu haldeyiz. tedavisi de yok gibi gozukuyor.
  • turk olmaktan utanmak en az turk olmaktan gurur duymak kadar sacma bir seydir, zira turkluk ne utanilacak ne gurur duyulacak bir seydir.

    turkluk sans da degildir ayrica, sanssizlik da. sudan'da dogandan daha sansliyiz elbet, fransa'da dogandan daha sanssiz, kanada'da doganin yaninda zaten esamemiz okunmaz, ama bunlar bir tarafa, icimizde en sanssizimiz, turk olmaktan baska gurur duyacak/utanacak bireysel niteligi olmayandir.
  • serra yılmaz'a "canını sıkma git yeniköy'de bi kahve iç bu sabah, bu sabah, bu sabah..." demek istediğim olay.
  • böle serra mı olur yaa
  • - turkler yine akapeyi birinci parti yaptilar!
    + turk musun?
    - evet, ama bu benim sucum degil:)

    boyle anlamli oldu.

    -turkler istanbul'un agzina sicti, carpik kentlesme, kultur varliklarini yagmalama, trafik, kaos ne ararsan var.
    + turk musun?
    - evet, ama bu benim sucum degil.

    boyle gider bu.
  • avrupa da zaten turk algısı oldukça kotu fakat latin amerika'da turkiye ve türk'ler kavramı içler acısı. öyle ki turk oldugumu söyledikten sonra "medya ve internette gösterilenlere inanmayın başımızda tayyip diye bir bas belası var" diye bir saat açıklama yapmak zorunda hissediyorum.ha birde soap opera tadındaki pembemsi dizimsilerden ötürü de (bu yayınları izlemeyeni dovuyorlar galiba brezilya'da) ulkenin görünümü "yabancı kadınları mafya alıp köle yapıp satıyorlar" imajı çizilmekte.
    serra yılmaz'ın açıklaması gerçek mi bilemem fakat gurur duyulacak bir yanımızın olduğunu düşünmüyorum bende şahsen. cok da yalnış bulmadım bu yuzden serra'nin lafını.
hesabın var mı? giriş yap