• --- spoiler ---

    sadece patlama sahnesindeki enfes müzik için bile izlenebilir.

    --- spoiler ---
  • her şeyden öte bu film bize tekrardan göstermiştir ki dekor, sanat yönetimi, makyaj ve kostüm tasarımıyla başlı başına bir başyapıttır sherlock holmes...
    sanat yönetimiyle filmi bu kadar uyumlu nadir filmler vardır sherlock holmes da bunlardan biridir. büyük bir emek olduğu aşikar...
  • tek kelimeyle muhteşem film!

    hani bazı filmler vardır, "amaan, ben bunu daha iyi yazarım, hatta ben de mi senaryo yazsam?" diye düşüncelere kapılırsınız; kimilerindeyse, "bu kadar detayı hayatta bir araya getiremem" diye komplekse kapılırsınız. işte bu film, ikinci kategorinin en has örneklerinden...
    (bkz: şu an ağlıyorum ve entry giriyorum biliyor musun)
  • keyifli film, kostümler, sahneler, efektler şahane. kafa dağıtmak için ideal.
  • bir sherlock holmes filminden çok bir aksiyon filmi tadında olan yapıt. ne james morirarty'i ne de sherlock holmes'ü hakkıyla anlatamamıştır. bir sherlock holmes filmi sherlock'un keskin ve incelikli zekasını kullanıp sizi hayran bırakması temelinde olmalıdır ve en az onun kadar zeki olan düşmanı moriarty'nin zeki hamleleri olmalıdır fakat bu super slow motion sahneleri, sürekli bir kovalamaca-dövüş sahneleri bana başka bir filme mi geldim acaba dedirtmiştir.

    z.ö.e: kazak adamın çingene ve sherlock holmes'ü kovalarken duvarlara tırmanması ile film mi sirk mi acaba diye düşündürten, sherlock holmes'ü midilliye bindirip, abuk sabuk danslar ettiren sözümona karaktere sempati beslememize yol açacağını düşünerek çekilmiş sahneleri olan filmdir ve üzgünüm kötü bir filmdir.
  • her ne kadar sherlock ve moriarty'nin yeterince derine inmeden olaylar örgüsünün içine girmiş olması filmin eleştiri noktası olsa da en nihayetinde filmin yönetmenliğini guy ritchie'nin üstlendiği gerçeğini unutmamak gerekir.

    two smoking barrels ve sonrasında gelen filmleri ile kendine has tarzı kabul ettirmiş ve bu tarz içerisindeki aksiyon dozu ile tekniğini anlamlandırmış bir yönetmenin uzun süreç içerisinde oluşturduğu stile sadık kalmasının eleştirilecek tarafı yok sanıyorum. bu sebeple filme girmeden önce beklentileri ön bilgilerle oluşturmak gerek. o zaman filmden aldığınız haz salondan gülümseyerek çıkmanıza sebep olur.

    tanıma gelecek olursak; guy ritchie'nin bulunduğu konumu perçinlediği filmdir. hele ki silah fabrikasından kaçıp trene atlayana kadar ki sahne, bizlere bu işin en fazla bu kadar muzzam yapılabileceğini söylemekte. ayakta alkışlanır.
  • sherlock holmes ve james moriarty'nin derinlemesine işlenmemesi yönetmenin tarzına bağlanan film; ıskalanan nokta ise; biri filme ismini veren diğeri ise onun en azılı düşmanı olan bu iki karakter "derinlemesine" işlenmeyince işte böyle bir "aksiyon" filmi çıkıyor ortaya sherlock holmes filmi değil...
  • filmin 10 üzerinden 8'i hakeden bir performansı yok fakat sıkılmayacağınız garanti.. eğlenceli ve sürükleyici bir film olmuş..

    --- spoiler ---

    guy ritchie abimize biraz kızgınım.. profesör moriarty'yi kitaba sadık kalmak için öldürdüysen *, sherlock holmes'ü neden öldürmedin..
    edebiyat ve sinema dünyasına mâlolmuş bir kahramanın can düşmanını öldürüyorsan o kahramanı yaşatamazsın.. kahramanı yaşatıyorsan can düşmanını öldüremezsin.. bu yaptığın büyük bir hamle olur ve karakteri sahiplenmek anlamına gelir ki buna hakkın yok.. arthur conan doyle'dan başkası bu hakka sahip değildir..
    yarın başka bir yönetmen yeni bir sherlock holmes vs. profesör moriarty filmi çekmek istese önce senin sıçtığın yerden başlaması gerekecek.. izleyenleri profesör moriarty'nin ölmediğine inandırması gerekecek..

    --- spoiler ---
  • ilk filmi sinemada izleyip keyif almış bir seyirci olarak, izlemeyen bir arkadaşımı götürüp götürmemek konusunda ikilem yaşadığım film. bir suser da çıkıp dememiş ki arkadaş "ilk filmle çok bağlı, izlemeden gitmeyin" ya da "ilk filmi az buçuk anlatın, idare eder" falan diye.

    edit: ilk filmle kayda değer bağlantı yokmuş. yol açıldı. special thanks to microsofistice.
  • büyük ihtimalle guy ritchie yönetmenliğinde 3.'sü çekilecek olan serinin 2. filmi.

    ancak;

    --- spoiler ---

    irene nasıl öldü arkadaş!? böyle saçmalık mı olurmuş, filmin başında göründü, bekliyoruz bir yerlerden çıkacak diye ama nafile. tamam diğer abla da iyiydi ama irene lan bu!

    ayrıca moriarty ve sherlock'un balkondaki satranç sahnesi gerçekten çok çok iyiydi. bütün salona kocaman bir hasssiktir çektirdi afedersin.

    filmin sonu ile ilgili bir şeyler yazmak istiyorum fakat hala gülmekten yazamıyorum.

    --- spoiler ---

    edit: spoiler :(
hesabın var mı? giriş yap