• vatanını bırakıp kaçmak zorlarına gitmemiş,bundan utanç duymuşlar.vay amk
  • bir utanmaz arlanmazın ifadesi.
  • nezahat onbaşı vardı mesela.. annesi öldüğü için 9 yaşından itibaren alay komutanı olan babasının görev aldığı cephelerde yer aldı.. asker yetişti ve bir çok savaşta yer aldı.. neden biliyor musun ? bayrağı ve toprak bütünlüğü için, bağımsızlığını sağlayabilmek için.. kendi ülkende duracaktın, savaşacaktın o zaman.. madem milli marşın senin için bu kadar önemli, savaşacaktın.. iki mermi sesiyle kaçmayacaktın topraklarından.. halide edib adıvar gibi, şerife bacı gibi savaşıp kahraman olarak anılacaktın yüzyıllar sonra bile.. yok öyle iki mermi sesi duyunca topraklarını satmak.. bak biz de milli mücadele veriyoruz ülkeyi size bırakmamak için.. avucunuzu yalarsınız yani.. yakında hepiniz gideceksiniz..
  • size ait olmayan ülkede sebepsiz yere kalmak kadar utanç verici değildir sanırım.

    beğenmiyorsan ülken orada. savaş da yok. paşa paşa gidersin.

    kendi ülkesine gitmeyi eziyetten sayan adamın başkasının ülkesine ve değerlerine saygı duymasını bekleyen var mı hâlâ?
  • ya cidden bu ülkede küfür etmeden yaşamak çok zor.

    e be kahpe çocuğu, biz o marşı özgürce söyleyebilmek için binlerce şehit verdik. hadi diyelim buna saygın yok, durumdan rahatsızsan defol git o zaman ülkene?

    bakın bu iş çok tehlikeli bir noktaya gidiyor. adamlar misafir değil, ev sahibi gibi davranıyorlar. nasıl ki geçmişte üç-beş ayrılıkçı hevalin lafıyla andımızı kaldırdıysak, 2-3 sene sonra da milli marşımızı mı kaldıracağız?
  • şimdinin ilkokullarında araplarla okuyolar dimi, iğrenç lan.

    edit: şimdiden örgütlenme başlanmış. zaten türkler de hiç içlerine almıyor bunları, üniversitede mesela tamamen kendi aralarında takılıyorlar. her yerden siktir etsek de gitmiyorlar ama öyle de yüzsüzler.
  • size ait olmayan bir ülkede istenmediğinizi bildiğiniz hâlde yaşarken utanmıyorsunuz milli marşını okurken mi utanıyorsunuz, kalıp savaşsaydınız o zaman amına koyduklarım, kendi ülkenizde okurdunuz sikindirik marşınızı..
  • tabi olm, biz de onu diyoruz zaten! burda biz size kendi milli marşımızı söyletiriz! gidin ülkenize doya doya kendinizinkini söyleyin lan! savaş mavaş da yok artık. niye hala buradasınız anlamıyoruz biz!
  • mağdurunızu sevdik, baştacı ettik, bunda sorunumuz yok. ama bizim milli değerlerimiz ve günlük hayat akışımızla sorunu olan sizler; istenmediğiniz yerde ısrarla durmaktan utanmıyorsunuz da varlık nişanemiz olan milli marşımızdan mı utanıyorsınız? kapı orada. güle güle. her bir mısraına, hecesine, harfine kurban olun o istiklal marşının.
  • ama türk bayrağının yanına bütün arap bayraklarını ve pakistan bayrağını dolduran milliyetçi kardeşlerimiz, bunların bizi ve devletimizi çok sevdiğini söylemişti.

    bakın dw, bbc, voa, kürtçü, chpli ve islamcı basın geçici sığınmacı ve kaçakları bize kaktırmak için işbirliği yapıyor. bu yoğun propaganda arasında, kendini gizleyemeyip arada gerçek fikirlerini kusan bazıları çıkıyor da, küçük de olsa bir uyanş oluşuyor. elbette sonra yeniden uyuyoruz. geçici bir uyanış. küçük çok küçük uyanış. sonra yine fare gibi üflüyorlar ve uyumaya devam ediyoruz.

    "uyuyan milletler ya ölür ya da köle olarak uyanır"
hesabın var mı? giriş yap