• link

    video

    allah yolunda öldürülenler için “ölüler” demeyin. hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz.

    edit: video eklendi.
  • bütün mezarlık kül olmuşken o kısmın hiç zarar görmemiş olması tüyler ürpertici gerçekten. lâkin şunu da eklemeden geçemem internette gördüğüm hiç bi fotoya videoya şüphesiz yaklaşmayı bırakalı çok oldu. kimsenin inancına şüphe düşürmek istemem ama o bayrak oraya yangından sonra da konulmuş ve kabrin etrafı temizlenmiş de olabilir. öyle de olsa öyle de olmasa şehitlik inancım gereği kutsal bir makamdır. bal peteğine toz şeker ile arapça allah lafzı yazarak sonra arılar bal ile allah yazdı vs olaylarından beri bu tür şeylere temkinli ve şüpheli yaklaşıyorum. her konuda olduğu gibi dini duygular konusunda da istismarcı yetişiyor bol bol ülkemizde. ama dediğim gibi şehidimizin kabri ve bayrağımız yanmış olsaydı bile şehitlik makamı ve kutsallığı bende sarsılmaz bi yerde durmaya devam ederdi. kısacası video gerçekse insanın imanını duygulandırır video kurgu ise imanın yine yerinde durur. kısacası baktığında neyi görmek istiyorsan onu görürsün. eğer kurgu değilse bu tarz olaylar; imanı olanın imanını, inkarı olanın inkarını, şüphesi olanın şüphesini artırır. kimi yangın orda durmuş işte ne var bunda der kimi de ilahi olarak yangından korunmuş der. hurafeye ve bidata açık bi kapı bu. ipin ucunu kaçınca yorumlar cehalete gider. mezarı yananlar cehennemlik, mezarı yanmayanlar cennetlik gibi korkunç yorumlar da ortaya çıkar. hele silifke gibi küçük bi taşrada ananızın babanızın yanan mezarlar içinde olduğunu ve kulağınıza gelecek cahilce yorumları düşünsenize.

    edit: imla.
  • kabe bile selde yıkılıyor neyin masalını anlatıyorsunuz.
    ayrıca buna göre doğal afette mezarı zarar gören şehitlere hakaret etmiş sayılırsınız.
    zira bu mantığa göre gerçek şehit ile kofti şehit buradan anlaşılır gibi bir sonuç çıkıyor.
  • tüm mezarlık kül oldu denilen videoda mezarların çoğu bembeyaz. şehit mezarına da o bayrağı bir aklı evvel sonradan koyup bu videoyu çekip like almaya çalışmış belli ki. insanlar ölüyor, hayvanlar ölüyor birileri hala hamaset peşinde.
  • insanı ayağa kaldıran olay. arkadaş ortamında olsa öyle yapardım. sessizce kalkar gider bir daha da hiç bir muhabbete katılmazdım. hâlâ nelerle uğraşıyoruz vallahi olacak şey değil.
  • bir a4 kağıt kadar beyaz mezar taşı üzerine paintte yazılmış mezar taşı yazısı içeren şehit mezarıdır.
    sazan.avi
  • saçmalık.
    orda yangın bitmiş.
    şeriatımıza göre böyle mezarlık olması bile hoş değil ki. şehitle mermerin ne alakası var arkadaş?
  • bayrağın yanmasına izin vermeyen rabbimiz, ormanların yanmasına izin veriyor. ilginçmiş.
  • evliyalar korumuş olabilir.
hesabın var mı? giriş yap