• yaş kaç olursa olsun, özellikle yoğun şimşekte etraf flaş tutulmuş gibi aydınlandıkça kalbin küt küt atmasıdır. insanın doğayla imtihanıdır bir nevi ve doğayı asla alt edemezsin.
  • bununla ilgili bir araştırma izlemiştim. daha doğrusu yıldırım düşmesi ile ilgili. korku, stres ve gergin insanların yıldırım çekme ihtimali artıyor. o nedenle rahat olmak daha fazla güvende olmayı sağlıyormuş.

    ayrıca ayakta durmak da bu ihtimali arttırıyor. sivri şekilde ayakta olmamak lazım. çömelme tavsiye ediliyor.

    ayrıca piercing gibi takılar yıldırım çekme ihtimalini arttırıyor. o nedenle bu gibi metalleri riskli bölgelerde takmamak iyi.

    yani şimşek ve yıldırım düşmesi tehlikesini azaltırsanız korkmanıza da pek gerek kalmaz. aksine korkmamanız size zarar verme ihtimalini azaltıyor.
  • sanırım 60 yaşıma da gelsem her gök gürültüsünü duyduğumda ya da şimşeği gördüğümde yatağama girip yorganı üstüme çekip cenin pozisyonunda ağlayacağım
  • camlar açık uyuduğum bir gece korkunç şimşek sesleriyle uyanmam devamında korkunç bir fobim olmuştu. yaklaşık 2 sene her şimşek çaktığında banyoya kapandım, dışarı çıktığımda yağmur yağarsa olduğum yerde kitlenip kaldım vs. benim cussemde bir insandan beklenmeyecek bir korkaklıkla yaşadım 2 sene. fobi korkunç bir şey azizim, hayattan soğuyor insan.

    nasıl yendim de az önce evimin önüne 3 kez yıldırım düşse de balkona çıkıp izledim peki? ılk iş o da şanslıysanız gündüz yağmur yağar ve şimşek çakarsa ufaktan pencere yanına, balkon kapısına seyirtmek olsun * üç buçuk ata ata yaptım ben bunu. sonra gece yatarken yıldırım sesi dinledim youtube.tan. öyle öyle derken baktım üstesinden gelebiliyorum yağmurda yürümeye başladım ve bu günlere geldim.

    dedim ya fobi berbat bir şey. kim olduğunuza, cinsinize ve hatta cussenize bakmadan avcunun içine alıyor ve yasam kalitenizi mahvediyor. hep derler ama bir de ben soyleyeyim; fobinizin üstüne gidin. gerçekten ise yarıyor.
  • takıntım. çok alay konusu oldum, çok güldüler ama cidden feci tırsıyorum.
  • az önce izmir semalarındaki şimşeği görsen korkmayana ilah derdin brom
  • şimşekten değil yıldırımdan korkun.

    şimşek zararsızdır.

    gökyüzünde kendi içinde çakar, siz de sesini duyarsınız sadece.

    korkacağınız şey yıldırımdır.

    gerçi onda da korkmaya gerek yok.

    düşerse üstünüze hiç bir şey hissetmezsiniz.
  • gariptir, aksine çok severim.. özellikle şiddetli olanlarını...

    bir durumdur.
  • şimşekten korksak yağmura cikmayiz.
  • çocukluk yıllarını hatırlatan yegane davranıştır.
hesabın var mı? giriş yap