• halkının türklere karşı sempatisi olduğunu düşündüğüm ülke. zira topraklarından geçerken meymenetsiz bulgarlardan on kat daha iyi davrandılar.
  • bu ülkenin 1-2 sene içinde ab müzakerelerine başlama karar alınması ile, bosna savaşı suçlusu kayıp sırp komutanların birer birer piyasaya çıkarılma tarihlerinin örtüşmesi ne kadar da tesadüf değil mi. tam tesadüfler ülkesi.
  • sporcu fabrikası ülke. her branşta en üst seviyede hep varlar. misal şimdi trt spor'da su topu dünya şampiyonası var. orada bile finaldeler. nasıl bir sporcu yetiştirme sistemleri varsa incelenmeli.
  • her spor dalında mutlaka kürsüde bulunan bir ülke. bunlar doğar doğmaz spor mu yapıyorlar. acaip imrendiğim ülke. hem bireysel hemde takım sporlarında bu kadar sporcu yetiştirmeleri ve başarılı olmaları ilgi çekici. helal olsun selam olsun. tek sıkıntı bu kadar yıl kominizm kültürü almış bir ülkenin neden bu kadar aşırı milliyetçi olduklarıdır.

    (bkz: biz nerde yanlış yaptık)

    (bkz: sosyalizm)
  • en kısa zamanda partizan ve crvena zvezda şeklinde ikiye ayrılması gereken keskin nişancılığın iyi para getirdiği ülke.
  • cokoviç'in avustralya açık'ı kazandığı gün, (erkek) sutopu takımı avrupa şampiyonu, (erkek) hentbol takımı avrupa ikincisi oldu.
  • aklımda en çok yeşilliği kalan ülke. yolları boyunca hep yeşillikler eşlik eder yolculara. bu yeşil yoğun ambiyanstan mütevellit, sıkı araştırılırsa lokantalarında geyik, yabani ördek eti felan bulunabilir. türkiyeden geldiğinizi söylediğinizde gayet ilgi gösterir, izledikleri dizilerden, ortak kelimeler, tarih ve yemeklerden bahsederler. zaten slavik-balkan kırması hallerinde hafif bizden de birşeyler vardır, hemen sezersiniz. ülke içinde başkent dışına çıkınca novi pazarda boşnak ağırlıklı, voyvodina ve novi sad kısımlarında ise macar ağırlıklı bir nüfusla karşılaşırsınız, zaten değişen simalar, mimari ve yemeklerden farklılıklar kolayca anlaşılır. başkent belgrad için söyleyecek olursak insanların okumaya, eğitim ve sanata önem verdiklerini söyleyebiliriz ancak aynı insanların aşırı politik görüşler altında neler yaptıklarınıda unutmamak gerekir. tito zamanından kalma eski nesil, orta yaşlılar kılık kıyafetleriyle, hareketleriyle genellikle soğuk blok insanlarını çağrıştırsalar da amerika avrupa kültürüyle büyümüş yeni nesil ve gençliğin halleri bambaşkadır. ekonomik geri kalmışlık ve imkanların azlığından olsa gerek ab, paris, roma vs diyince tüm gençlerin gözleri parıldar durur bu topraklarda.
  • ab'ye adaylığı bu hafta içinde açıklanarak resmiyet kazanacak olan güney slav ülkesi.
  • balkanlarin huzunlu ve guzel ulkesi.
  • bu yıl halı ticareti için mecburen gideceğim ülke ama srpski film'yi seyrettikten sonra bu ülkeye gidip
    gitmeme konusunda ciddi düşünceler oluştu kafamda.

    o değil de üç gün sonra ticari sözleşmeyi yapacağımız sırp işadamı gelecek. herif de bu filmdeki o keltoş
    manyağa benziyor. çocuklara tembih ettim, bu herife dalacak olursam beni tutun yeniden hapse falan
    düşmeyelim diye.

    kızları güzel ama. ona bir şey diyemeyeceğim.
hesabın var mı? giriş yap