• 2010 dünya basketbol şampiyonası'na katılmaması gereken takımdı. yunanistan'la yaptıkları hazırlık maçında çıkan olaylar atıyorum türkiye - angola arasında oynanan bir hazırlık maçında çıksa ya birçok oyuncu ceza alır ya da takımlar turnuva dışı bırakılırdı.

    ama neyse ki 12 dev adam hem yunanistan'ı hem sırbistan'ı yenerek adaleti sağlamış oldu.

    hem organizasyonu düzenle hem mis gibi gelene geçene 20- 30 sayı fark at hem de adaleti sağla. bu ne sikim olay birader yeaa??!11
  • yine, yeniden muazzam bir jenerasyonla karşımızdalar:

    (bkz: milos teodosiç)
    (bkz: bogdan bogdanoviç)
    (bkz: nikola kaliniç)
    (bkz: nemanja bjelica)
    (bkz: nenad krstiç)
    (bkz: luka mitroviç)
    (bkz: boban marjanoviç)
    (bkz: miroslav raduljica)
    (bkz: vasilije micic)

    bunlar dışında daha başka bir sürü genç oyuncu, bir sürü rol adamı daha. 2015 avrupa basketbol şampiyonasını sırf şu takımı izlemek için iple çekiyorum.
  • her basket sonrası çetnik selamı verdikleri ve tartışılmaz biçimde dünya basketbol tarihinin en güçlü masabaşı eylemi tecrübesine sahip oldukları için elenmelerine sevinmek net olarak caizdir. basketbolsever olmak veya olmamak da şartlar böyleyken konu dışıdır.
  • yugoslavya bölündükten sonra tıpkı hırvatistan gibi düşüş yaşadılar. yugoslavya döneminde, yetenekli oyuncuların hırvatistan'dan, iyi çalıştırıcıların da sırbistan'dan çıktığı bilinirdi. hal böyle olunca, savaştan sonra iki ülke takımı da güçlerini gittikçe kaybetti. sırbistan, 2001'de türkiye'da şampiyon olan bodirogalı, stojakovicli, drobnjaklı, tomasevicli takım yaşlandıktan sonra boşluğa düştü. bu aşamada dusan ivkovic, takımı sil baştan kurarak sırbistan'ın önünü açmaya çalıştı. artık hemen hemen her turnuvaya aynı kadro ile katılıyorlar. 87 ağırlıklı jenerasyon ile oynuyorlar. günümüzdeki kadrolarında bulunan bazı oyunculardan bahsetmek istiyorum.

    milenko tepic, ivan paunic, nemanja bjelica, novica velickovic, uros tripkovic ve stefan markovic. bu oyuncular, her yaz turnuva için bir araya geldiklerinde, sırbistan'ı el birliğiyle taşıyorlar. öyle aman aman üst düzey takımlarda da oynamıyorlar, baba takımda olan da sürekli yedek oturuyor. bu oyuncular türk takımları için birer hazine olmalı. ama ilginçtir, bizim takımlarımız hala saçma sapan amerikalı oyuncular peşinde. avrupa basketbolunu avrupalı'dan daha iyi oynayamazsın. istediğin kadar iyi amerikalı oyuncu ol, bir yerde tıkanırsın.

    yugoslav oyuncular her zaman iyi birer sistem oyuncusu olmuşlardır. teodosic ve krstic'i bir kenara koyacak olursak, bu takımdaki oyuncuların hiçbiri oynadıkları takımın yıldızı değil. aralarında sürekli yedek oturan oyuncular bile var. türk takımlarında avrupa'yı tarayan, oyuncu arayan, kimin sözleşmesi bitiyor kimin takımla sorunları var bu gibi bilgileri kovalayan insanlar olduğuna asla inanmıyorum. yugoslav ekolünden çıkan her oyuncu iyi değildir, bunu zaten görebiliyoruz. ama sırbistan milli takımı, başında ivkovic gibi bir antrenör ile çalışıyor, bu kültür ile ilerliyor. bu kalıptaki oyunculardan takımlarımız mutlaka faydalanmalı.
  • şu takımı ve sahip oldukları ekolü gördükçe bizimkilere kıçımla gülüyorum resmen. sırbistan'ın eurobasket 2013'e katıldığı 12 kişilik kadroda 7 oyuncu 1990 ve üzeri doğumlu oyuncular. diğer 5 oyuncunun 2 tanesi 88, 1 tanesi 87, 1 tanesi 83 ve 1'i de 80 doğumlu. bu 90 üzeri doğumlular da öylesine kadroda dursun diye alınmadı ha, 1994 doğumlu vasilije micic 12 dakika ortalamayla oynuyor bu turnuvada.

    91 doğumlu nemanja nedovic, nikola kalinic, danilo andjusic, , 92 doğumlu bogdan bogdanovic, 90 doğumlu djordje gagic bu takımın kilit oyuncuları mesela. sırbistan'ın bu özelliğine hayran olmamak elde değil, adamlar her turnuvaya en az 7-8 yepyeni oyuncu ile katılıyorlar. bu oyuncuların hepsi kendi alt jenerasyonlarının ürünü. tecrübe dertleri falan yok, bizim sikkoların tek gerekçesi "ama oyuncunun tecrübesi yok rörörö". bu çapsız dingiller tecrübenin hap olarak satıldığını falan zannettikleri için biz 12 yıldır aynı kadroyu izliyoruz.

    buradan izninizle bizim basketbolumuzda eli kolu olan insanların suratlarına koca bir yuh çekmek istiyorum. yahu bizim takımımız ender arslan, kerem gönlüm, hidayet türkoğlu, ömer onan gibi emekliliğe göz kırpan oyunculardan birşey bekliyor inanılır gibi değil. ender ya ender, adam benim gözümde basketbolun sabri sarıoğlu'sudur. bu adama gittiler koca bir takımı emanet ettiler. takımdaki en genç oyuncu 1990 doğumlu birkan batuk, onu da ömer sakatlandı diye aldılar. çocuğa tüm turnuva kenarda havlu sallattılar. la 2001'de yugoslavya'ya karşı en büyük silahımız hidayet'ti, yıl oldu 2013 bizim silah hala hidayet. adamlar peja'ları bodiroga'ları emekli etti, yerlerine teodosic'leri çıkarttı onları eskitecek biz hala hidayet, ömer, kerem.

    malesef federasyon başkanının hali ortada, e takımın başına koydukları adamlar da malum. mesela şu nihat iziç denen adamın tek fonksiyonu genç oyunculara "jebote majko" demektir, bilenler bilir ne anlama geldiğini. ama bu adam yıllardır o heyette, ne işe yarar biri bana söylesin. harun erdenay, orhun ene falan bu pısırıklıklarıyla anca konu mankeni oluyorlar basın toplantılarına çıkıp madalya için umutluyuz falan diyorlar. birine sorsan sen bu takıma ne kattın, ne değiştirdin ne değiştireceksin desen "eee ıııı takım olarak diifens, takım olarak mooşın ofens" anca böyle klişe şeyler söylerler. dusko*'daki yürek bunlarda yok malesef. o yüzden yıllardır hem yerlerinde sayıyorlar hem de ülke gençlerinin önlerini kesiyorlar.

    yugoslav takımlarını izlemek her zaman büyük zevk.
  • şu basketbolla hiçbir yere çıkamayacak takımdır.teodosic'in 20 sayı 5 asist vb.rakamlar yakaladığı bir günde sıçım sıçım sıçan türkiye'yi 1 sayıyla eleyebilmiştir.bu bir ölçü değil tabi ki ama sırbistan'ı turnuva başından beri takip edenler yarı finalden öteye gidemeyeceklerini tahmin etmekte zorlanmaz.
  • bugün kaybettiler ama önümüzdeki 10 sene boyunca turnuvalara ambargo koyabilecek kapasiteye sahip takımdır. hepsi çok genç ve çok yetenekliler. biraz da az çirkef olsalar keşke diyeceğim ama genlerinde var.
  • ne alaka dünya sıralamasında 1.olduğu anlaşılamayan takım. son senelerde doğru düzgün bir başarıları da yok.
  • djordjevic adlı bir talihsizlik yaşayan takım. bu kadar gevşek bir takım olamaz.

    takımın ihtiyaç duyduğu sertliği sağlaması için de kalinic’i takıma almalılardı. saçma kararlar.
  • artık her turnuvada "bu sene alırlar" diye tahmin yapılıp sonra arazi olunmasından sıkıldım. bu kaçıncı oldu be arkadaş?

    taaa 2002'de yugoslavya olarak kazandıkları dünya şampiyonasından beri ne eurobaskette ne başka bir turnuvada kazandıkları yok.
hesabın var mı? giriş yap