• esenlikler kutsal bilgi kaynağı fedaileri ve moderatörler. bana başlık konularını engellemem konusunda yardımcı olabilir misiniz?

    youtube, evrim ağacı ve sözlük dışında sosyal medya kullanmıyorum. pubmed, literatür taramaları vs için kullanıyorum interneti. burayı ise edebiyat-sanat, eğitim, bilim ve felsefe kanallarındaki bilgileri nasıl yorumladığınızı ve akıl yürüttüklerinizi analiz etmek için kullanıyorum. youtube’u da akademik videolar için kullanıyorum.

    ancak görüyorum ki her şeyin zıvanadan çıkmasından sözlükte nasibini almış.

    önceden bir yazar (örnek olarak), eğitim kanalına kaliteli bir entry girerdi. daha sonrasında sol frame’de başlığı gören konuya ilişkin bilgisi ya da yeterliliği olan bir başka yazar, öncekinin yayımladıklarını spoiler içine alır ve anti-tez geliştirerek ortadaki asıl sorunu/argümanı geliştirmeye/çürütmeye çalışırdı. okuma ve eleştiri kültürü inanılmaz gelişkindi.

    şimdilerde ise: zaten bayağı basit çözümleri olan kanallara, ilkel sorunlara bile çözüm üretemeyen yazarlar; hem geliştiriciliğe katkı sağlamıyorlar, hem de karşı tarafa şahsi inanç ve ideolojilerini dikte ediyorlar.

    •şakirtin teki ilkel ve çözümü inanılmaz basit bir siyaset ya da din başlığı açıyor hemen damlıyorsunuz.
    •eq’sunu edebiyata yönlendiremeyen biri ilişki başlığı açıyor hemen damlıyorsunuz.
    •spordan anlamayan biri “max benim tribalistik takımımı tutmayan insan zekâsı” diye başlık açıyor hemen damlıyorsunuz.

    bu kanallara entry girmekten haz alıyor olabilirsiniz bunda bir sorun yok arkadaşım. ancak ben buraya kutsal bilgi kaynağı diye giriş yaptım. buranın twitter’dan hiçbir farkı kalmamış. (bkz: insanların muazzam ilkel olması)nın hepimiz farkındayız. ancak bu şekilde ilerleme kaydedilemez. belirtmek istedim sadece.

    düzenleme: eklenti.
hesabın var mı? giriş yap