• siyaseti hayatın dışında bir şey sanan insandır. bilinir ki siyaset, toplu bir şekilde yaşamanın gerekliliğidir. oruç aruoba birlikte yaşama konusunda şunu söylemiştir: bütün sorun, birlikte yaşamak zorunda olup da birlikte yaşamaya katlanamamızdır. eğer bir insan birlikte yaşamak zorunda olmadığımızı ve bunu başarabileceğini düşünüyorsa siyasetten uzak durabilir. ancak yine bilinir ki, tükettiğimiz gıdalardan üzerimizdeki giysilere kadar herşey toplumsal işbölümünün ürünüdür. siyaset basitçe, bu işbölümünü düzenleyen tartışmalardır. bu tartışmalardan yoksun kalmış kişi bu işbölümünde herhangi bir pay sahibi olamayacağı gibi kendine biçilen rolleri oynamaya mahkum kalır. ve maalesef (son kez) bilinir ki, çoğumuz bu rollerin içindeyiz. bir çivi, bir dişli, bir harç ya da bir soytarıyız. siyaset birimlerin bütünü tasarlamasıdır.
  • ekşi sözlükte bol bulunan yancı türü. meşhur bakınızları yazmak için sotede bekler keranacılar. burada eleştirdiğim siyasi görüşü olmayan insan değildir.

    yoksa en birinci slogan bence de budur.
    (bkz: ne faşizm ne komünizm yaşasın erotizm)
  • siyasi görüşü olan çoğu insanla aynı derece siyaset bilen insandır.insanların birbirlerini bu görüşlere göre katagorize ettiği bir dünyada da en mantıklısını yapar.zira benim şahsi görüşüm herhangi bir insanın ideolojisini körü körüne kabul etmemekten geçer.bu yuzdende ister sağ sol olsun liberal olsun demokrat olsun adı herneyse kendimi tek kelamda tanımlayacak beni kalıplara koyacak hiçbir kelimeyi benimsemem.hele ki paradan başka derdin olmadığı bu yıllarda hiçbir politikacının görüşlerini kör sağır savunamam.velhasıl apolitik olurum bazen onu bazen öbürünü savunduğumdan kaypak olurum sünepe olurum benim anlatamadığım ben insanları değil düşünceleri savunurum.boyle buyuk kelimeleride sevmem ama gerçekten can sıkan bir konuydu benim için.
  • tüm algısı kıyafet ayakkabı araba yakışıklı erkek, moda, karı kız olan çeşidi akıllara zarardır. ama bir çeşidi de vardır ki, anarşiktir, apolitiktir, kültürlüdür, akıllıdır, siyasetin ne menem bir bok olduğunun farkındadır, candır
  • eğer izmirliyse fütursuzca chp'lidir.
  • "siyaset; insanları, kendilerini ilgilendiren konularla haşır neşir olmaktan alıkoyma sanatıdır."

    konuyla azcık alakalı olaraktan böyle demiş paul valery.

    vala ben ahmet mümtaz taylan abimiz yazdı da ordan öğrendim.
    sıkı bir valery hayranıyım diye sallasam iidi de kimse yiyecek gibi değil.
  • siyasi görüşü olmayan değil, henüz görüşünü yansıtacak bir siyaset bulamayan insandır.
  • mevcut siyasi örgütlerin temsil edemediği insandır. kişi kendine yakın bir siyasi örgüt bulamadığında apolitik olur.
  • yoktur,olumsuz da olsa,oy vermese de yine de siyasi bir görüşü istemeden de olsa olacaktır,''ben siyaseti sevmem'' dediğinde bile siyaset hakkındaki olumsuz fikrini belirterek siyasi görüşünü belirtmiş olur.
  • siyasi görüşü oturduğu kafenin menüsünde bulunmayan insandır.

    mesela anarşizm de bir politik görüştür, ancak içinde bulunduğumuz şartlarda böyle bi' opsiyon olmadığından anarşist olan kişi için o yemek (anarşizm) menüde (seçimler, partiler, yönetilmek vs) bulunmamaktadır. bu durumda da, kişi muhtemelen o kafeden kalkıp gider. (yani sisteme 'göre' apolitik bir duruş sergiler).
hesabın var mı? giriş yap