• eğer söz konusu şarap kaliteli ise, "mundar edilmiş kırmızı şarap" demektir.
    şimdi efendim, bana ne ben böyle seviyorum sana ne oluyor diyenlere ilk diyeceğimiz, tabii ki sizin zevkiniz efendim, bütçeniz açısından düşük kaliteli bir şarabı soğutup içerseniz daha iyi olacaktır, zira kaliteli bir şarabı soğuk içmekle arasında pek bir fark olmayacaktır, paranıza yazık.
    ancak daha önemli uyarımız, siz nasıl içerseniz için de, evinize gelen misafire soğuk kırmızı şarap ikram etmeyiniz bari. hele o misafir yanında beraber içelim diye kırmızı şarap getirmişse dolaba koymayın, zira misafirinizin dolabın buz gibi sularından gelen o şişedeki şarabı pek istemeyecektir.
  • (bkz: sangria)
  • simdi sarap kadehle beraber, sakin bir yemekte, yemege eslik babinda icilerse normal halinde icmek makbuldür. önemli olan tadidir. lakin sarap direk siseden likir likir iciliyorsa, sicak soguk fark etmez. o nedenle kasmaya hic gerek yoktur. he ben hep soguk severim, soguk icerim, bunu sevmeyen misafir de dolabin buz gibi derinliklerinden gelen sarap yerine denizin buz gibi soguk sularini tercih edebilir.
  • dik olarak değil de yatay olarak muhafaza edilmesi gereken şaraptır` : yoksa açmaya çalışırken mantar parçalanır `
  • bazı kırmızı şaraplarların düşük sıcaklıklarda lezzetlerini daha iyi ortaya koydukları düşünüldüğünde garipsenmemesi gereken bir durumdur. yaz günü oda sıcaklığında içilecek bir şarap aldığınız her yudumu işkenceye dönüştürülebilir.

    burada soğuktan algılanması gereken buz gibi bir şarap değil, 12-14 derece arasında hafif serin bir şaraptır.

    gusto dergisinin yerli şaraplar arasında değerlendirmesine göre ise tekel trakya şarabı(gamay, cinsault, adakarası) soğuk içildiğinde pahalı rakiplerine göre daha iyi bir performans sergilemektedir.
  • kahvaltıda şahane gider. yok yanlış yazmadım kahvaltıda.
    sıcaktan ve susuzluktan kurumuş bir şekilde uyandıktan sonra geceden soğutulmuş şarap yanında beyaz peynir ve salamura zeytin ile yapılan kahvaltı gibisi yoktur. hoş bi müzik eşliğinde öğleni etmek, yaşadığının farkına varmaktır bir nevi.
  • 3-4 yıllık cabarnet sauvignon şarabı buzdolabından çıkartıp içmek ile oda sıcaklığında içmek arasında pek bi fark göremediğimden soğuk içmeyi tercih ediyorum. fularsız olmamın da bu seçimde bi etkisi olabilir tabi
  • sanırım fazla tanenli şaraplar biraz soğutup içilince daha güzel olabiliyor. gurme değilim fakat bana fazla gelen yoğun bir şişe vardı, biraz zorluyordu soğukken denediğimde çok beğendim.
  • serin kırmızı şarap belki destekleyebilirim ama buz gibi kırmızı şarap içenler bunu nasıl yapabiliyor bilmiyorum. tadı çıkmıyor ki kırmızı şarabın soğuk olunca?
hesabın var mı? giriş yap