• önce insan yerine kadın diye açacaktım başlığı çünkü genelde kadınlar yapıyor bu sokakta kedi sevme işini. ama geçenlerde güzel bir tekiri seven amcayı gördüğümü hatırlayınca vazgeçtim öyle açmaktan.
    bunun dünyanın en güzel manzaralarından biri olduğunu düşünüyorum. bu yakınlarda sabahın köründe kaldırımdaki yavru kediyi seven genç bir kadın gördüm. sabah sabah üşürken içim ısınıverdi. vaktim olsa ben de ortak olcaktım kediye.

    sokakta kedi seven insanlar kuşkusuz kedi tekmeleyen veya kediden korkan insanlardan daha hoş bir görüntü oluşturuyorlar. istemsiz gülümsetiyor insanı bu durum. sokaklarda kedi sevmeyi 'kedi yavşaklığı' olarak gören insanların gözünde problem var büyük ihtimalle. içleri kurumuş ya da.
  • ben de bunlardanım. hatta sadece sevmem, yanına oturur muhabbet de ederim. kimisi epey dertli oluyor. dinlemek lazım.
  • benimdir.

    misal servisten inmiş olayım, marketten dönmüş olayım ya da ne bileyim sokakta bok karıştırıyor olayım gördüm mü dayanamam severim gıdısından gıdısından.
    hele bir de o, oturuş pozisyonuna geçip, hafif hafif kafasını bir sağa bir sola kırıyorsa, oynaşırım onla akşama kadar.

    gelen geçen çok dalga geçip, bakarsa; ben demem de kedi der onlara ''ne bakıyoon yarraaaamm!''
  • artmalarını, çoğalmalarını, şiddetle dilediğim insan türüdür.
    sokakta o kadar sevgiye muhtaç hayvan var ki, onların, ufacık bir sevgi dolu okşayışınızla mutlu olduğunu, mutluluk hırıltıları çıkardığını görmek öyle büyük bi mutluluk ki, herkese tavsiye ederim.
    bu meleklerin de derdi yemek olmaz çoğu zaman, sevgi olur, şefkat olur.. sevin güzelleşin..
  • dün akşam iş çıkışı beni de gülümseten bu insan, köpek sahibi bile olabiliyor imiş.

    dün köpeğini gezdirmeye çıkmış yaşlı bir kadın, köpeğini, evin önündeki kaldırımda oturup racon kesen delikanlı kediye bulaşmasın diye uzaktan geçirirken ben eve girmek üzereydim, kapıyı açarken kedinin köpeği görüp miyavladığını duydum. ve kadın gülüp "hahaha ne? uzaktan geçirdik işte, bozmadık rahatını, sana maav..." dedi, yaşlı başlı kadın hiç de tahmin etmezsin. dayanamayıp gülüp arkamı döndüğümde de kadın, köpeği çöp kutusuna işerken kedinin boynunu okşuyordu.
  • kedim varken de yapıyorum bunu, hatta arada yiyecek de götürmeye çalışıyorum; ama özellikle de kedimden uzak olduğum şu günlerde bütün kedilere sulanıyorum.

    genelde kedileri seven insandır.
  • hatta gidip marketten ıslak veya kuru kedi maması alıp, sokakta kedi aramaya başlıyanları vardır.
    not mama ıslak, kedi değil.
    (bkz: kestane cizen ressam)
  • hayatimda gordugum en kolpa, en yapmacik ve en meric erkeklerdir. muhabbet edenleri falan da varmis diyorlar. bunlarin gozleri fildir fildir doner. acaba bana bakan bi kari-kiz var mi diye. tam dayakliklardir ve gorugum yerde dovuyorum zaten.
  • sokak kedilerine parazit iğnesi yapılmadığı için vücudunuzun olup olmadık yerlerinde kaşıntıya sebebiyet verebilecek hatta ileri safhalarında derinizin altında 10-20cm'lik parazitler çıkabilir, dikkatli olmak gerekir. ayrıca bu insanlardan biri de bendim ancak artık yapmamaya gayret ediyorum.

    bir de bu güzel insanlar kediyi severken temiz olup olmadığına dikkat etsin.
  • ankara'da zor karşılaşılan insandır.
    hayvanlar pek bir korkak. o kadar tekir olmuşlar insandan kaçıyorlar. kabahat bizde tabi. en nezih diye bilinen mahalleler kuyruğu kesilmiş kedilerle dolu.
hesabın var mı? giriş yap