• kanal istanbul temel atma töreninde recep tayyip erdoğan’ın; "iktidara geldiğimizde kanal istanbul’un parasını ödemeyeceğiz." diyen kılıçdaroğlu’na karşı sarf ettiği cümle.

    tam hali "söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar"

    sanki ülkenin cumhurbaşkanından ziyade şirket avukatı açıklaması gibi...

    "şimdi de kanal istanbul'a karşı çıkıyorlar. siyasetteki ferasetsizliklerini, proje üretmedeki kısırlıklarını bir kenara bıraktım devlet adabını da hiçe sayarak akıllarına ne gelirse söylüyorlar. yatırımcıları tehdit ediyorlar. "biz geliyoruz, geldiğimizde bilesiniz ki size ödeme yapmayacağız, bu yatırımları elinizdan alacağız" bankaları tehdit ediyorlar. projeye ilgi duyan ülkeleri de tehdit ediyorlar. bu ne terbiyesizliktir. devletlerde devamlılık esastır, bunlar devlet terbiyesi de görmediler. siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz. söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluylar alırlar bunları öğrenin. bunlar tam manası ile çaylak. devlet yönetim nedir haberleri yok. bankalara ödeme yapmazmış."

    trthaber

    video

    edit- kaynak eklendi. video bulursam eklerim ama trthaber linki yani "adamın gol diyo"

    video eklendi.
  • (bkz: kemal unakıtan) ekolünü hatırlatan söylem. tam hali "babalar gibi satarız".
  • daha önde de muharrem ince’nin dillendirdiği iddia.

    bir tarafta kemal kılıçdaroğlu, ekrem imamoğlu gibi vatandaşın parasını düşünenler, bir tarafta büyük şirketin ihale garantilerini düşünenler…
  • #125050256

    --- spoiler ---

    bugünkü konuşmasında şirketlere kanal istanbul için ödeme yapmayacağız diyen muhalefete "uluslararası tahkim yoluya sizden alırlar" diyerek belki de uzun zamandan beri ilk defa muhalefetin iktidara gelmesi sonrasında yapacağı icraat ile ilgili yorumda bulunmuştur.

    eskiden bu yorumlar zaten iktidara gelemeyeceksiniz ki denilerek yapılırdı; şimdi ise bu ihtimal kabul edilmiş ve icraat hakkında müstakbel muhalefetini şimdiden yapıyor rte.

    bu kabulleniş çok şeyin habercisi. erdoğan'a türkiye'nin en büyük muhalefet partisi olma yolunda başarılar dilerim.
    --- spoiler ---

    edit: imla
  • kendini ülkenin sahibi sanan zat'ın yorumudur. o tahkim yoluyla şirketlerin devletten alacağı paralar milletin vergisinden ödemeyecek mi? hani derler ya "kendi iktidardan gidince ülke batsa sevinecek" bu söylenen aynen öyle bir söz. bu; "ben kuyuya bir taş atıyorum ister orada kalsın eşim dostum ve katarlı arkadaşlarım kazansın isterseniz taşı çıkarın millet diyetini ödesin" demektir. her fırsatta; "bunlar benim değil milletin" diyen ama milleti açken tok yatan bir liderden beklenecek sözler. ülkenin milli eğitim bakanı; "öğretmen maaşlarını zor ödüyoruz başka şeye bütçe kalmıyor" derken o kadar para rant için dökülüyor. çünkü yıllar öncesinden oradaki arazileri eş dost kapattı. şimdi (bkz: kanal istanbul) yapılmasın da o arazilerde çiftçilik mi yapsınlar. keşke yapsalar da çiftçinin malı onlar sayesinde para etse!

    edit: imla
  • belki de alamazlar.
    çünkü, "sen yine de ülkemizi küçümseme"
    tanım: olmayacak iş.
  • memleketin düşmanı sanki. sen git bakalım alabilecekler mi göreceğiz. memleket kurtulacak sizden az kaldı.

    büyük ihtimalle yandaşlarınızla birlikte kaçacaksınız ve bu millet sizden sonra 5 kuruş bile ödemeyecek sizin yandaşlarınıza. kim neyi alıyor söke söke bakalım. türk halkına meydan okuyan akp genel başkanının boş sözleri. devlet de devamlılık esastır demiş. eğer o hükümetin yaptığı icraat bu milletin zararınaysa böyle bir devamlılık söz konusu olamaz.

    bu ihaleyi büyük ihtimalle 5 li çeteden birisi alır, yabancılar yanaşmazlar bile. (beşli de almayacaktır çünkü ne kadar saçma ve yapılamayacak bir şey olduğunun farkındalar) . aldılar diyelim, zamanı geldiğinde yargılanacaklarından bir talep etmeleri söz konusu olamaz. suçları ispatlandığında onlar bu ülkeye karşı milyarlarca dolar borçlu konuma düşeceklerdir. bu kanalın parası da alacağımız tazminattan düşülür en fazla, başka bir şey olmaz :) hiç olmadı sildirdiğiniz vergilerinizden düşeriz :) kimseye beş kuruş vermeyeceğiz, sizler bu millete yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz.
  • inşallah devlette zamanı geldiğinde o paraları sizden söke söke alır.
  • kanal istanbul'un temel atma töreninde konuşan erdoğan'ın söylediği oldukça ilginç bir ifade. gaf mı, yoksa seçimle gideceğini artık kendisi de anladığı için böyle birşey mi söyledi bilmiyorum. fakat her neyse, neticede bunlar büyük olay olacak sözler.

    yani misal veriyorum, sadece misal olarak bir saniyeliğine ben bir akp seçmeni olsaydım*, reyisin bu sözlerinden sonra ciddi bir güvensizlik hissederdim, yeni dönemde seçimi kazanma ümidinin olmadığını düşünürdüm.

    --- spoiler ---
    yatırımcıları tehdit ediyorlar. 'geldiğimizde bilesiniz ki ödeme yapmayacağız, elinizden alacağız' diyorlar. bankaları, projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar. söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar
    --- spoiler ---

    https://www.sozcu.com.tr/…prusu-icin-toren-6507194/
hesabın var mı? giriş yap