• meşru müdafa, devrimci şiddet, öküzlemesine önyargılar ve terörizm alt başlıklarıyla mütalaa edilebilecek mevzu.

    proleteryanın ünlü filozofu/teorisyeni friedrich engels'in; "önce siz ateş edin, mösyö burjuvazi!" özdeyişini anımsatan sevgi. (sol görüş her şeye karşın sözlük yazarı taklidi yapan, taş kafalı meşe kütüklerini de sevmektedir, ayrı konu...)
  • kafasına, böğrüne ve fikirlerine inen taşlı sopalı saldırılara sol görüşlü kişilerin alışmış olması. alışmış kudurmuştan beterdir diyebilir miyiz? hayır bu noktada kudurmuş salyalar taştan sopadan tehlikelidir.
    (bkz: sticks and stones may break my bones)
  • cok antipatik kacsada mecburiyetten dogan loop sevgi modelidir bu.
    protesto gosterisi yasak,belli bi sure sonra polis geliyo(ki onada bunlari dagitin deniyo),polis dagilin diyo,
    o zaman ya hic protesto olayina girmiyeceksin, ya da dagilacaksin.dagilsanda ironik bi durum oluyo,niye geldim niye gidiyim
    poliste seni dagitmak zorunda,yoksa kendi dagilacak ilerde amirleri tarafindan
    o zamanda olay buna donuyo ki ilk adimi %90 polis atar bu durumda.
  • polisin cop aşkıyla doğru orantılıdır. yerindedir.
  • sağ görüşün şiddetini haklı çıkarmasa da gerçek bir olgu. gerçekten de eylemlerin hep olaylı geçtiği, suç kimde olursa olsun kan döküldüğü, zarar ziyan verildiği bir memlekette bunu görmek doğaldır. biz buna fanatizm diyoruz. aynı zamanda bu ortaya konduğunda "anunlan dağılın ulan kimse laf edemez benim sol görüşüme" fikrine ulaşılıyor, örnekleri muhtelif. "sağcılar bunu hep yapıyor" demek bir mazeret değildir, "sağcılar çok çalıyor, biraz da biz çalalım" cümlesini etüd edin, nedenine vakıf olacağınıza inanıyorum.

    aslında işin özü sağcıların yaygın ve iktidarda olmalarından hatta geleneksel olmalarından dolayı böyle gösterilere ihtiyaç duymamasıdır. buna ihtiyaç duyan onlar olsaydı, onlar da bu tip şeyler yaparlardı. şu anda çatışan sağcılar sadece mafya olarak çatışmaktalar, gösterici olarak değil.

    gerçekleri siyasi görüşlerin gözlüğünden görüp de büyük resme bakamamak da büyüüüük çok büyük bir yanılgıdır. insanlar bir süre sonra muhafazakar solcu gibi oksimoron bir duruma düşer. ilgili entrylerim kötüleyecek arkadaşlarım için ilişiktedir.

    (bkz: sol görüşün kutsallığı)
hesabın var mı? giriş yap