• ing . katılık,sağlamlık
  • kompresör ve türbin bıçaklarında chord uzunluğunun pitch uzunluğuna oranına eşit olan ve turbomakina elemanının katılığını gösteren terim.

    lieblein'ın naca bıçakları için geliştirdiği korelasyonda sınır tabaka kayıplarını hesaplamak için kullanılan bir girdidir. radyal eksen boyunca sabit bıçak sayısı nedeniyle pitch artacağından dolayı solidity düşer.

    bu nedenle akışı yönlendirmek zorlaşır. başka bir deyişle gelişen pasaj girdapları nedeniyle toplam basınç gradyanı artar ve ikincil akışlar gerçekleşir. bunun önüne geçmek için radyal kompresörlerde splitter vane denilen daha kısa ara bıçaklar kullanılırken, eksenel kompresörlerde ise radyal eksende chord uzunluğu artacak bıçaklar tasarlanır.
  • ethereum için smart contractların yazıldığı javascripte benzeyen high level bir dil. ethereumu kullanan uygulamalar gün yüzüne çıktıkça populerliği artacaktır tabiki.

    edit : visual studio bu dili destelemektedir.

    edit 2 : link tazelendi.

    solidity
  • codefiction'ın hakkında 101 video'su hazırladığı, ethereum için smart contract'lar hazırlamanızı sağlayan yazılım dili. buyrunuz ;

    https://www.youtube.com/…atch?v=-xqax3moupg&t=1215s
  • bir süredir üzerinde çalıştığım ethereum tabanlı yazılım dili. java bilenler için öğrenim çok kolay olacaktır. yakın zamanda ücretsiz türkçe bir kaynak sitesi yapmayı planlıyorum.
  • ogrenmek icin youtube uzerinde artik turkce kaynaklar mevcut.

    https://www.youtube.com/…ssnethtatpet-4l_5qrbga9obc

    ayrica bu isi bir gunde cozmek istiyorum diyenler icin de bir workshop hazirlanmis https://www.eventbrite.com/…hop-tickets-42842123946
  • meraktan oturup öğrendiğim dil... ethereum ile ciddi uygulamalar ortaya çıkmadan ne halta yarar bilmiyorum . proje fikri olanlar yeşillendirebilir
  • öğrenmesi son derece basit gibi dursa da, blockchain ve ek olarak ethereum mantığını öğrenmeden kesinlikle düzgün bir uygulama yapılamaz. ethereum'un cüzdan yapısını, veri işleme şeklini, akıllı sözleşme yapısını iyice öğrendikten sonra solidity sadece sıva görevi görmektedir.

    akıllı sözleşmenizi remix üzerinden herhangi bir ethereum ağına yayınlamanız ve gerçek bir blockchain üzerinde denemeniz mümkündür. web3 kütüphanesi ile javascript kullanarak akıllı sözleşme ile iletişim kurmanız uygulama yelpazenizi genişletecektir.

    truffle suite, kullanarak solidity ile geliştirdiğiniz akıllı sözleşmeleriniz derlenebilir,(abi formatına dönüştürülebilir) hatta testleri bile yazılabilir.

    sözüm ona ki, solidity öğrenmek gerçekte hiçbir işinize yaramaz birçok şeyi bir arada bilmelisiniz ki düzgün bir dapp ortaya koyabilesinizi.
  • bir konuda yardım almak ciddi anlamda bilen birisini arıyoruz ama memlekette yok. anlamadım gitti. bilen eden yeşillendirse şahane olur.
  • ortaya çıkmasına neden olan şey, yazılan bir kodun her zaman aynı çıktıyı vermesidir(bkz: deterministic). bu gereksinim de network'un fikir birliğine(bkz: distributed consensus) varabilmesini mümkün kılmak içindir. evet, yazdığınız kodlar her zaman aynı çıktığı vermezler, misal(bkz: deterministic concurrency).
hesabın var mı? giriş yap