• şehâdet şerbeti içmek için canını verenlerin filminin faizli banka tarafından çekildiğini gördüğümüz film. benim için kuru milliyetçilikten öteye gitmeyen çabalar bunlar. işin özü hep ıskalanıyor.
  • henuz izlemedim kendilerini. savas donemi kiyafetlerinin tertemiz olusunun elestirisinden once ele alinmasi gereken bir ton rezillik var bunun gibi patlamali catlamali filmlerin cekiminde, montajinda falan. 90larin aterilerinden cikma gibi duran bilgisayar efekerinin cirit attigi filmlerden buralara gelmis film tecrubemiz. pek tatmin edici degil evet ama yapici elestirilere ihtiyaci var bu tarz filmlerin, itin gotune sokulmaya degil. aslina uygun toplarin ve savas ucaklarinin yapilmis olmasi benim icin taktir edilesi ve desteklenesi bi emek. komutanlarin askerleri gaza getirmesinin neyi elestirilir onu da anlamadim ayrica. daha dun fury'yi izledim, orda da pekala brad pitt abimiz de gayet gaz verici konusmalar yapiyordu yani. savasin dogasina aykiri bi durum degil. kof milliyetcilik yapiliyor demek biraz da oturdugun yerden sallamak gibime geliyor. milli duygularin kabardigi bi donemi anlatirken illaki milli noktalara da dokunacaksin. tekrar diyorum izlemedim henuz ama sirf destek olsun diye izlemeyi dusunuyorum. ızledikten sonraki dusuncelerimi de paylasirim.
  • fragmanından üzerinde çok fazla emek harcandığı anlaşılan film. "120" de iyi bir filmdi. bir şansı hakettiğini düşünüyor, sinemada izlemeyi planlıyorum.
  • kültür bakanlığı, türk hava yolları, ziraat bankası ve halkbank sponsorluğunda çekilen film.

    herhalde kimin ne amaçla çektiği, sponsorlarına bakılınca çok rahat anlaşılıyor.
  • fragmanına bakılırsa senaryodaki bayağılık paçalardan dökülüyor. hayır, yapamıyorsan ver çuvalla aldığın destekten üç beş kuruş bir bilene ortaya güzel bir şey çıksın. laz müteahhit gibi mimar da sensin, mühendis de, kalıpçı da, duvarcı da. o kadar desteğe ilkokul piyesleri, ibret almalı stv dizileri gibi birşey çıkmış.
  • daha fragmanı izlemeden çok kötü olduğuna karar veren suserlerin eleştirdiği film.
    siz bundan ibaretsiniz , her mevzuya bu bakış açısıyla baktığınız için bu milletin dilinden anlamayacaksınız,
    bu filmi sırf özhan eren yaptı ve halk bankası sponsor oldu diye uç beş kareden bi ton eleştiri çıkartmışlar.
  • gillette'nin sponsor olması gereken film. zira subaylarımız olsun, askerlerimiz olsun pek bir sinek kaydı, pek bir yakışıklı, pek bir istanbul efendisi olmuşlar... türkçeleri'de pek bir muntazam yahu... maaşallah hepsine. tü tü tü nazar değmesin. subaylarımızın elbiseleri de pek temiz, pek ütülü. aman toz olmasın toprağa bulanmasın. sipere mipere girerken dikkat edin gardaş. koltuk altlarını falanda terletmeyin.

    -sahi hacılar; içmeye su bulunamayan, milletin taharet temizliği dahi yapamadığı, herkesin pislik içinde kaldığı, her yerin ceset koktuğu, sefaletten milletin daha savaşmadan öleyazdığı böyle bir ortamda, bu can pazarında nasıl böyle bir sinek kaydı traş olayı olabilir? hiç mi kafanız çalışmıyo oğlum sizin? siz nasıl yapımcısınız nasıl yönetmensiniz arkadaş? hangi dünya'nın insanısınız siz? yok daha bir kaç ay önce water diviner filmi oynadı. görmediniz mi orda siper nasıl? asker nasıl fakru zaruret içinde?

    bu traşı gördükten sonra, uçaklar, patlamalar, efektler pek s.kmde değil afedersiniz.

    sınıfta kaldınız.
    oturun. sıfır.
  • kültür ve turizm bakanlığı, thy, ziraat bankası ve halk bank sponsorluğunda çekilen bir filmden ne beklenebilirse bu filmden de o beklenebilir. filmin fragmanında da bol bol rte'nin mitinglerde kullandığı "kardeşlerim" jargonunu görmek mümkün.

    akp'ye seçim şarkısı yapması karşılığında yönetmenin kültür ve turizm bakanlığı'ndan aldığı 1 milyon 750 bin tl'lik trajikomik boyuttaki destekle çektiği bu filme merak edip de giden olursa bu düzenin suyuna su kattığını unutmasın.
  • dün akşam izlediğim ve hiç beğenmediğim film. beğenmeme sebeplerimi buradaki birçok kişi yazmış, tekrar etmenin lüzumu yok. bomboş bir film izlemek isteyen buyursun gitsin. bir film hiç mi bir şey katmaz bir insana, garip.

    film gerçeklikten epey uzak, savaşa odaklanmak yerine savaşı bir an önce bitirip insan ilişkilerine dönüyor. düşman askerlerinden başka kötü hiçbir karakter yok. herkes çok iyi, merhametli. fazla milliyetçi bir film olmuş, kimler için çektikleri belli olduğundan buna şaşırmıyorum.

    ek olarak ben milliyetçi biri hiç değilim ancak filmde mustafa kemal'den hiç söz edilmiyor olması normal mi?
  • fragmanında gördüğüm kadarıyla, gerçekte varolmayan ulubatlı hasan'a atıfta bulunan bir konuşma da içeriyor.
    yani şu çanakkale gibi önemli bir konuda öylesine bir şaheser film çıkabilecekken yıllardır bir ton çöp film çıkardılar. kardeşim biraz özen gösterin yahu.
hesabın var mı? giriş yap