yanıtlar 23
  • öncelikle şunu bilmelisin türkiyede ben bu alanda çalışmak istiyorum başka iş yapmayacağım deme lüksün yok. zaten ortalama iş bulma süresi makine mühendisleri için 6 ay. öte yandan eline alacağın diploma günden güne değerini yitirse de yine de hatrı sayılır bir diplomadır. mühendislikler birer yunan tanrısıysa makine mühendisliği zeustur. yazılım konusunda kendini geliştirerek bu tarafa yönelebilirsin. lisansta bir dil öğren üstüne yüksek lisansını örneğin otomobil yazılımları üzerine yap. ya da bir çizim programına iyi derecede hakim olabilirsin ve ar-ge'de çalışabilirsin. saniyede olsan dahi firmaların ar-ge departmanları kalan yerlere göre temizdir. tavsiyem catia ya da solidworks olur. youtubedan öğreneceğim diyorsan solidworks derya deniz orada. analiz programları öğrenerek termal analizci olabilirsin. ansys ve fluent ile akışkanlar ve ısı transferinde öğrendiklerini uygulamaya dökersin. savuna sanayide çok kullanılır. alan dışı bir şeyler yapmak için satış, satış sonrası hizmetler, satın alma birimleri olabilir. mühendislik ekonomisi gibi dersler açılıyorsa almanı öneririm. eğer böyle bir birimde işe başlarsan 2-3 yıl sonra uzaktan mba gibi programlarla bir üst seviyeye taşıyabilirsin kendini.
  • fabrika ortamını çok sevmiyorsan tesisat işine girebilirsin. üretim yapan değil, üretilmişin uygulamasını yapan bir firmada proje yönetimi yapabilirsin.
  • project control departmaninda baslangic yapabilir. hem saha da cok isi olmaz hem de ileride bm veya cm olma olasiligi cok daha yuksektir. bu departmanda sadece mekanik veya boru ile alakadar olmasi gerekmez, kendisini multi discipline bir sekilde gelistirme firsati daha fazla olur.
  • havacılık ve savunma sanayi her daim iyidir.
  • makine mühendisliğine devam edip mesela atıksu arıtma sistemleri üzerine yoğunlaşıp işin saha kısmında bulunursanız fabrikayı az şantiyeyi çok görürsünüz. şantiye güzeldir. şantiye samimiyettir yeri gelir isyandır. yeri gelir dertleşir yeri gelir kavga edersiniz insanın her çeşidini görürsünüz.
  • makina sectiysen gecmis olsun simdiden.
    akademisyenlik
    satis muhendisligi
    veya en kotu arge fabrikada olursun ama ofisin fabrika olmaz en azindan
  • makine mühendisi olup kodlama (sıklıkla da c++) bilen pek çok arkadaşım var, eğer böyle bir ekstran varsa yazılım/oyun şirketlerine buyur içerisi pek güzel :)
  • ilac / it / elektronik aslinda sektorden cok o sektorde ne is yapacagina bagli. kimyasal urun sektorunde pazarlamaci olursan fabrika ortaminda calismazsin misal.
  • ziraat mühendisliği bitki koruma.şu an bu mesleği yapıyorum,2009 girişliyim.2006-2016 girişli olan hemen hemen herkesi tanıyorum kendi fakültemden.şu an işsiz olan kimse yok.
  • yangın mühendisi olabilirsiniz. gelecekte makine mühendisleri için cazip bir uzmanlık alanı olacak.
2 yanıt daha