yanıtlar 23
  • ilac / it / elektronik aslinda sektorden cok o sektorde ne is yapacagina bagli. kimyasal urun sektorunde pazarlamaci olursan fabrika ortaminda calismazsin misal.
  • ziraat mühendisliği bitki koruma.şu an bu mesleği yapıyorum,2009 girişliyim.2006-2016 girişli olan hemen hemen herkesi tanıyorum kendi fakültemden.şu an işsiz olan kimse yok.
  • yangın mühendisi olabilirsiniz. gelecekte makine mühendisleri için cazip bir uzmanlık alanı olacak.
  • market diyeceğim de öyle bir sektör var mı emin değilim. o yüzden hizmet sektörü deyip, kendimi garanti altına alayım ksdada
  • fabrika ortamını çok sevmiyorsan tesisat işine girebilirsin. üretim yapan değil, üretilmişin uygulamasını yapan bir firmada proje yönetimi yapabilirsin.
  • makine mühendisliğinde okuyup fabrika ortamını sevmeyen bir kişi üretim ve kalite dışı departmanlara yonelmelidir doğal olarak. daha mekanik çalışmalara yönelik arge departmanında ya da tamamen başka bir yön olan satış departmaninda çalışma seçenekleri kalıyor geriye. satış için ihracat ayağı sebebiyle yabancı dile odaklanmak gerek. arge için üniversitede hocalar ile yakın temasta olup projelere dahil olmaya çalışmak gerekiyor.
  • project control departmaninda baslangic yapabilir. hem saha da cok isi olmaz hem de ileride bm veya cm olma olasiligi cok daha yuksektir. bu departmanda sadece mekanik veya boru ile alakadar olmasi gerekmez, kendisini multi discipline bir sekilde gelistirme firsati daha fazla olur.
  • satış da calışmak en uygunu. makine üreticisi, metal sanayi, yedek parça vb gibi sektörler de satış mühendislerinin çalışması olağan bir durum artık. teknik sorular da bir mühendisin anlık yanıt verebilme olasığılı daha yüksek, bence satış da daha çok mühendisler veya teknik eğitim almış insanlar çalışmalı.
  • öncelikle şunu bilmelisin türkiyede ben bu alanda çalışmak istiyorum başka iş yapmayacağım deme lüksün yok. zaten ortalama iş bulma süresi makine mühendisleri için 6 ay. öte yandan eline alacağın diploma günden güne değerini yitirse de yine de hatrı sayılır bir diplomadır. mühendislikler birer yunan tanrısıysa makine mühendisliği zeustur. yazılım konusunda kendini geliştirerek bu tarafa yönelebilirsin. lisansta bir dil öğren üstüne yüksek lisansını örneğin otomobil yazılımları üzerine yap. ya da bir çizim programına iyi derecede hakim olabilirsin ve ar-ge'de çalışabilirsin. saniyede olsan dahi firmaların ar-ge departmanları kalan yerlere göre temizdir. tavsiyem catia ya da solidworks olur. youtubedan öğreneceğim diyorsan solidworks derya deniz orada. analiz programları öğrenerek termal analizci olabilirsin. ansys ve fluent ile akışkanlar ve ısı transferinde öğrendiklerini uygulamaya dökersin. savuna sanayide çok kullanılır. alan dışı bir şeyler yapmak için satış, satış sonrası hizmetler, satın alma birimleri olabilir. mühendislik ekonomisi gibi dersler açılıyorsa almanı öneririm. eğer böyle bir birimde işe başlarsan 2-3 yıl sonra uzaktan mba gibi programlarla bir üst seviyeye taşıyabilirsin kendini.
  • avm'de satış temsilciliği.
9 yanıt daha