kedi maması sorunsalları

  • kedim kısırlaştırma sonrası yarasının iki kez açılması yüzünden yaklaşık 6 aydır biraz rahatsız. iki kez narkoz aldı, birinden çok zor uyandı. aşıları ve iç dış parazitleri düzenli yapılıyor.

    royal canin sterilised yiyordu. içeriği daha uygun olduğu için n&d'ye geçtik, sonra da daha iyi olacağını düşünüp tahılsız n&d'ye geçtik. fakat kulak çevresinde, boynunda, hatta patilerin üzerinde yaralar çıkmaya başladı. forumlarda tahılsız mamaların bazen bu tür reaksiyonlara yol açtığını okudum. mamayı değiştirdim. evde somonlu proplan vardı, kedi sevmedi o mamayı. yaralar çoğaldığı için düzgün bir mama alıp kargo beklemeyi göze alamadım, acilen trendline steril başladım. market maması. iki aydır market maması yiyor. bu sürede yaralar azaldı, ama tamamen geçmedi. ağır kaşıntı ve yalanma da geçmedi. hatta yaş mama denedim. tavuğun alerjik bünyeye iyi gelmeyeceğini düşünüp karidesli mama verdim, bir saat içinde kocaman yaralar çıktı.

    bulunduğumuz bölgede hekimler pek güvenilir değil. genelde büyük başla ilgileniyorlar ve kedi köpek konusunda ezbere çalışıyorlar. öyle ki kedinin mantarı, piresi olduğunu falan söylediler. rica minnet izmir'deki eski hekime fotoğraf gönderdim, o hekim bariz alerji olduğunu söyledi. sonra bir tanıdık vasıtasıyla uludağ veteriner fakültesinden bir asistana da sorma fırsatım oldu. o da alerji olduğunu söyledi.

    şimdi kısmen daha iyi bir mamaya geçip bu mamada kalmak istiyoruz. önceden yiyip beğendiği royal canin sterilised'a mı geçmek daha uygun, yoksa en azından 3-4 ay kadar royal canin sensible gibi bir ürün mü tercih edilmeli? ya da bunları tamamen hayatımızdan çıkarıp yarım kilo et, yarım kilo tavuk ciğeri, yeşil mercimekle falan kendi yaptığım mamayı mı vereyim? kedi haftada iki kere deniz balığı, iki kere bir çay kaşığı ev yoğurdu, iki üç haftada bir yayladan gelen kırmızı et yiyor. birçok insandan iyi besleniyor aslında, ama düzelmiyor bir türlü.

    önerilere şimdiden teşekkür ederim.
  • tek kedi için 10kg almak sorun yaratır mı? bayatlama durumu nasıl oluyor? daha önce aldım 1 yıl kadar gidiyor. fakat sağlıklı mı değil mi bilemedim. bilen yorum yaparsa sevinirim.