• (bkz: #23973789)
  • bedava sos vermez. işte bunlar hep kapitalizm.
  • en önemli numarası big mac sosudur. o değil de, sovyetler birliğindeki böyleyse çin'deki nasıldır onu merak ettim şimdi ben..
  • hazmetmesi ve sicisi on yil surmustur bu hamburgerlerin.
  • aynı zamanda yanlış hatırlamıyorsam sovyet rusya'da yabancı sermaye ile açılmış , 1989'dan 1991'e kadar ilk ve tek şirket olmayı başarmıştır. diğer pek çok ülkedeki mcdonaldsların aksine franchise usulü değil direk amerika mcdonalds corp.'a bağlıdır. gorbaçov'un açıklık politikasının ilk örneklerinden birisidir. d.şşak geçmek biryana pek çok stratejist ve ekonomist sovyetler birliğinin çökmesinde mcdonald's ın ve mtv'nin payınında cidden büyük olduğunu söylüyor. çünkü yıllardır globalizm'den uzak olan sovyet halkı mcdonalds ve mtv ile batının nelere sahip olduğunun küçük bir ucunu görmüş , neler kaçırdıklarını anlamışlardır. buda sovyet aydınları arasında rejime karşı düşmancıl bir tutum sağlanmasına neden olmuştu. zaten ekonomik dar boğazda olan sovyetler halkın isteklerine de daha fazla dayanamamış ve hızla çöküşe geçmişti.
  • sovyet vatandaşlarının farklılığa ne kadar aç olduğunun resmidir. vatandaşını elin kıçıkırık mcdonalds'ının önünde sıra oluşturacak hale sok sonra "hain gorbaçov, lenin olaydı o mcdonalds bok açılırdı sıra mıra da olmazdı" diye ağla. işte bunlar hep komunist zekası.
  • bazı überzekalı komunistlerin özel ilgi alanları gereğince bir ürüne bir an önce ulaşmaya çalışan insanlarla kıçıkırık bir hamburger için sıraya girenleri karşılaştırmaya itmiştir. senin gibi dahilerin anlayamayacağı şu ki bir iphone olsun bir playstation 4 olsun, bu ürünler kimilerine göre teknolojinin state of the artıdırlar. sadece sıraya geçmez bu tutkulu kişiler o ürünü erken elde etmek için piyasa fiyatının 4-5 katını ödemeye de razı gelirler. sovyetler dışında hiçbir ülkede yeni açılan bir lokantanın önünde sıra göremezsiniz. sonuçta yemek yemektir. bizim fakir köylümüz bile mcdonalds görünce sapıtıp 315342525 kişilik sıraya girmez, o kadar aç değildir farklılıklara.
  • ilk önce hakaret edip sonra hakaretini editleyip karşıdaki "heralde ayıp ettiğini düşündü editledi ben de uzatmayayım diye" edit yaptıktan sonra "ne oldu tırstın mı?" diyen zeka dolu komunistlerin hoşuna gitmeyen mcdonalds. insanın iman ettiği ideoloji gasp ve hırsızlık düzeni olunca her türlü ahlaksızlığı kendisine yakıştırabiliyormuş demek ki.

    bak çok zeki komunist arkadaşım. tüm dünyayı devirdiniz bir biz kaldık bizde de devrim yapmadan bi dinle beni belki vazgeçersin. haha.

    hayatında hamburger yememiş, görmemiş sovyet halkının sıraya girmesiyle ne olduğunu bildiği, gördüğü, eski modellerine sahip olduğu ve tutkunu olduğu bir ürüne sahip olmak için sıraya giren adamın benzer dürtülerle hareket ettiğini ancak bir ger... komunist iddia edebilir. star wars fanatikleri tabi ki 30 yıl bekledikten sonra yeni filmler için sıraya girecekler. sovyet vatandaşı hayatında hamburger mi gördü de bu kadar hamburger ve mcdonalds tutkunu oldu a benim ilerizekam. neyse bn sni mşgl etmym dvrm ypysn glba ://
  • google araması yapıp içeriğini okumaktan aciz ilerizekaların sıçtığı başlık. ne diyeyim ki daha. adam sovyet hamburgeri diye aramış ve muhtemelen çıkan ilk linki koymuş. linkte tüm sovyet marketlerinde satılan yegane köftenin tarifi anlatılmış. la az okuyun la, bu kadar dangalaklık suç sayılmalı artık memlekette.

    bu arada ilk hakareti kendisi etmiş olmasına rağmen "hakaret etmek ayıptır" argümanına başvurması da ilginç tabi. ahlaksız herifin eski entrylerine ve nick altına bakarsanız da hakaret etmeden 2 kelime konuşamadığını görürsünüz. neyse böyle insanlık düşmanı bir komunistin iman ettiği ve hayatını üzerine kurguladığı boktan ideoloji her gün yenildikçe, her gün tarihin çöpkutusunun daha da dibini boyladıkça kudurması normal. böyle bir adamın ettiği hakaret de benim için iltifattır.

    edit: başlığa pisleyen malum komunist entry'yi silmiş. sovyet hamburgeri diye tüm ülkedeki marketlerde standart olarak satılan ucuz ve ne idiü belirsiz bir köfteden bahseden bir link paylaşmış ve adeti olduğu üzere hakaretlerle süslemişti.
  • ortada bir "argüman" varmışçasına "benim aşağılık tarzıma değil argümana odaklan://" diyen tipleri sıraya sokmuş fastfoodçu. belirli bir sosyal yapıdan ibaret bireylerin -ki bu kişilere halk arasında nerd denir- çok büyük önem atfettikleri bir teknoloji, bir film, bir kitap -artık ne boksa- sıraya girmeleriyle her yaştan ve her kesimden sovyet vatandaşının kıçı kırık hamburgercinin önünde sıraya girmesinin aynı şey olmadığını söyledik zaten. benzerlik sıranın varlığından ibaret bu durumlarda. argüman argüman diye kafa siktiği şey bu işte. bu kafadaki adama auschwitz kampı desen "hee biz de yazın kampa gittiydik öyle üstüste yattıydık ucuza gelsin diye" der.
hesabın var mı? giriş yap