• konuların bunaltıcı derecede en sevdiğim bilmem neler, en iyiler, cartlar curlar tarzında gitmesi, günün ba$lıklarında o gün içerisinde kimsenin güldüren veya düşündüren bir entry girmemesi, her zaman konuşulan sözlük arkadaşlarının uzun bir tatile çıkmış olması ile ba$layan zaman dilimi. (bkz: sozlukte tek olmak) (bkz: sozlukte tek basina kalmak)
  • sol tarafta akip giden gundeme bakip, hicbirine dair fikrin olmadigini anladigin anlar.
  • ırkçılığın tavan yaptığı, başlıkların ırkçı faşist entrylerle dolup taştığı anlardır
  • trollerin açtığı kışkırtıcı başlıklarda bulunan yazım hatalarının modlar tarafından daha kışkırtıcı şekilde düzeltildiği anlardır.

    en önemlisi; sözlükte espri olmayıp gayet ciddi yazılan şeylere espri gözüyle bakan malların varlığıdır.
  • 1- artık tartışma ortamından, farklı bakış açıları görme ortamından uzaklaşıp tek ses çıkan bir yer haline gelmesi.
    2- hiç bir şey bilmediği konuda atıp tutan yazarların öz güvenleri
    3- bitmek tükenmek bilmeyen "rezaletler", "seksist söylemler"
    4- gazetede ne kadar haber varsa, "fav" almak için sözlüğe taşıyan yazarlar.
    5- muhalif kişileri "trol", "çomar", "fetocu", "pkk" lı yaftalamaları.
  • sırf daha fazla favori almak için leş gibi popülizm kokan entrylerin aceleyle ilk sayfaya yerleştirilmesi. bu sebeple dikkatli düşünmeden çabucak yazılmış, tektipleşmiş muhalefet içeren, ayarcı ergenlerin bayram ettiği bir sözlük ortamı.

    ilk aklıma gelenler:
    - x kim amk
    - yavaş gelsinler saçları başları dağılmasın
    - 15 temmuz demokrasi isimlendirme şakaları
  • son zamanlarda alınan caylaklarin kaliteyi cok dusurdugunu gozlemledim. her kafafan bir ses cikiyor ve cogu ne soyledigini bilmeden komedi olsun diye saçmalıyor. sonuc olarak çöplük gibi bir ortam oluşuyor.

    suser oylama getirilebilir. burada + lardan ziyade - ler on planda tutulmali ve 100 üzeri - oy alan suser caylakliga dusurulmeli.
  • ayrıştırıcı, ötekileştirici ve saygısızca açılan başlıklar ve yorumlar.
  • şahsi fikrim sözlüğü çekilmez kılan anların ilk fitili kadim zamanda miğferdibi çaylak alımlarıyla ateşlendi ve bir daha asla kontrol altına alınamadı (kontrol altına alınmak istendi veya istenmedi orasını bilemiyorum). o güne kadar değil yazar olmak; çaylak olmak bile mucizeydi, çaylak alımı bile yılın belirli dönemlerinde kısa süreliğine açılırdı ama her şey bir gecede değişti. ekşisözlük'ün reklam alımları da yakın döneme denk gelir. reklam alıp kâr etmek isteyen her internet oluşumunun dışardan izleyene değil kayıtlı kullanıcıya ihtiyacı vardır tabi.

    yazıyı bitirdikten sonra farkettim ki her cümle ülke gerçeği gibi oldu biraz. sözlük rejimi değişse ve sözlük arındırmaya kalkılsa, çekilmez kılan hedelerin köklerini temizlemek bile yıllar alır. memleketim gibi aynı.
  • sözlük bir türkiye yansıması. bunu zaten kurulduğundan beri biliyoruz ve kabul ediyoruz. çok sesliliği, farklı fikirlerin buluştuğu mecra olması dolayısıyla ilk gününden bu ana kadar hiç bir zaman çekiciliğini ve insanların ilgisini kaybetmedi.

    fakat son yıllarda ülke gibi inanılmaz bir kutuplaşma içinde. seksenlerdeki sağ-sol meselesi gibi de ideolojik değil sadece.
    yazar ve çaylak grubunda cinsiyetçilik, ırkçılık, partizanlık, sadece kanaat önderi belledikleri kişilerin düşüncelerini tartmadan, tartışmadan olduğu gibi benimseyip sözlüğe aktaranlar, kendi öz düşünce veya bilgisini katmayanlar, uzun zamandır sözlüğü çekilmez kılan anlara sebep oluyor.

    savaştan tutun depreme, futbol maçından tutun kadın-erkek çekişmelerine kadar herkes birbirine atıp tutma, sövme küfretme peşinde.

    buna ofansif yazarlık veya yorumlama diyerek ve basite indirgeyerek işin içinden çıkıp aklanmaya çoğu kişinin hakkı yok.

    son yıllarda iyice artan siyasal gerilim, siyasetçilerin bozuk üslup ile kitleleri yönetmesi, yönlendirmesi ve bunun getirilerinden olan sokaktaki ekonomik, sosyokültürel bozulmalar da direkt olarak sözlük yazar/çaylaklarına yansımış durumda uzun zamandır.
hesabın var mı? giriş yap