• dün fenerbahce stadinda bir tanidigimin basina gelen olay.

    kucuk kizi ve ogluyla hafta sonu keyifli bir futbol musabakasi izlemeye gidiyorlar. birden organize bir sekilde 10/15 kisi siyasi tezahurat yapmaya basliyor. ılk basta diger seyirciler onlara katilmiyorlar. sonra kendilerini tribun lideri olarak tanitan bir takim kisiler katilmalarini sert bir bicimde soyluyor seyircilerin arasinda gezerek. buna ragmen stadyumdaki seyircinin kucuk bir kismi katiliyor bunlara ama tam da bu ailenin oldugu kisimda. sonra seyircinin buyuk kismi bunlari isliklamaya, yuhalamaya basliyor. kucuk kiz aglamaya basliyor kendilerine dogru herkes bakarak bagirdigi icin ve evlerine gitmek durumunda kaliyorlar.

    ıste bir ulkede spor, ahlak boyle biter. uc bes capulcunun aldiklari paranin hakkini vermek icin hosca vakit gecirmek icin gelen insanlari korkutmalari..

    siyasal arenada sansi sifir olanlarin halkin sosyal etkinliklerini manipule etmesi, troll’luk yapmasi.

    bunlar kisi hak ve ozgurluklerinin engellenmesine giriyor. eminim ki anayasal karsiligi olacaktir.

    halkin tepkisini suradan gorebilirsiniz.
    https://twitter.com/…?s=46&t=rysanjt01r4vs-m1j3ql3w
  • (bkz: don’t feed the troll)

    aktroller tarafından kurgu algı hikayelerinin yazıldığı başlık.
  • süperman elbisesi giymeyen süperman resmi koyarak,aktroll sizinle alay ediyor.
    engelle geç,
  • sosyal medya büyük bir güç. ve mutlaka sosyal medya üzerinden manipülasyon yapan kişiler vardır. hem hükümet hem de muhalefet destekçisi olarak. her ne kadar ekşi de zaman zaman yazılmış olsa da; bugüne kadar paralı manipülatör veya troll olduğunu hiç düşünmüyordum. şu fenerbahçe maçı sonrası açılan saçma başlıklar ve algı yaratmaya çalışan entryler o kadar bariz ki. kesinlikle para karşılığı bu işi yapanlar tarafından açılan başlık olmalılar bunlar, yoksa normal bir insan hani hükümet destekçisi bile olsa bu kadar abuk subuk başlık ve entry girmez giremez. tek açıklaması paralı manipülatör olması.

    ancak hükümet destekçisi paralı manipülatör varsa, muhalefet destekçisi de mutlaka vardır. bu korkunç bir şey aslında. biz normal sosyal medya kullanıcıları kime ve neye güveneceğiz? korkutucu
hesabın var mı? giriş yap