• tayyip erdogan'in 4 cocugundan biri. kiz kardesi* ile birlikte indiana university'de burslu* tarih okumaktadir.
  • bu gün milliyet'te çıkan bir haber :
    'ünlü piyanist süher pekinel, başbakan erdoğan’ın daha önce indiana ü-niversitesi’nde tarih eğitimi alan küçük kızı sümeyye erdoğan’ın bilinmeyen bir özelliğini açıkladı.
    kürşat başar’ın cnn türk’te ekrana gelen programına konuk olan pekinel, eskişehir belediye başkanı yılmaz büyükerşen’in sanatla ilgili hükümete yönelik serzenişleri üzerine, “inanmayacaksınız ama sayın başbakan’ın küçük kızı hem keman çalıyor, hem de şan söylüyor. çok enteresan... amerika’dayken koroda söylemiş. klasik şan dersi alıyor” dedi. bunun üzerine programın diğer konuklarından mehmet ali birand çok şaşırdı ve “ne diyorsun? allah allah, ben hiç bilmiyordum. gözümde birdenbire değişiverdi kız. yani bizim gözümüzdeki imajı, hani muhafazakâr, hiç böyle işlerle uğraşmayan, hanım hanımcık falan...” diye konuştu.
    sümeyye erdoğan’ın müziğe olan bu ilgisinin ardında abd’de okumasının da büyük payı olduğunu belirten pekinel, “bu önemli bir mesaj aslında... müziğin hiç bir şekilde eliter olmadığını gösteriyor.”

    ne şimdi bu? aaa ne ilginç keman çalıyormuş, erdoğan ailesi; gözümüzde bir anda büyüdü, gönlümüzde taht kurdu. bir insanı degerli kılan, keman çalması degil; zihniyeti.
    mehmet ali biran'da da ayrıca alkış, demek ki neymiş hanım hanımcık kızlar, hiç birşeyle ilgilenmez, enstrüman da çalmazlarmış. hı hı evet..
    hadi her şeyi gectim de müslümanlıkda kadının şarkı söylemesi günah degil miydi? eee ozaman.. (bkz: bırak bu rock'ın roll'u)
  • yurtdışında her yere anne babasıyla giden kız. tabi nasıl olsa bizim vergilerimizle devlet her şeyi ödeyince, geri kalmak istemiyor.

    dünyada devlet görevlilerinin çoğu yere eşleriyle gitmeleri tamam da, kazık kadar olmuş çocuklarıyla birlikte gitmeleri herhalde bizim ülkeye mahsus bir durum.
  • kırmızı ipod'un yeni sahibi.
    (bkz: recep tayyip erdoğan'ın ipod'u/@litost)
  • cumhuriyet' in haberine göre, ticarete girmiş kişi.
    "başbakan recep tayyip erdoğan'ın çocukları ticarete hızlı başladı. başbakan recep tayyip erdoğan'ın küçük kızı sümeyye erdoğan da ticarete girdi. sümeyye erdoğan 90 bin tl sermaye ile doruk ızgara gıda ticaret limited şirketi'ne ortak oldu. merkezi istanbul sultangazi'de bulunan ve geçen yıl kurulan şirketin sermayesi 300 bin tl. şirketin ortaklan arasında başbakan'm küçük oğlu necmeddin bilal erdoğan da bulunuyor. şirkette en fazla sermayeye sahip olan bilal erdoğan'ın 120 bin tl sermayesi ve yüzde 40 hissesi var.

    sümeyye'nin de ortaklığı ile birlikte erdoğan kardeşlerin şirketteki toplam hissesi yüzde 70'e çıktı. şirket sözleşmesine göre, amaç ve faaliyet konuları oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. şirket başta gıda sektörü olmak üzere, fırıncılıktan tabldot yemeğe; otel, bar, cafe ve lokanta işletmekten kahvehane ve çay bahçesi açmaya; kuruyemişçilikten aktarlığa kadar bir dizi ekonomik faaliyet gösterebilecek. bu alanlarda toptan-perakende satış, kiralama ve işletmecilik yapabilecek. doruk ızgara'nın diğer ortakları ali bahadır yeşil 30 bin tl ve mustafa esenkal 60 bin tl sermayeye sahip. amerika'da indiana üniversitesi'nde sosyoloji ve siyaset eğitimi alan sümeyye erdoğan, londra'da da ekonomi üzerine yüksek lisans yaptı. geçen temmuz ayından itibaren de akp'nin dış ilişkileri ile dünya basınındaki yansımalarını takipten sorumlu olarak çalışıyor."

    ben de buradan yeni iş hediyesi olarak (kim olduğunu bilmez, öğretmemişlerdir ama) ruhsati' den bir türkü yolluyorum kendisine. -anlarsa tabi ki!-

    beri gel beri gel gözümün nuru
    bu kadar parayı sana kim verdi
    bazı fukaraya bulma kusuru
    mesti kundurayı sana kim verdi

    anandan doğan da kürkün var mıydı
    üryan gelmedin mi börkün var mıydı
    torba torba mecidiyen var mıydı
    tükenmez parayı sana kim verdi

    kuş tüyü döşekte yattın uzandın
    günde yüz bin türlü giydin özendin
    aferin aklına, sen mi kazandın
    bütün bu tarlayı sana kim verdi

    dinle ruhsati'yi ne diyem sana
    sana bir öğüttür sanma ki çene
    çalışmayla verse verirdi bana
    bu köşkü sarayı sana kim verdi
    ?????????????????????????????

    http://www.vindir.org/…na-kim-verdi-hq--149781.html
  • radikal'in haberine gore bilal erdogan'in buyuk ortagi oldugu sirkete 90 bin tl ile ortak olarak o da ticarete atilmis. erdogan'lar ailecek dogustan tuccar, sanirim genetik birsey bu, takdir ediyorum.

    (bkz: http://www.radikal.com.tr/…30.09.2010&categoryid=80)
  • hangi hakla surekli basbakan'in yaninda dolastigini cok merak ediyorum. bunun yasal dayanagi var midir? sonucta her harcamasi basbakanlik butcesinden yapiliyor bu durumda. hani dava acmak istesek ne gibi bir hakliligimiz olur merak icindeyim.*
hesabın var mı? giriş yap