• eleştiri kavramını yalnızca "şikayet etmek/kötülemek" olarak algılayan yazarın tespiti. olumlu/olumsuz eleştiri diye kavramlar da vardır.

    tanıma geçersek; bu tip benim. nâdir de olsa hükümetin bazı doğru adımlarını dile getiriyorum. gerek sözlükte gerekse de çevremde. fakat çoğu zaman yaptıklarını doğru bulmayarak olumsuz eleştirimi yapıyorum. çünkü yapmayanları, susanları görüyorum. onların verdiği oyların sorumluluğunu benim de yüklenmemden rahatsız oluyorum.

    sözlükte rastladığınız her olumsuz hükümet eleştirisi, kıraathanelerde yapılan olumlu eleştirilere gıyâben yapılıyor. burada yapılan olumsuz eleştirilerin fazla olması bir yerlerde olumlayanların olmadığı anlamına gelmesin yani. ayrıca klişe bir bkz atıp entry girdiğini sanan yazarları yalnızca siyasi başlıklarda değil her başlıkta kaale almamalısınız. sözlüğün yazar alımlarındaki leşligi malesef bilinçsizce eleştirenlerin popüleritesini de yükseltti. yani bir "eleştiri" ise bu başlık, bu eleştiriyi yazarların kendisine veya sözlük yönetimine yapmak daha mantıklı.
  • (bkz: sürekli hükümeti pohpohlayan tipler)

    16 yıldır bitemeyen seçim atmosferi altında, 7x24, frekansta ne kadar tv,radyo vs varsa tamgaz propaganda, olumlu eleştiri beklerken muhalife, muhalefete bir tek tatlı söz söyleyememiş , sürekli çemkiren , homur homur bir iktidar, halo etkisinden çıkamamış bir kitleyi, sürekli provoke eden trol sürüsü,üstelik "kötü " olan hiçbir şeyin sorumluluğunu üstlenmeyen, en fazla "kandırıldım" diye yine bir başkasını suçlayabilen bir yönetici... gına, bize geldi dostum.sana gelmesi için daha hiç bir şey yaşamadın...tanışalım, ben gına.
  • genelde bunlara vatandaş denir ve yaptıkları vatandaşlık görevidir.
  • kuyruklarına biryerde fena basıldığını tahmin ediyorum
  • surekli daha fakirlestigimizden olabilir mi. surekli kazandiklarimizla birilerini bir yük gibi sirtimizda taşımak zorunda olduğumuzdan olabilir mi. su memlekette birgün de bizim için güzel birşey olsun.
  • eleştirmiş de ne demiş, hani uçan arabalar ya da hani bana bedava pizza mı demiş, uçuk kaçık istekler mi sıralamış... akıl ve mantık çerçevesinde olduğu sürece eleştiri yapıcıdır, dinlemeyen ya aptaldır ya da kötü niyetli.

    eleştirilmek zoruna mı gidiyor, hükümetler de işini düzgün yapsın, malzeme vermesin eleştirmek istiyenlere.

    ama yok, hükümet sıçıp sıvasın ama kimse eleştirmesin, fuck yeaaahhhhh.

    sürekli hata, yanlış işler, adilikler yapan, yanılan, yanıltan hükümetlerin sonucudur bu eleştiri ve eleştirenler doğrusunu yapmaktadır, demokrasinin bir parçasıdır bu.
  • muhalefetin işini biz yapıyoruz sayın amına koduğum.
  • bu insalara cehape zihniyeti yaftası vurulur sürekli. kimisi daha da gaza gelip vatan hainliğiyle suçlar. bu adamlar nerden baksan cesurdurlar.
  • bu benim; yalnız ben eğer haksızsam ve etik değerlerimle uyuşmuyorsam kendimi bile sorgular, cezamı keserim...
  • erkek çocukların cinsel istismara uğraması olayını dahi eleştirmekten çekinen zihniyetin siyasal asimetriğidir. bu fanatizmden arınıp, söyleyenin kim olduğuna bakmadan, doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilsek tek kazanan "biz" olacağız ama zannediyorum ki bu kafanın siyasal iklimimize egemen olmasına en az 100 sene var.
hesabın var mı? giriş yap