• dün gece alınmış karardır.

    demek ki uygulamanın yanlış olduğunu nihayet anladılar ve sessiz sedasız geri çekiyorlar. bu yıl son olacakmış. 28 ekim 2018 itibariyle saatler geriye alınarak normal saate dönüş yapacakmışız.

    (bkz: aferin)
    (bkz: bir yaz boz tahtası olarak türkiye)

    previously on turkey:
    (bkz: yaz saati uygulamasının tüm yıla yayılması)

    ***edit4: medya resmen ikiye bölünmüş. bitecek diyen de var bitmeyecek diyen de.
    (bkz: welcome to the jungle)

    ***edit3: aslında bitmiyormuş sanki. ntv'yi izledim az önce. bazı yazarların dediği gibi sırf torba kanun ile yasalaşana kadar geçici bir kararmış bu.
    (bkz: burası türkiye)
    (bkz: yapacağınız işi)

    ***edit2: bu başlık mevcut durumu doğru bir şekilde anlatıyor. dün gece yapılan düzenlemeye göre 2018 ekim'inde yaz saati bitecektir. ileride torbadan tavşan çıkabilir çıkmayadabilir onu şimdiden bilemeyiz.

    ***edit: bazı yazarlar ısrarla sürekli yaz saati uygulamasının bitmeyeceğini, sadece bu yıl için kitabına uydurulduğunu iddia ediyorlar. iyi de buna ne gerek vardı? amaçları kalıcı hale getirmekse zaten direkt torba kanuna koyup yasalaştırırlardı. sanki danıştay'ı çok takıyorlar.

    kaldı ki, sen bugün tutup 2018 ekim'de bu uygulama bitecek dersen seneye bunu uygulamak zorundasın, çünkü o zamana kadar tüm bilişim dünyası 2018 ekim'inde saatler geriye alınacak şeklinde pozisyon almış olacaktır. sadece türkiye'de değil tüm dünya için konuşuyorum. başta türk hava yolları olmak üzere tüm havayolu şirketleri "yapacağınız işi ..." deyip isyan edeceklerdir.

    yani, amaçları bu uygulamayı devam ettirmek olsaydı bir ay daha bekleyip torba kanuna koyarlardı veya bir gece ansınız bir khk ile kanunlaştırırlardı. çevresinden dolanıp dolaylı yollara başvurmalarına hiç gerek yoktu.
  • deneme tahtasi oldu bu memleket..
    zifiri karanliklarda işe giderken uzerime atlayan kopek hayvanlarına, sirf kopek var diye 5 dk yolu taksiyle gitmeme her sabah 8 lira vermemin beni ne kadar zarara sokmasina basimizdakilerin umrunda mı acaba.
  • kimse de dememiş ki niye seneye? bu sene aynı eziyeti niye çekiyoruz?

    tanım: doğru karardır.

    yanlış alarm editi: uygulama 2018'de bitmeyecek. danıştay'ın "bakanlar kurulu'nun uygulamayı kalıcı hale getirmeye yetkisi yok, sadece süre belirleyebilir" şeklinde verdiği karar sebebiyle, bu yılı idare etmek için alınmış geçici bir karar.

    hükümete kalıcı hale getirme yetkisi ise torba kanuna dahil edildi.

    sonuç: karanlığa devam..
  • "neden bu yıl degil?" sorusunu sordurmuştur. bu sene gün ışığından daha fazla yararlanalım da seneye yararlanmayalım mı? bu sene daha iyi yapılabilecek olup seneye yapılamayacak olan nedir?
  • önümüzdeki yıl nasılsa unuturlar diye çaktırmadan devam ederiz diye düşünmüyorlarsa aha ben de nijeryaliyim
  • iyi de kardeşim, daha geçen günlerde bir bakan ''bu uygulama türkiye'ye çok önemli katkı yaptı'' demedi mi ? madem çok büyük katkı yaptı, neden iptal ediyorsunuz ? bir boka yaramadıysa neden millete işkence çektirip, bu sene değil de seneye kaldırıyorsunuz ?
  • hakikaten kobayların ülkesi olduğumuzu gösteren karar. ulen madem bir karar alıyorsunuz, ya arkasında durun; ya da o kararı hiç almayın. bir de "yaz saati uygulamasının sürekliliği halinde şu kadar enerji tasarrufu yapılacak" falan deniliyordu, sonradan onun da yalan olduğu ortaya çıktı.

    futbolda da aynı durum söz konusu. önce yabancı sınırlamasını kaldırdılar, şimdi tekrar yabancı kısıtlaması gelsin diye uğraşıyorlar. tabii, futbol bazında baktığımızda yabancı sınırının olmaması(mevcut düzen) devam etmeli.

    edit: aklıma bir olay daha geldi. önce, taşıtlarda cam filmi uygulamasını serbest bıraktılar. bir sene geçmedi, yasaklandı. ahahah.
  • demek ki seneye berat'ın pozisyonu değişecek diye anlıyoruz buradan... ya da adamın ikna edilmesi ancak bir yılı bulacak çünkü bir dünya canlısı olarak güneşine ayarlı biyolojik saati reddetmek ancak fanatik dincilerde oluyor belli ki...
  • hemen geri alınamamasının sebebi, üretim, ulaşım gibi endüstrilerde planlamaların yıllık yapılmasıdır. en basitinden aktarmalı havayolu uçuşları aniden 1 saatlik değişime ayak uyduramazlar, havaalanlarından iniş kalkış slotları bellidir. umarım tekrar kandırmıyorlardır, seneye bir daha erteleyebilirler, herşey beklenir.
hesabın var mı? giriş yap