• beach boys'un 25 mart 1963 çıkışlı ikinci albümü. the bilboard 200'de 2.sıraya kadar yükselmiştir.

    albüm kapağı

    şarkı listesi şöyle:

    a yüzü

    1. "surfin' u.s.a."
    2. "farmer's daughter"
    3. "misirlou"
    4. "stoked"
    5. "lonely sea"
    6. "shut down"

    b yüzü

    1. "noble surfer"
    2. "honky tonk"
    3. "lana"
    4. "surf jam"
    5. "let's go trippin'"
    6. "finders keepers"

    albümün en ünlü şarkısı "surfin' usa", kendinizi ister istemez arka vokallerine eşlik ederken bulduğunuz * eğlenceli bir surf rock şarkısı. brian wilson'ın "sweet little sixteen" melodisi üzerine sörf ile ilgili sözler yazmasıyla ortaya çıkmış. brian wilson olayı şöyle açıklıyor:

    "i was going with a girl called judy bowles, and her brother jimmy was a surfer. he knew all the surfing spots. i started humming the melody to 'sweet little sixteen' and i got fascinated with the fact of doing it, and i thought to myself, 'god! what about trying to put surf lyrics to 'sweet little sixteen's melody? the concept was about, 'they are doing this in this city, and they're doing that in that city' so i said to jimmy, 'hey jimmy, i want to do a song mentioning all the surf spots.' so he gave me a list."

    albümün ikinci şarkısı "farmer's daughter" sakin, huzur dolu bir şarkı. burada brian wilson'ın klasikleşmiş falsetto vokalini ilk kez duyuyoruz.

    albümde dikkat çeken bir başka şarkı, "the lonely sea", brian wilson tarafından seslendirilmiş muhteşem bir ballad. hemen ardından "shut down" geliyor ve the lonely sea'nin verdiği bütün hüzün ve sükuneti dağıtıyor.

    albümün b yüzü noble surfer ile başlıyor, carl wilson'ın enstrümantal performansı "honky tonk" ile devam ediyor. ardından b.wilson'un falsettosu ve arka vokallerle yakalanan o tatlı armoniyle, albümdeki favori parçalarımdan biri "lana" geliyor.

    "surf jam", let's go trippin',stoked ve misirlou ile birlikte carl wilson'ın albümdeki 4. enstrümantal performansı. ve saf bir rock'n roll şarkısı ""finders keepers" ile albüm sonlanıyor.

    surfin' safari'ye göre daha derli toplu, geri vokallerin daha da ön plana çıktığı bir albüm. fakat geneline baktığımızda surf rock etiketi yapıştırmak yanlış olmaz. bu iki albüm, grubun piyasadaki yerini güçlendiren, pek derinliği olmayan albümler. grup asıl kimliğine surfin' usa'den altı ay sonra, 16 eylül 1963'te çıkan "surfer girl" albümüyle kavuşuyor.
  • lisede sıraların üstüne cıkıp yapardık
    tell the teacher we're surfin' !!!!!
  • vasat bir blind guardian coveri olan $arki.
  • the beach boys şarkısı
  • pennywise cover'ı da mevcuttur piyasalarda.
  • blind guardian coveri her ne kadar blind guardian gibi olmasa da double crosslarin ilginc oldugu gozden kacmaz, sarki hem orijinal hem de cover halleriyle neseli oynak, got bas ayri oynamali bir sarkidir kanimca.
  • top gun in soundtrack inde bulunan boyle under the sun * gibin hawayi gomleklerini dolaplardan cikarttirabilen sarki..
  • me first and the gimme gimmes de her klasiğe yaptığı gibi coverlamıştır bu güzide parçayı.
  • the jesus and mary chain versiyonu da baya baya baya güzeldir.
hesabın var mı? giriş yap