• basligin asli "baskanlik secimlerinde suriyelilerin erdogan'a oy vermeyecegi gercegi" olacakti.

    2018 sonu 2019 senesinin de tamami butun akplilerin suriyeli dusmani oldugunu, burada gece gunduz suriyelilerden yakinan chplilerin de suriyelilerin koruyucusu oldugunu gorecegiz.

    referandumu hatirlayalim; en dusuk evet oylar, suudi arabistan, katar, birlesik arap emirlikleri ulkelerinde yasayan vatandaslardan gelmisti. burada yasayan adamlar cok iyi biliyordu bu baskanlik referandumunun ne anlama geldigini ve turkiye de o hale gelmesin diye hayir oyu verdiler. akpliler ulkeye alinan suriyelilerin baskanlik secimlerinde kendilerine en cok yardim edecek insanlarin vatandas yapilan suriyeliler oldugunu dusunuyorlar.

    ancak 2018'in sonlarina dogru anketlerde durum oyle gozukmeyecek. artik bu durumu cozmek icin nasil bir kotuluk gelir bu insanlarin basina bilmiyorum ama vatandasliklarinin dusurulmesi veya ulkeden ihraclari gundeme gelebilir. hatta suriye icine operasyonlarla savas halindeyiz diyip secim ertelenebilir. olur da suriyelilere sirf oy vermiyorlar diye kotuluk yapilmaya baslanirsa cok ilginc ama bir o kadar da kotu gunler gorecegiz demektir. chp'nin suriyelileri destekledigi, akp'nin suriye dusmanligiyla kurtlere yaklastigi gunler gorecegiz. hatta baskanlikla yonetilen diger ulkelerde kendi icinde ozerk eyalet sistemi var diye kurtlere ayri eyalet ve ozerklik durumlari bile gundeme gelecek.
  • oy pusulalari bağlı olduğu asil muhtarliklarda mevcut olabilir
  • yanlis tezlerle savunulmaya calisilan iddia.

    referandumda suudi arabistan, katar, birlesik arap emirlikleri ulkelerinde hayir oylarinin yuksek cikmasinin sebebi orada calisan turklerin en egitimli kesimden olmasi.

    yani buralarda hayir cikmasiyla, kadikoy'de besiktas'ta hayir cikmasinin mantigi ayni.
  • chp mültecileri desteklemeye başladığı anda oyumu iyi partiye basarım, bu kadar açık ve net konuşuyorum.

    sakın ama sakın bu ülkeye mülteci doldurmayı makul hale getirecek bir adım atmasın chp.
hesabın var mı? giriş yap