• görsel

    az önce ürünü tüketirken fark ettiğim şey. sütaş’tır yamuk yapmaz deyip aldığımız pudingin içindekilere baktım meraktan, bakmaz olaydım. muza değdirilmiş bir şeyler koysa bile %0,1’den fazla muz bulaşırdı, bu kadar azını nasıl başarabildiler? * yeni centromuz hayırlı olsun.

    tadı da çok güzel meretin. muz (%0,1) dışındaki yapay katkı maddelerinin de oranı neyse öğrenip evde yapıp yesek ya, madem anında öldürmüyor bari keyfini çıkaralım. hem dışarıda nasıl yapıldığını bilmiyoruz, en iyisi kendi mutfağın.

    ulan aldığım marketten de kazık yemişim, üstünde 9,5 tl yazıyormuş, benden 12 aldılar. yozlaşmanın boktanlığına mı, ürünlerin bu denli dandikleşmesine mi, fiyatı silme gereği dahi duymadan pahalıya satan ahlaksız esnafa mı kızayım bilemedim. (bkz: sikimsonikfilasyon)

    ps: paketli ürün tercih etmiyorum genelde ama bu muzlu puding merakı 90’lardan kalma, alıyordum arada. mis puding ile başladık bu spora.

    12 tl'nin kendisini yesek daha mı iyi herbokologlar?
  • 90'lar da çocukken mis markasının muzlu ve kakao pudingleri vardı, bugünün krema paketleri gibi. açtığın vakit o yaldır yaldır gelen muzun kokusu hâlen hafızamda..
  • pudingi muz ağacın yanında gezdirmişler aq öyle bir muz oranı.
  • sorun muz oranının azlığı değil, binde bir oranda muz içeren ürünün muzlu ibaresi ile satılabilmesidir.

    içinde kakao olmayan çikolata, muz olmayan muzlu puding, çilek olmayan çilekli pasta yemeye çok alıştık.
  • mars'da daha fazla muz orani olabilir. hatta x bir pudingi balkona acik havaya koyun, havadaki muz zerreleri onu 1000'de bir oraninda muzluya cevirecektir. 1000 de bir muz oldugunu iddaa etmek icin ciddi bir gayret sarf etmezi gerekli firmanin. muzdan cok izole bir ortamda yapilmali o puding. mesela su an benim vergi levhamda en az 1000'de iki oraninda muz vardir. mesela tornavidamda en az 1000'de 3 vardir.
  • dost marka salepte salep oranı %0,3 olunca "bari sütaş salep alayım onda daha fazladır " diye düşündüm. salep oranını % 0,15 görünce koşarak uzaklaştım. paketli ürünler hep böyle oluyor. bizi düşünen bir kurum yok ki bunları denetlesin ceza versin. tek çare almamak.
  • biri muz yiyip içine üflemiş galiba
  • saka gibi değil mi..

    bence telefonlardaki ekran gövde orani gibi bu ürünlerde de buna benzer birsey olmali.

    1000de 1 koydugun malzemeyi ambalajin %60 lik kismina yazmana, o ürünün adini kullanmana izin verilmemeli.

    tassak mi geciyorsunuz aq. eminim ki kullandiginiz cihazlarin kalibrasyonu bile 1000 de 1 den fazla sapmaya sahiptir.
hesabın var mı? giriş yap