• swatch saat firmasının dünya üzerinde tek saat kullanımı. sistemin adı: flash beat.
    yeni sisteme göre şuanki 1 saat=60 dakka --> 41 dakka olan bi internet saatine eşit. gün 1000 zaman birimine bölünmüş. new york da saat @500 iken (öğlen 12 oluyo) istanbulda da saat @500 olacak. adamlar alışılan zaman birimleri dışında bi birim çıkarıyolar ve firma olarak dierlerinden feci şekilde ayrılıyolar. biz sadece saat üretmiyoruz, zaman da üretiyoruz babında.. (ii motto buldum be..) ayrıntılı bilgi : http://www.swatch.com/
  • swatch internet time isviçre'nin bienne (biel) kentinden geçen meridyene göre hesaplanıyo..
    (@ işareti ile gösteriyolar)
    mesela istanbul'da @228 iken aha bakınız cenevre'de de @228, hatta melbourne'da da.. (süper)
    .beat marka saatlerinde var, ayrıca swatch'ın sitesinden çekip desktop'a da konulabiliyor.
  • gereksiz bir icat. fikir biraz akıl ürünü olsa da (dünyanın her tarafı aynı saati kullansın -peki), dakika kavramını yamultmaları bence gayet aptalca olmuş. insan hayatı boyunca alışmış "aa 5 dakka kalmış acele etmeliyim" "3 saat var dur hele" demeye, yani geleneksel dakika kavramını özümsemiş, saate bakınca 6 derecelik açıyı direk zaman birimi olarak kafasında convert edebiliyor ve yorumlayabiliyor. bu salak swatch zamanı yeni birşey olduğu için, bakar insan, "10 swatch dakkam kalmış, ee, dur şunu bi 41'e bölüp 60 ile çarpalım, hmm, ööeeehh aman be!"
    gmt gibi bir standart çok daha yararlı, insanlar çok da yorulmuyo 7 saat ekleyip çıkarırken..
  • (bkz: dotbeat)
  • benim saatimde vardi bu, okuldayiz, ben, newage, 34 aga 02
    34 aga 02: olm bu ne ya?
    portakal: internet saati
    newage: yani?
    portakal: işte günü bin parçaya bölmüşler, öyle takılıyorlar...
    34 aga 02: bir dakikasi ne kadar yani?
    portakal: abi öf hesaplasana işte bir saat 60 dakkadan bir gün 3600 dakika, 3.6 dakika işte..
    newage: haaa
    34 aga 02: adam mühendis tabi...
    süper ikna ettim ben o gün bu herifleri, fakat sonra aklima geldi, bir gün 60 * 24 = 1440 dakika, 60 * 60 nerden çikti ki?
  • (bkz: bmt)
  • amerikalıların metrik sistemle ölesiye dalga geçmesi kapsamındaki esprilerden biridir bu "metrik zaman", hatta the simpsons'ın bir bölümünde bile geçmişti bu geyik; gerçekten hayata geçirilmesi ise çok ironik bence.

    bu swatch sisteminin işe yaradığı tek nokta: artık bir amerikalı/ingilizin bizim kullandığımız metrik ölçülere neden bu kadar güldüğünü anlayabiliyorum..
  • ayni anda dünyanın farklı yerlerindeki sunucularda yer alan dosyalari senkronize etmek için gayet kullanışlı olan bir standart. gmt zaman dilimlerinden kurtulmanızı sağlar.
hesabın var mı? giriş yap