• taban bozunca satılır.
  • satamamanızın nedeni devre kestiğinden dolayı olabilir. aşırı satış olunca devre ya da yüzde +- 10 olduğunda da devre kesiyor. gün içinde satamıyorsunuz.

    tabandan satmanızı önermem.
    brüt takas yasakları kalkınca çok yükselecektir yeni halka arz olan hisseler.

    brüt takas yasağı olan hisseler: https://zoobi.com.tr/…kas-uygulanacak-hisseler--766

    ytd.
  • lan alıcı mı var ki satasın? mabat gibi kalırsınız ortada.
    tanım: imkansız işlem.
  • borsa arz talep usulü çalışır. bir hisse için herkes hangi fiyattan alıp satmak istediğini emir olarak sisteme girer. eşleşen emirler sırayla gerçekleşir.

    örneğin hisse alış 9.80 satış 9.90 gözüküyorsa ya almak isteyen parasına kıyıp 9.90 verecek ya da satmak isteyen eaah tamam lan diyip 9.80'e razı gelecek.

    bazı günler bir hisseyi o kadar kişi satmak ister ki piyasadaki tüm alıcılar biter. bu da satıcıların tamam lan 9 lira olsun ben razıyım demesine kadar varır. bu panik ortamında satmak isteyenler daha da zarar etmesin ya da almak isteyenler biraz daha bekleyeyim 7 liradan alayım demesin diye borsa dur hele bir soluklanın yeğen der. bir önceki günün ağırlıklı ortalama fiyatının belli bir oranında örneğin 9 lirada devre kesme * olur. hatta duruma göre brüt takas vb. açığa satışı önleyici önlemler de gelebilir. (bkz: açığa satış)

    işte bu durumda taban fiyattan satmak isteyenlerin emirleri sıraya girer. atıyorum milyon hisse zaten 9 lira olan taban fiyattan satış için sıraya girdiyse siz milyon+1. sırada olursunuz. ben sıra beklemek istemiyorum daha ucuza satacağım da diyemezsiniz çünkü hisse devre kesmiştir.

    kısacası ya birileri gelip sizin önünüzde sırada bekleyen tüm hisseleri alacak * ya da bir sonraki seansta daha da ucuza satmayı deneyeceksiniz.

    eskiden 90'ların başınfa borsa galata'dayken, alım satım emirleri tahtaya tebeşirle yazılır, hisseler elle tutulur basılı kağıtken; dışarıda da ayaklı borsa *olurdu. (bkz: #120241107) orada hisse taban olsa da piyasa fiyatının da altına (örneğin 7-8 liraya) hisselerinizi elden alırlar parayı nakit verirlerdi. ya da direkt aynı gün para lazım +2 gün takasbank beklemek istemiyorsunuz bu çakallara giderdiniz. lakin her şeyin bilgisayar ortamında yürüdüğü 2023 yılında böyle şeyler artık mümkün değil. *
  • geçmiş olsun 4 kata yakın prim yapmış kağıt bugüne kadar elde tutulmaz. al gülüm ver gülüm hesabıdır bu. bunun hızlı çıkışı olduğu gibi hızlı inişi de kaçınılmaz. alıcı olacakki satabilesin. tabanda 120bin den fazla satış emri var. bu şartlarda satamazsın zaten. tahtacının ne zaman keyfi gelir de mal toplamaya başlar anca o zaman
  • alıcı olmazsa kime satacaksınız gülüm?

    borsayla alakalı hiçbir fikri olmayan adam,para yatırıp hisse alıyor,sonra böyle abidik gubidik sorular soruyor
    sizin paranınızı yemeyen tahtacınım ben amk!!!
    bilmediğin işte ne arıyorsun? yok ben borsada hisse alıp satacağım diyorsan önce işin temelini iyi kötü bi öğren,ama yok illa o para kaybedilecek
  • en sevdiğim trader tipi sayenizde zengin olucaz
  • yarınki veya bir sonraki gun gelecek taban fiyatını hesapla o fiyattan bugunden emir ver şeklinde satılır
  • twitter'da 10 tane bot hesap açıp hissenin heşteginde süslü borsa terimleri kullanarak kendi kendinizi yalıyorsunuz. aklınıza replik gelmezse bazı altcoinlerin başlıklarına bakın ordan esinlenin.
hesabın var mı? giriş yap