• naruto shippuuden'in muzikleri bu arkadasa ait. toshiro masuda'dan sonra acaba guzel olur mu diye dusunmustum shippuuden'in muzikleri, ama gayet de guzel olmus.

    kouchaku, himetaru toushi, akatsuki, kokon musou gibi nefis eserlerinden dolayi gozlerinden opuyorum takanashi.

    ozellikle hyakkaryouran (japoncada "efsanevi dayak esnasinda calan sarki" demektir) fevkalade.
  • fairy tail adlı güzide shounen'in de müziklerini yapan çok yetenkli müzisyen. gerektiğinde gazlamanın, epikliğin gerektiğinde hüznün, gerektiğinde neşenin dibine vurabilen şarkılarla dolup taşmış yaptığı soundtrack. senfonik ve karmaşık ezgilere sahip anime müzikleri için aranılası adam olur bundan böyle.
  • besteleriyle animeyi anime olmaktan çıkarıp efsane kılan besteci. jigoku shoujo için saymakla bitmeyecek müzikler bestelemiştir. hepsi de birbirinden etkileyicidir, dinlerken insana yaşadığını unutturacak cinstendir.
  • pek çok animenin müziğini icra eden japon müzisyen arkadaşımız. naruto ve fairy tail severlerin kendisinin işlerine aşina olması muhtemel. özellikle müziğin epik yanını kullanan üstat ayrıca karakterlerin buhran zamanlarını da müziğinde başarıyla işlemiştir. seyirciye hitap etmesini bilir, ekran başındaki seyircinin animede yaşananları içselleştirmesini sağlar.

    ilk naruto serisinin müziklerini yapan toshiro masudo, yasuharu'ya kıyasla daha hareketli ve karakterlerin yaşlarına da uygun biçimde düşünerek tasarlamıştır. toshiro masudo'nun bestelerinde kullanılan çalgılar japon kültürü ile özdeşleşmiş ürünleridir.

    naruto shippuden serisinin müzikal çalışmaları ise yasuharu takanashi'ye düşer. naruto shippuden serisinde karakterler 16 yaşına gelmiştir artık. seriye gizem katan akatsuki örgütünün de ön plana çıkmasıyla karanlık bir anime serisi haline gelir ve müziklerde buna uygun düşerek seriye yansır. elektro gitar ve bas gitarların da daha yoğun kullanıldığı bir plana geçilir. japon kültürüne özgü müzik araçları yine duyulmaz değildir ancak geri plandadır.

    fairy tail ise daha çok iskandinav müziklerini anıştırmaktadır bende. kendisinin müzikal becerisi son derece görünür olmakla birlikte yine de naçizane fikrim anime dünyasının en iyi ost bestesi kendisine ait değildir;

    (bkz: toshiro masudo) - the raising fighting spirit

    neyse, kendisinin çalışmalarına baktığımızda ise her ne kadar the raising fighting spirit kusursuz bir çalışmayı ortaya çıkaran toshiro masudo'nun ardından aldığı işi şu mükemmel çalışmalarla donatmıştır;

    pain ost > girei karanlık dedik değil mi, zira en karanlık karakteridir serinin pain. ve karakterle mükemmel bir uyum sağlayan bir çalışma girei..

    douten bu bestesi ise the raising fighting spirit'e kullanılan müzik araçları ve melodik açıdan yakın düşmekte, başarılı bir çalışma olsa da bir gömlek altında sanki.

    itachi uchiha ost > senya itachi uchiha karateri adına yapılan senya bu karakterin dramını ne kadar yansıtabilmektedir orası akıllarda soru işareti, ama bu müzik kederi de en iyi anlatan çalışma gibi serideki. kurgusal karakterleri seven herkese tavsiyedir, itachi uchiha.

    akatsuki ost serinin gizemli örgütü adına şahane bir çalışma.

    shippuu kumikyoku karakterlerin seslerinin yüreklerine gömüldüğünü imgeleyen çalışma. naruto karakterinin kimi çaresizlikleri, sasuke & itachi dövüşünde duyulur.

    bir kaç fairy tail çalışmasına göz atalım;

    daha epik çalışmalar, seyirciyi gaza getiren ritmler dönüyor bu kez işte onlar;

    dragon slayer ops, gaza geldiniz, çıkarın kılıçları haydi savaşa.

    fairy tail main theme

    mystogan theme anime yazarlarının piç ettiği karakterler pek fazladır. fairy tail de mystogan karakteri kendi fikrime göre, asıl karakteri sollama ihtimali dolayısıyla pek fazla işlenmez. işte bu nedenledir ki bize sadece müzik kalır..

    bu çalışma animeler çocuk işi değildir dememekte ancak içeriğin bir kısmıyla da bu doğrulanmaktadır.

    diğer taraftan film & müzik kaynaşmasında sadece hans zimmer yoktur. bu konuya dikkatle eğilmek gerekir.

    düzeltme: imla
  • japon animelerinin efsane müzisyeni.
  • naruto shippuuden animesinin en güzel yanlarından biri olan müziklerini işbu kişi yapmaktadır. sasuke temasını geliştirmesi, ilk başta kullandığı havaya ve riffe sadık kalmasına bayıldığım harika müzisyen.

    night attack keşke animede de yayınlansaydı.
    martyr&kokuten ha ri ka. hyouhaku da keza öyle.
    madara, itachi, obito, pein, hidan, deidara theme müzikleri efsane. daha niceleri de var tabi de entry yetmez.

    daha fairy tale var.
  • ne zaman senya'yı dinlesem içim bir hoş olur.
    koskoca adam olduk, duyunca/dinleyince dünya duruyor kendimi narutu dünyasındaki hayal kırıklığı, üzüntüyü yaşarken buluyorum.
  • samidare gibi muhteşem bir şeyi yaratıp insanlara sunan kişi. gerçekten dinlerken duygulanmamak elde değil benim için. bu denli etkilendiğim başka bir oyun, film yahut anime müziği yok. bu adam müziklere duyguyu aktarmayı çok güzel başarıyor. bütün eserlerinin yer aldığı projelerde kesinlikle başarının büyük kısmını omuzluyor müzikleriyle. hele bir de içeriğe hakimsen gömülüyorsun. şunu şöyle bırakayım;

    samidare
  • uyumadan önce kulaklıkları takın ve duygudan duyguya, diyardan diyara yelken açmak için akışa bırakın kendinizi.
hesabın var mı? giriş yap