• hayatimda ilk kez bu kadar uzun ara vererek(6ay)gittikten sonra fatkettigim durum..balo sokaktan istiklale ciktigim an ve soluma baktigim an(evet gercekten anlik olarak)birseylerin ters oldugunu anladim dedim dur bakayim neler cikacak bu hissiyatin altindan ve ilk dikkatimi ceken tarihi tramvayin kalkmis olmasi ve raylarin ustune beton dokulmus olmasiydi..aha dedim tamam basliyoruz..

    kapanmis onlarca dukkan, resmen turk kadar arap olmasi, kalan turklerin de cogunun kaba saba hoduk kekolar olmasi, sanatci takiminin tamamen elini ayagini cekmis olmasi, adeta ruhu cekilmis bir taksim ve istiklal..aman allahim resmen kasitli olarak araplastirilmis ve mimari ruhu cekilmis..!..o ucube yayalastirma, o harbiye'ye inen yodaki resmen mide bulandirici fiskiyeler, adeta bagcilar gungoren meydani havasi vermis..

    yemin ediyorum gozlerim doldu uzun zamandir bu kadar huzunlenmemistim eski anilarla birlikte son durumu dusununce..

    ama tekrarliyorum..kesinlikle bunun kasitli olarak yapilmis olduguna dair cok kuvvetli bir hissiyatla ayrildim..
  • daha beter olmaları dileğiyle.
    hâla unutmadık gezi de bize yaptıklarını.
  • maalesef doğru
  • 35 yıllık taksim'li olarak, son yıllarda gerçekten bitti diyebiliriz. çok da üzüldüğümü söyleyemiyorum. hak eden, hak ettiğini bulur sonuçta.

    ben bile eğlenmek için beşiktaş, kadıköy'e gitmek zorunda kalıyorsam gerisini siz düşünün.
  • pera'nın bitmesi demek istanbul'un bitmesi demektir. zaten sonun başlangıcı özal dönemiyle gelir, 90'larda yükselişe geçer ve 2003'ten bu yana kesin olarak amacına ulaşır.
    şu anda bir istiklal caddesi ve pera gerçeği yoktur. istedikleri yere istedikleri kadar cami yapabilirler; çünkü artık arap turistlerin ve suriyeli şehir sakinlerinin memnuniyeti esastır.
  • yerli halk için bitmiş ama suriyeliler ve arap turistler için daha yeni başlamıştır
  • dün kadıköy ve beşiktaş'ta vakit geçirdikten sonra eve dönüşte taksim yolunu kullandım bildiğin ölmüş bölge. istiklal it kopuk yuvasına dönüşmüş tünele kadar yürüdüm suriyeliler kekolar cirit atıyor yerler delik deşik raylar sökülmüş nereye düştüm dedim içimden.
  • geçen ay oradaydım ve üzgündüm :(
  • üzülerek hak verdiğim durum. yerler bazen asfalt, bazen beton, böyle garip bişey ile döşeli, ağaç saksıda bile yok, gezerken değişik ezgilerin geldiği müzik marketler bitmiş, restaurantlar araplar'ın lezzet kültürüne devşirilmiş, sokak müzisyenlerinin yerini tef çalan arapların aldığı garip bir cadde olmuş. uzun bir süre tekrar gideceğimi düşünmüyorum maalesef. ahmet misbah mıdır nedir, eseriyle gurur duyabilir.
hesabın var mı? giriş yap