• bazen arka arkaya bi kaç kez, hatta bazen uykunun tam ortasında olur. gözlerinizi kaparsınız ama birden kendiliğinden açılırlar.. sinirleri altüst eden bişiydir.
  • farkedildiği için garip gelen ama bazılarının her uykuya daldığında tekrarladığı istemsiz bir harekettir. sanıyorum vücudun bir nevi vites değiştirmesi.
  • düşme hissinden dolayi çok olur bu... uyku aninda yükselen ruhun, hala canlı olduğu için koruyucu melekler tarafindan bedene sertçe geri gönderilmesidir... zaten bu irkilme olmazsa kişi yattiği şekilde sabah ölü bulunur... (hurafesiz bir hayat düşünemiyorum)
  • efendim bu uyku denen meretin cesitli danlari vardir. yani ben diyeyim level siz deyin asama yahut kademe oyle bir sey iste. kisaca ozellikle ilk dandan ikinciye gecerken dis etkenler (ki bu yeri gelir kedi patisi olur, yeri gelir nazli yarin osurugu, duruma gore cesitlilik gosterir tabi) yuzunden ilk dana cekilmeniz sonucunda olur. irkilir hatta zaman zaman cok afedersiniz makat cenahiniza neft yagi surulmus gibi yerinizden sicrarsiniz. iyi bir sey sayilmaz yani. budur.
  • kisiyi uyumaktan bezdirebilecek raddeye gelebilen de bir olaydir bu..hadi bir kere olsa ne ala, yastigi silkeler, yorgana sarilir, uykuya devam eder, dalarsiniz..ama uykuya tam dalacakken neredeyse her gece bizzt bizzt elektrik verilmiscesine bir degil, uc degil, bes degil seklinde devam ediyorsa olay, yatakta sizi sadece duyumsal olarak degil fiziksel olarak da ziplatabilip kasiyorsa, ya da bunlari da biraktim, uykudan sizi irkilmenin siddetiyle ziplayarak kaldirtip uyandirtabiliyorsa ben bu irkilmenin @$#!..evet..bu raddeden sonra nobel odullu bilim adami da gelip aciklasa bana nedenini kendisine (bkz: kicimin kenari) derim..
  • (bkz: feng shui)
  • uykuda kişinin istemsiz kas hareketlerinden korunması için sinir sistemi kas-beyin iletilerinin çoğunu kilitler, bu yüzden çok fazla hareket edilmez, işte bu kilitleme uykuya dalmadan biraz önce olursa, beyin hala uyanık olduğu için bu kilitlemeyi kırmaya çalışır, bu da düşme hissine benzer bir his yaratır.
    başka bir açıklamaya göre ise, genetik kodlarımız bu durumdan sorumludur, atalarımız vahşi hayvanlardan korunmak için ağaçlarda yatmıştır ve bunun için de en fazla ölüm şekli uykuda ağaçtan düşmedir. bu korku da gen aktarım yoluyla bize geçmiştir.

    (bkz: uykuda sıçramak)
    (bkz: uyurken yataktan çukura düşmek)
  • genelde kendimi rüyamda uçurumdan atlarken gördükten sona başıma gelen durum...
  • kedilerin de basina gelen bir olaydir. once irkilir, ayaklari titremeye falan baslar. merak etmeden duramam acaba bir kusun pesinden giderken agactan falan mi dustu diye.
  • beraber uyumak üzere yatağa yatılan kişinin uykuya düştüğünün bir göstergesidir. bu irkilmeyi hisseden taraf, diğer kişiyi rahatsız etmemesi gerektiği ve artık onun uyku alemine dalmış olduğunu anlar ve kendisini uyumak için bir daha zorlar.
hesabın var mı? giriş yap